Prima pagină » International » Un general din Ucraina susține că știe data la care Rusia va ataca țara
Un general din Ucraina susține că știe data la care Rusia va ataca țara

Un general din Ucraina susține că știe data la care Rusia va ataca țara

25 ian. 2022, 11:51,
în International

Generalul Pavliuk susține că știe când Rusia va ataca Ucraina. Acesta a menţionat faptul că invazia țării este strâns legată de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Generalul consideră că Vladimir Putin dorește să îi atragă pe comuniști de partea lui şi că nu vrea să pună evenimentul amintit mai sus sub un con de umbră.

Pe de altă parte, americanii au mobilizat deja mii de soldați care sunt pregătiţi să intervină dacă Rusia declanşează o invazie în Ucraina.

Un general din Ucraina susține că știe când Rusia va ataca țara

Într-o intervenţie pentru The Times, generalul Pavliuk a a avansat o dată la care Rusia va ataca Ucraina. Generalul susține faptul că totul este strâns legat de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. În viziunea acestuia, Vladimir Putin vrea susținerea Chinei într-o eventuală confruntare. Liderul de la Moscova nu dorește să pună într-un con de umbră evenimentul:

„Printre diverse scenarii, 20 februarie este marcată ca o potențială dată de începere a invaziei: atunci se termină Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, iar președintele Putin, dornic să-i atragă pe chinezi, ar putea să nu vrea să păteze evenimentul. De asemenea, momentul marchează sfârșitul exercițiilor comune ruso-belaruse, de la granița cu Ucraina”, a spus Pavliuk într-un interviu pentru The Times, preluat de RT.

Liderul militar ucrainean a vorbit despre modul în care Rusia va ataca Ucraina. Vladimir Putin ar ordona invazia terestră în sud-estul Ucrainei pentru că în direcția aceea există cele mai mari dislocări de trupe. Totuși, autoritățile din Rusia susțin că nu au niciun plan de a ataca Ucraina.

Mii de militari americani au fost mobilizați în caz că tensiunea din Ucraina escaladează

Vă aducem aminte faptul că sunt mii de militari americani gata să intervină dacă în Ucraina tensiunile escaladează. Forțele armate americane nu vor intereveni în Ucraina dar vor fi discolate în țările membre NATO, printre care și România. Joe Biden, președintele american, menţiona într-o intervenţie faptul că SUA și NATO vor trimite trupe în România:

„Nu vom face asta. De fapt, ne vom spori prezența militară în Polonia, România și alte țări dacă Rusia va decide să invadeze Ucraina. Pentru că avem un angajament sacru de a apăra aceste țări, conform articolul 5. Ele fac parte din NATO”, a precizat președintele SUA.

Asta în condițiile în care Joe Biden a declarat faptul că o intervenție militară a Rusiei în Ucraina este inevitabilă și că se așteaptă la o intervenție de mică anvergură care ar atrage sancțiuni mai mici din partea SUA și a NATO.

Pe de altă parte, în urmă cu câteva zile la Geneva a avut loc o întâlnire cu ministrul de externe rus și secretarul american. Întâlnirea nu s-a soldat cu nicio concluzie iar cei doi ar fi convenit să reprogrameze o altă întrevedere:

Discuţiile de astăzi (n.red. 21 ianuarie 2022) au fost cât se poate de clare. Am prezentat poziția SUA și a partenerilor europeni, că suntem pentru integritatea Ucrainei. Dacă orice forță armată a rusiei trece de granița Ucrainei, vom reacționa imediat. Înţelegem că Rusia are un plan stabilit al atacului, fără să folosească forța militară, acest tip de atac va duce la un răspuns ferm al Uniunii Europene și NATO. Suntem împreună în acest angajament, de a proteja Ucraina, şi vor exista consecinţe majore dacă Rusia alege calea militară. Am punctat din nou îngrijorările.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *