Prima pagină » Local » Un fiu își caută disperat mama care a dispărut de unsprezece zile fără a lăsa urme: „A plecat imediat după ce am externat-o”

Un fiu își caută disperat mama care a dispărut de unsprezece zile fără a lăsa urme: „A plecat imediat după ce am externat-o”

08 aug. 2023, 02:00,
Cristina Doroftei în Local

Un fiu își caută disperat mama în vârstă de 58 de ani. Aceasta a dispărut pe data de 27 iulie, iar bărbatul spune că a ajuns la capătul puterilor pentru că a căutat-o peste tot. Situația este alarmantă pentru că femeia ieșea des, ori pentru a face diferite cumpărături, ori pentru a merge la farmacie, ori pentru plimbări, însă niciodată nu s-a întâmplat să lipsească atât de mult

Elena Bărănceanu a dispărut acum 11 zile, singura informație pe care fiul femeii o are este că la plecare avea o geacă albastră.

Suferă de o afecțiune psihică gravă și a dispărut fără urmă

poză cu Elena Bărăceanu, femeia care a dispărut de 11 zile

Situația este alarmantă pentru că femeia ieșea des, ori pentru a face diferite cumpărături, ori pentru a merge la farmacie, ori pentru plimbări. Însă niciodata nu s-a întâmplat să lipsească atât de mult

Elena Bărănceanu suferă de o tulburare psihică gravă care se caracterizează prin suspiciune față de ceilalți, prezența constantă a halucinațiilor auditive și a delirului. Pacienții care suferă de această afecțiune se simt persecutați deseori, iar în cazuri izolate pot deveni ostili și violenți.

„Eu lucrez în Finlanda, m-am întors acasă pentru o vacanță și am fost în vizită la bunici, la țară. Când m-am întors, mama nu mai era, dar nu asta este problema, pentru că nu e prima dată când pleacă de acasă, ieșea pentru cumpărături, la plimbare. De multe ori se ducea pe jos din Păcurari până-n Ciurea, unde are niște rude. Am vorbit și cu rudele din Ciurea, însă nu știu nimic despre ea. Am făcut vreo trei trasee până acolo, pe jos, nici urmă de ea.

Mama a plecat de acasă imediat după ce am externat-o de la Institutul de Psihiatrie «Socola» din Iași, unde am dus-o pentru că am observat că devenise agresivă și violentă, iar acest lucru se întâmpla când nu-și lua medicamentele. Suferă de o tulburare psihică gravă, încă din anul 2001 nu are încredere în nimeni, își pune foarte multe întrebări, este precaută într-un fel. De multe ori a refuzat să-și ia medicamentele acasă, lucru care-i afectează starea psihică.

Îmi este frică să nu se fi pierdut sau să se fi speriat de ceva și a greșit drumul. Nu am absolut nicio informație, nu știu ce s-a întâmplat, am făcut sesizare la poliție pe data de 29 iulie, am postat pe toate rețele de socializare în speranța că cineva are detalii. Tot ce știu este că purta o geacă albastru închis atunci când a plecat de acasă, am întrebat și vecinii însă nimeni nu știe nimic”, mărturisește Ștefan Bărănceanu.

Își caută disperat mama

Fiul Elenei Bărănceanu este disperat, a încercat să facă toate traseele în speranța că va găsi ceva care-i aparține, însă cu cât mergea mai mult, cu atât mai multe întrebări apăreau. Faptul că suferă de o afecțiune psihică gravă îngreunează situația. Femeia a dispărut fără urmă și nu a lăsat niciun mesaj, iar cea mai mare problemă este că nimeni nu știe nimic despre ea.

„Are aproximativ 1,65 înălțime, este brunetă și are ochii căprui. Are 70 de kilograme, este dispărută de pe data de 20 iulie, iar poliția a fost sesizată pe data de 22 iulie”, adaugă Ștefan Bărănceanu.

Dacă cineva o recunoaște, este rugat să meargă la cea mai apropriată secție de poliție sau să sune la numărul unic de urgențe 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`