Prima pagină » National » Un fost militar român îi sfătuiește pe cei din diaspora să nu se întoarcă în țară: „România nu e pregătită deloc să vă primească”
Un fost militar român îi sfătuiește pe cei din diaspora să nu se întoarcă în țară: „România nu e pregătită deloc să vă primească”

Un fost militar român îi sfătuiește pe cei din diaspora să nu se întoarcă în țară: „România nu e pregătită deloc să vă primească”

07 sept. 2021, 13:26,
Roxana Butuc în National

Un român, de meserie militar, a postat un mesaj tulburător pe rețelele de socializare. Mesajul a fost trimis către conaționalii săi, ce are în centru ideea că aceștia să nu se gândească să se întoarcă acasă.

Marius Simionică, fost sergent în Armata Română, emigrat în UK de câțiva ani transmite un mesaj puternic internauților din diaspora: „luminița de la capătul tunelului încă nu pare să se vadă iar ‘evoluția’ pe care ne-o dorim cu toții în România nu există.”, a scris bărbatul

Fostul militar le spune românilor de peste hotare că e mai bine unde sunt decât acasă

În mesajul postat, acesta nu dă mari speranțe pentru schimbări importante și benefice pentru cetățeni care să aibă loc în viitorul apropiat în România. Bărbatul afirmă că aceasta nu e pregătită să-i primeacă înapoi și că mai bine rămân acolo unde sunt.

Acesta și-a exprimat de nenumărate ori dezamăgirea pe care o are față de sistem și față de autoritățile care nu se implică suficient pentru categoriile defavorizate.

Mesajul postat pe rețelele de socializare

„În pofida ultimelor evenimente din viața politică am și eu un mesaj către toți prietenii mei din diasporă: Dacă aveți de gând să vă întoarceți în România… vă rog, NU o faceți! România nu e pregătită deloc să vă primească.

Eu mă încăpățânez să rămân doar pentru că voi mă susțineți și împreună reușim să schimbăm destinele unor oameni. Suntem singura speranță pentru câteva sute de bătrâni. De cele mai multe ori, suntem singurii care le trecem pragul, aducând o vorbă bună, un zâmbet acolo unde, va jur că dacă aș putea, aș face și mai mult. Caut mereu să ajung acolo unde este mai mare nevoie de noi. Să fac tot ce pot și uneori chiar mai mult. Mă implic trup și suflet și îmi doresc să vă transmit și vouă aceste stări prin care trec de câte ori ajung printre ei.

Vă spun cu mâna pe inimă că vor mai trece 30 de ani și România tot o țară care ‘nu vrea’ va fi. Luminița de la capătul tunelului încă nu pare să se vadă iar ‘evoluția’ pe care ne-o dorim cu toții în România nu există și, din păcate, nici nu ne prea deranjează, iar asta doare cel mai tare. Mulțumesc!”, a scris Marius Simionică, pe pagina sa de Facebook.

Postare facebook cu un mesaj și poze cu bătrâni în case dărăpănate

Mesajul emoționant și tulburător pe care un militar român îl postează pe rețele de socializare adresat românilor din diaspora

Un ieșean a renunțat la viața comodă din Canada pentru dragostea de România

În luna august, la Iași s-a desfășurat târgul locurilor de muncă pentru ieșenii din diaspora care doresc să se întoarcă acasă. Evenimentul a avut loc pe data de 27 august, în intervalul orar 10.00 – 18.00, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt

Printre cei care erau prezenți la târg, reporterii BZI au stat de vorbă și cu un ieșean care a muncit 22 de ani în Canada. Acesta a muncit în Montreal, ca expert în inginerie ca manager de proiect, la o companie precum Hidroelectrica, din România, unde câștiga aproximativ 5.000 de dolari.

Deși îi plăcea viața, confortul și locul de muncă din Canada, Sorin afirmă că singurul motiv pentru care a vrut să se întoarcă în România este pentru că își iubește țara.

„M-am gândit mult și altă justificare decât dragostea de țară nu găsesc. Asta nu e o glumă. Deci cineva care se întoarce, și suntem atipici cei care ne întoarcem de acolo, pentru că nu există o piață reală pentru cei care se întorc de acolo, își găsesc greu locul. Găsim locul ocupat pentru că este normal pentru cei care se întorc de acolo să nu mai găsească posturi. Problema nu este de concurență, ci de colaborare, de echipă, vii din afară cu niște cunoștințe și s-ar putea să-i ajutăm pe cei care sunt în țară. Problema e că nu se întâmplă nimic, așa cum era acum 22 de ani. De asta am plecat atunci”, susține Sorin.

Ieșeanul a mărturisit reporterilor BZI faptul că nu se gândește să mai plece din țară chiar dacă condițiile de aici nu sunt ideale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *