Un exemplu bun de urmat! Franța va furniza companiei de căi ferate câteva miliarde de euro. Se pare că Franța nu își lasă compania de căi ferate la greu. Statul francez va furniza câteva miliarde de euro companiei publice de căi ferate ( SNCF), pentru a supraviețui pandemiei provocate de SARS-Cov-2, conform unei declarații făcute de ministrul Transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari.
Cum va fi ajutată compania. Franța va furniza companiei de căi ferate câteva miliarde de euro
Guvernul francez va ajuta compania, oferindu-i o majorare de capital sau prin răscumpărări suplimentare de acțiuni.
„SNCF nu are probleme cu fluxul de numerar. Totuşi, statul o va ajuta cu câteva miliarde de euro”, a explicat ministrul Transporturilor.
Acesta a adăugat că Executivul se aşteaptă în schimb de la SNCF la „un nivel ridicat al performanţelor economice, sociale şi de mediu”.
La postul de radio France Info, Djebbari a afirmat că plănuiește să extindă transportul feroviar în Franța.
„Aproximativ 9% din bunuri sunt transportate pe căile ferate şi vrem să dublăm acest procent la 18% până în 2030”, a precizat ministrul Transporturilor.
Situația pandemiei de coronavirus în statul francez
Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 30.172 de morţi pe teritoriul Franţei, au anunţat miercuri seară autorităţile medicale de la Paris, raportând aproape 1.000 de noi cazuri Covid-19 în ultimele 24 de ore, potrivit cotidianului Le Figaro. În ultimele 24 de ore, şapte persoane spitalizate au murit din cauza infectării cu noul coronavirus. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost raportate 998 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Numărul de teste efectuate la nivel naţional a crescut.
În prezent, în Franţa sunt spitalizate 6.366 de persoane care au Covid-19, iar 455 sunt la reanimare, potrivit datelor transmise de Direcţia Generală de Sănătate de la Paris. Până acum, în Franţa s-au înregistrat 215.605 cazuri de coronavirus, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).
Franța ar putea închide granița cu Spania din cauza pandemiei
Deoarece industria turismului reprezintă 12% din producția economică, este de înțeles haosul în care se află. Astfel, Madridul este îngrijorat după declarația făcută de premierul francez, Jean Castex, în care menționează că nu exclude posibilitatea ca granița să fie închisă.
După ce cazurile din Catalonia au scăzut în ultimele trei zile, Maroto și-a declarat optimismul în cadrul unui eveniment realizat de agenția de presă Europa Press.
”Să sperăm că datorită acestor date mai bune nu vom fi nevoiţi să închidem graniţa care pentru noi este foarte importantă pentru mobilitatea cu partenerii notri europeni”, a spus ministrul.
De când Spania a ridicat restricțiile naționale acum o lună, s-a aflat în mijlocul revenirii cazurilor de infectare cu noul coronavirus, iar regiunea bogată din nord-estul Spaniei, care se află la graniță cu Franța a fost cea mai afectată.