Fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu a declarat, luni, despre respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă la prezidenţiale, că această decizie este nu numai greşită, dar şi cu consecinţe ireparabile, pentru că practic CCR a şters din Constituţie, prin această decizie, dreptul la opinie.
„Această decizie este o decizie nu numai greşită, dar şi cu consecinţe ireparabile, pentru că practic Curtea, prin această decizie, a şters din Constituţie dreptul la opinie”, a spus fostul judecător în emisiunea România Politică de la Prima News.
„Nici măcar nu există posibilitatea, odată ce ai participat la şedinţă, eşti obligat să semnezi decizia”
Despre faptul că unul dintre magistraţii Curţii ar putea să nu semneze motivarea în privinţa deciziei de respingere a candidaturii Dianei Şoşoacă, Lăzăroiu a arătat că acest lucru nu este posibil, potrivit regulamentului instituţiei.
„Nici măcar nu există posibilitatea, odată ce ai participat la şedinţă, eşti obligat să semnezi decizia, nu ai altă soluţie. Este o abatere disciplinară destul de gravă, Judecătorul (..) are posibilitatea să facă opinie separată sau concurentă. Nu poţi să spui, din motiv ce ai participat, să spui că nu ai participat. Votul trebuie să fie clar, da sau ba, abţinerea nu e posibilă”, a completat Lăzăroiu.Curtea Constituţională a respins contestaţia Dianei Şoşoacă faţă de neînregistrarea candidaturii sale la Preşedinţie.
Curtea Constituțională o respinge din nou pe Diana Șoșoacă
Curtea Constituțională a României a respins, din nou, candidatura la prezidențiale a Dianei Șoșoacă, după contestația acesteia. Precizăm că luni, de la ora 16.00, CCR s-a reunit pentru a analiza contestaţia Dianei Şoşoacă faţă de neînregistrarea candidaturii sale la Preşedinţie de către Biroul Electoral Central care i-a respins a doua candidatură ca fiind inadmisibilă.
La punctul 4 al ordinii de zi a şedinţei stabilite la ora 16.00 a fost„Contestaţie împotriva neînregistrării candidaturii doamnei Diana Iovanovici Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de doamna Iovanovici – Şoşoacă Diana”.
Contestaţia vine după ce duminică BEC a respins a doua candidatură la prezidenţiale depusă de Şoşoacă, în condiţiile în care o primă candidatură a fost acceptată de BEC, dar a fost respinsa prin decizie definitivă a CCR, care a acceptat două contestaţii vizând-o pe Şoşoacă.
În ședința din data de 7 octombrie 2024, Curtea Constituțională, în cadrul atribuției privind respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României, a luat în dezbatere opt contestații împotriva înregistrării unor candidaturi la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.
Coruptie , mizerie si va fi si mai multa, si foarte multa, ni se face voma si de CCr si de toata justitia corupta, dirijata politic si pe mita.