Prima pagină » Titlurile zilei » Un elev premiant din Iași refuză să mai meargă la școală! Băiatul este terorizat zilnic, iar profesorii nu au făcut nimic: „Este abuzat”

Un elev premiant din Iași refuză să mai meargă la școală! Băiatul este terorizat zilnic, iar profesorii nu au făcut nimic: „Este abuzat”

25 oct. 2024, 02:00, 19 ,
Iulia MARIA în Titlurile zilei

Un elev premiant din Iași refuză să mai meargă la școală deoarece este terorizat zilnic de colegii lui. Mama copilului își exprimă disperarea față de agresiunile verbale pe care copilul ei le suferă la școală. În ciuda sesizărilor, mama susține că nu s-au luat măsuri. Directoarea școlii vine cu clarificări, afirmând că există o deschidere la dialog și că a invitat părintele să discute problema la școală

Un elev de clasa a V-a de la Școala Profesională din Mogoșești se confruntă cu probleme de agresiune verbală din partea colegilor. Mama elevului, Robertina Marin, și-a exprimat nemulțumirea față de lipsa măsurilor luate de conducerea școlii, deși a semnalat în repetate rânduri situația. Directoarea instituției, Maria Stoica, a declarat că nu a primit nicio sesizare scrisă și că va discuta personal cu mama pentru a înțelege mai bine problema și pentru a lua măsuri corespunzătoare.

Dramă pentru un elev premiant de clasa a V-a din Iași! Acesta refuză să mai meargă la școală, deoarece este terorizat zilnic de colegii lui

Robertina Marin a relatat că fiul său este zilnic victima agresiunilor verbale și jignirilor din partea colegilor, ceea ce îl determină să refuze să mai meargă la școală.

„Copilul meu este agresat verbal, umilit, jignit de colegi. Am fost la școală de nenumărate ori, inclusiv ieri, dar nu s-a luat nicio măsură. Doamna director, înafară să spună că avem ceva personal cu dumneaei, nu a luat niciodată niciun fel de măsură”, a declarat Robertina Marin, mama copilului.

Aceasta a adăugat că profesorii i-au confirmat că fiul ei este un elev cuminte și disciplinat. Ea a solicitat mutarea copilului în altă bancă, dar cererea i-a fost respinsă.

„Nu mai știu ce să fac. Refuză să mai meargă la școală de frica colegilor. Este un copil premiant, dar situația aceasta îl afectează grav”, a spus Robertina Marin, mama copilului.

Robertina Marin, mama copilului a adus în discuție și faptul că diriginta ar fi transmis un mesaj pe grupul părinților în care le cerea să nu o mai deranjeze cu plângeri.

Maria Stoica, directorul școlii, a oferit un punct de vedere diferit asupra situației.

Maria Stoica, directorul Școlii Profesionale din Mogoșești, a subliniat că este deschisă la dialog și că nu poate lua măsuri fără o sesizare scrisă.

„Eu tot timpul sunt deschisă la dialog. Nu este adevărat ce a spus mama, eu nu am spus niciodată că «are ceva personal cu mine». Copiii sunt la început, probabil mai apar unele divergențe între ei, dar ei sunt supravegheați tot timpul”, a spus Maria Stoica, directorul Școlii Profesionale din Mogoșești.

Maria Stoica a explicat că a discutat deja cu diriginta care i-a redistribuit un mesaj primit anterior de la părintele copilului.

„Am citit mesajul respectiv și am rugat-o pe doamna dirigintă să o cheme pe mamă mâine (vineri, 25 octombrie – n.r.) dimineață la școală. Aștept să discutăm și să vedem despre ce este vorba”, a declarat Maria Stoica, directorul Școlii Profesionale din Mogoșești.

Aceasta a mai adăugat că nu a observat semne de suferință la elevul în cauză.

„Copilul, în clasă, este vesel, arată bine, nu este un copil timid sau supărat”, spune Maria Stoica, directorul Școlii Profesionale din Mogoșești.

Directoarea școlii a subliniat că, în absența unei sesizări scrise, nu poate lua măsuri stricte împotriva celorlalți elevi.

„Odată ce nu este o sesizare scrisă, noi nu putem lua anumite măsuri sau să mergem la clasă să certăm copiii. Noi suntem aici pentru ei și ne dorim ca toți elevii să se simtă bine la școală”, a adăugat Maria Stoica.

Amintim că, în urmă cu câteva luni, un alt elev din Iași a trecut prin clipe de coșmar la școala la care învăța.

O mamă din Mogoșești se plânge de faptul că băiatul ei, un elev premiant din clasa a V-a, refuză să mai meargă la școală deoarece este terorizat zilnic de colegii lui. În urma acestei situații tensionate, mama elevului și conducerea școlii din Mogoșești urmează să discute despre situație pentru a găsi o soluție care să asigure bunăstarea și siguranța elevului în mediul școlar.

Comentarii
  • Jegul de directoare nu o intereseaza altceva decat sa fie liniste si nu care cumva sa fie schimbata datorita incompetentei.

  • Doar banutii si functia sunt vizate, apropierea de oameni zero barat. Pacat.

  • Ministerul interzice profesorului sa admonesteze verbal elevul, indiferent de situatie.

  • Păi dacă mama face sesizare la ziar în loc să facă la directoare, de unde să știe aceasta ce se întâmplă?

  • conform legislatiei nu poate nimeni sa le faca nimic la copchii in cadrul scolii
    singura solutie – este reclamatie la politiepe numele parintilor copchiilor care fac probleme

    la care nu va place situatia, puteti multumi politicientilor de la bucale: ei au considerat ca in scoala copchii au numai drepturi

  • Fiecare clasa are prostul ei. Unii mai si semnalizeaza.

  • De cand ministerul este al”educației”, deci nu al învățământului, școala se duce de râpă. Scoate absolvenți din ce în ce mai nepregătiți, dar cu multe fumuri în cap.
    Educația se face acasă, la școală se face învățământ. Spui că ai învățat la Matematică, nu că te-ai „educat” la Matematică.

  • Din pacate aplicarea disciplinei si regulamentelor la scoala din Mogosesti lasa de dorit.

  • E greu sa mute copilul din banca. Adevarul e ca scolile sunt pline de idioti, sistemul in general e plin de idioti utili, victime sunt copiii si viitorul tarii. Dar ce conteaza, ziua trece, leafa merge.

  • In școlile din sate elevii cu medii de 4 și 5 iau burse de merit și sunt considerați premianți clasei.Romania educată și a lucrului bine făcut

  • Lasa ca intrat in functie noul primar Baraboi,violatorul satului. Va rezolva el…

  • Gradul de cultură, bun simt și respect la Mogoșești?Doar la clasele de top, mai găsești buna crestere, restul…viitorii borfași, și alte meserii de obște…

  • doamna directoare ce naiba faci, ai primit sesizari nenumarata iar diriginta de ce doarme si ea , chiar nu mai au loc copiii buni de lichele , educati-va copchii needucatilor si rupeti-le capul cand trebuie ca ajung sa dea in cap altora,

  • Copilașul genial putea reclama probleme cu un coleg, doi-trei colegi, nu-i poate reclama pe toți.
    Inteligența emoțională e un factor pentru că nu prea este, situație în care D-na mamă ar putea să-și retragă copilul din învățământul normal și să ia calea școlilor speciale.

    • Daca e premiant, înseamă că e cel puțin bun…leprele și alții…le sunt suficiente 4 clase-pentru necalificați nu se cere carte multa.

  • Ce facem cand nu suntem in stare sa vorbim cu profesorii? Scriem la ziar, tipic parintilor acestei generatii de snowflakes.

  • Simplu si la obiect!

    Păi dar statutul elevului ca permite stimate doamne să luați măsuri inclusiv față de elevi cum ar fi mutarea în alte clase din comunele alăturate nu s ar putea? Noul statut cum va fi? Pentru aia care citesc nu plângeți de milă unor lichele de elevi și părinți sau dirigintă directoare cu de milă elevului. Poate trebuie o nouă directoare acolo alo Inspectoratul Școlar v ați autosesizat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 octombrie 2024
26 octombrie 2024