Prima pagină » National » Un fost judecător de la CCR afirmă că dosarul lui Sorin Oprescu „ridică câteva probleme”
Un fost judecător de la CCR afirmă că dosarul lui Sorin Oprescu „ridică câteva probleme”

Un fost judecător de la CCR afirmă că dosarul lui Sorin Oprescu „ridică câteva probleme”

30 mai 2022, 22:45,
BZI.ro, în National

Un fost judecător de la Curtea Constituțională a României a fost audiat astăzi de magistrații greci în cazul fostului primar, Sorin Oprescu.

Audierile au durat 6 ore în procesul de astăzi. Avocații lui Sorin Oprescu din România și din Grecia au încercat timp de șase ore să le explice, astăzi, judecătorilor greci că fostul primar a avut parte de o judecată nedreaptă în România, urmată de o condamnare nejustificat de mare constând în zece ani și opt luni de închisoare.

Fostul judecător CCR a vorbit despre cum a fost interceptat Sorin Oprescu

Din partea fostului primar al Bucureștiului a vorbit și Petre Lăzăroiu, fost judecător al Curții Constituționale.

Acesta le-a comunicat magistraților eleni despre o decizie a CCR din 2017, care privește denunțarea protocoalelor dintre SRI și procurori, prin care se făceau interceptările în dosare, Sorin Oprescu fiind și el interceptat cu tehnica SRI în acest dosar.

Fostul judecător a fost audiat timp de jumătate de oră

Întrebat cât l-au audiat magistrații eleni şi ce întrebări i-au adresat,  Petre Lăzăroiu, fost judecător la Curtea Constituțională a precizat:

„M-au audiat cam jumătate de oră. Interesul judecătorilor de la Curtea de Apel din Atena a fost destul de mare în această speță.

Au vrut să afle detalii din dosar, dar nu le pot da eu pentru că nu cunosc dosarul şi nu sunt specialist în penal”, a declarat acesta.

Instanța elenă, interesată de corectitudinea procesului

Potrivit fostul judecător CCR, instanța a fost interesată de lucrurile care nu sunt în regulă în dosar și dacă Sorin Oprescu a avut parte de un proces corect sau nu.

”Sunt chestiuni care țin mai mult de imaginea justiției Române.

Ei au insistat şi m-au întrebat ce mi se pare mie în neregulă, iar eu nu sunt în măsura să comentez decizia unui judecător”, a afirmat acesta.

Sorin Oprescu a fost adus la Curtea de Apel din Atena

Sorin Oprescu a ajuns la Curtea de Apel din Atena, în jurul orei 08:45. Fostul edil a fost adus cu o dubă, alături de alți deținuți. Au coborât doi câte doi, legați cu cătușe unul de celălalt.În această dimineață, 30 mai, Sorin Oprescu se află în fața aceluiași complet de judecată care a luat decizia, ultima dată, de a-l ține încă 10 zile în arest preventiv, menținând decizia procurorului de caz.

Fiind condamnat la 10 ani de închisoare și dat în urmărire internațională, Sorin Oprescu a fost reținut în Atena, în data de 17 mai, după ce pe numele acestuia fusese emis un mandat european de arestare. Sorin Oprescu ar fi fost prins în regiunea Glyfada, într-o regiune de lux din sudul Atenei, unde ar locui cei mai bogați oameni din Grecia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *