Prima pagină » Actualitate » Un europarlamentar polonez critică realegerea Ursulei von Der Leyen: ”Acordul verde antieconomic va duce în continuare prăbușirea Uniunii Europene”

Un europarlamentar polonez critică realegerea Ursulei von Der Leyen: ”Acordul verde antieconomic va duce în continuare prăbușirea Uniunii Europene”

22 iul. 2024, 09:44, 4 ,
BZI.ro, în Actualitate

Ewa Zajączkowska-Hernik, europarlamentar polonez critică dur realegerea Ursulei von Der Leyen în funcția de șef al Comisiei Europene susținând că acordul verde antieconomic va duce în continuare la prăbușirea Uniunii Europene.

Vă aducem aminte faptul că Ursula von Der Leyen a fost realeasă pentru încă un mandat pe poziția de șef al Comisiei Europene. Au fost numeroase voci care au contestat realegerea acesteia printre care și europarlamentarul român Diana Șoșoacă.

Un europarlamentar polonez critică realegerea Ursulei von Der Leyen

Ewa Zajączkowska-Hernik, europarlamentar din partea Poloniei, a formulat critici aspre la adresa realegerii Ursulei von der Leyen în funcția de președinte al Comisiei Europene. Într-o postare pe platforma X (fosta Twitter) de vineri, Zajączkowska-Hernik și-a exprimat opoziția fermă față de politicile actuale ale Uniunii Europene.

În postarea să, europarlamentarul polonez a afirmat că mandatul lui von der Leyen va contribui la „prăbușirea continuă a Uniunii Europene”, enumerând o serie de politici și acțiuni ale UE pe care le consideră dăunătoare. Printre acestea se numără Acordul Verde, pe care îl descrie drept „antieconomic” și dăunător pentru economia europeană. De asemenea, Zajączkowska-Hernik a criticat pactul privind migrația, care, în opinia sa, amenință securitatea Europei, precum și interzicerea vânzării de mașini cu motoare pe ardere internă.

Europarlamentarul a evidențiat și alte aspecte negative ale politicilor UE, cum ar fi „creșterea cenzurii rețelelor sociale”, noile taxe impuse de Uniunea Europeană, majorarea facturilor la energie și „nebunia climatică”. Ea a subliniat că aceste măsuri pun în pericol securitatea economică și a granițelor Europei, afectând milioane de familii.

Europarlamentarii români AUR nu au votat realegerea Ursulei von Der Leyen

Nu este singurul europarlamentar care nu a votat realegerea Ursulei von Der Leyen. Toți europarlamentarii AUR, nu au dorit să o voteze pe Ursula von Der Leyen din mai multe considerente. Dintre partidele românești reprezentate în Parlamentul European, AUR a anunțat că nu a votat pentru un nou mandat al lui von der Leyen.

„Sunt câteva elemente cheie prin care poate fi rezumat mandatul său şi pe care le vom regăsi şi în cel viitor, iar ele se învârt în jurul următoarelor cuvinte cheie: sărăcie, foame, moarte, tiranie, globalism şi depravare morală. În discursul de astăzi, Ursula von der Leyen a anunţat, practic, apocalipsa pe care o va aduce în al doilea mandat la conducerea Comisiei.

Ea vrea să schimbe Tratatele de funcţionare ale Uniunii Europene, astfel încât să transforme UE într-un suprastat federal, poliţienesc şi condus autoritar, inclusiv cu mijloace totalitare precum cenzură. Mai mult, prin poziţionarea să, aceasta ameninţă să ducă la un alt nivel Pactul Verde European/Green Deal, un program de distrugere a economiei UE şi care afectează România în cel mai înalt grad deja”, a transmis AUR, într-un comunicat de presă.

Realegerea Ursulei von Der Leyen a fost aspru criticată de un europarlamentar polonez, dar și de mai mulți parlamentari europeni români. Se anunță un Parlament European cu numeroase dezbinări în contextul în care există multe voci care o critică pe Ursula.

Comentarii
  • bunica Ursula este o toanta desavarsita

  • Poloneza e mana in mana cu Ursula.

    Daca erau impotriva, ar fi propus pe cineva in locul Ursulei.

    Aici e doar un teatru ieftin si jegos. Nationalisti nu exista in PE. Toti sunt homalai, lezbiene si-i pupa in c*r pe evrei.

  • Acest europarlamentar polonez a avut un discurs forte agresiv fata de URSOAICA, i-a adus multe acuzatii reale, si stiti cum a finalizat discursul? A rupt hartiile de adeziune pentru URSOAICA, le-a trantit pe jos cu nervi in fata URSOAICEI si in final i-a spus,, tu Ursula trebuie sa fii la inchisoare nicidecum aici , acum in PE. Bravo! Adevarat!

  • Și n-a înghețat Polonia de rușine auzind discursul europarlamentarei.
    Nu s-au aruncat în Vistula sute de polonezi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *