Prima pagină » Local » Un fost internațional român nu renunță la litigiul cu Poli Iași!
Un fost internațional român nu renunță la litigiul cu Poli Iași!

Un fost internațional român nu renunță la litigiul cu Poli Iași!

07 feb. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Tibor Selymes nu renunță la procesul intentat clubului de fotbal din Copou. Acesta a formulat apel la decizia primei instanțe. El solicită reintegrarea pe postul de director sportiv al Politehnicii Iași, precum și acordarea salariilor din urmă

Ex-internaționalul român Tibor Selymes a decis să conteste decizia primei instanțe în litigiul intentat Asociației Club Sportiv Municipal Politehnica Iași. Astfel, Selymes a formulat apel. El le cere judecătorilor din cadrul Curții de Apel Iași să întoarcă hotărârea luată în cazul său.
Amintim că Tribunalul Iași a respins recent contestația la decizia de concediere luată de clubul de fotbal din Copou.

„Instanța respinge excepția nulității absolute a Deciziei de concediere din 6 martie 2019, emisă de intimata Asociația Club Sportiv Municipal Politehnica Iași. Respinge contestația formulată de Selymes Tibor, în contradictoriu cu intimata Asociația Club Sportiv Municipal Politehnica Iași”, au precizat magistrații primei instanțe.

De unde a pornit totul

Pe data de 23 aprilie 2019, Tibor Selymes a dat în judecată Asociația CSM Politehnica Iași, cerând constatarea nulității absolute a Deciziei de concediere și repunerea părților în situația anterioară, cu obligarea clubului la plata salariilor indexate, majorate și reactualizate. Reclamantul a precizat că a fost angajatul Politehnicii Iași ca director sportiv, în baza contractului individual de muncă din 14 iunie 2018.

Referitor la desființarea postului său, Selymes a menționat că angajatorul trebuia să efectueze o analiză economică din care să rezulte necesitatea reorganizării în vederea eficientizării activității pe considerente de reducere a costurilor de personal, cu anumite servicii, tehnologizare etc. Această analiză trebuie să fie cuprinsă într-un raport care va fi adus la cunoștința conducerii societății angajatoare și înregistrat în registrul acesteia.

„Organul de conducere al angajatorului este organul decizional care va putea stabili dacă se impune desființarea postului și concedierea salariatului care ocupă acel post. Angajatorul trebuie să întocmească noua organigramă și statul de funcții, care vor produce efecte de la data desființării postului. Toate aceste documente trebuie să fie cuprinse în decizia de concediere”, a subliniat reclamantul în fața instanței.

Mai mult, acesta a afirmat că ar fi fost demis în perioada în care se afla în concediu medical. Potrivit lui Selymes, pe data de 6 martie 2019, el era în concediu medical, iar angajatorul ar fi fost notificat cu privire la acest aspect.
De cealaltă parte, reprezentanții Politehnicii au afirmat că Selymes a fost notificat de pe 7 ianuarie 2019 cu privire la concediere și cu un preaviz de 20 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`