Un elev ieșean va participa la competiția internațională First Tech Challenge World Championship, din SUA

18 apr. 2022, 02:02
Ana Crețu, în Eveniment-Social

Gabriel Victor Tcaciuc, din clasa a X-a F, este membru al echipei de robotică CyLiis de la Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași. Acesta va merge împreună cu coordonatoarea echipelor de robotică Mirela Țibu la competiția internatională First Tech Challenge World Championship din Statele Unite ale Americii. Elevii sunt bine pregătiți prin diverse ateliere de robotică și o continuă dezvoltare în domeniu.

Politica educațională Science, Technology, Engineering, and Mathematics (STEM) dăruiește valori  pentru dezvoltarea forței de muncă și  preocupări aprofundate în domeniul IT. Preocuparea constantă a companiilor IT ieșene, dar și a tuturor firmelor și instituțiilor care sprijină dezvoltarea competențelor elevilor, adaptate la tendințele de pe piața actuală a muncii s-a materializat în dotări cu echipamente necesare.

liceul teoretic de informatica „Grigore Moisil”

Gabriel Victor Tcaciuc din clasa a X-a F, membru al echipei CyLiis și doamna profesoară Mirela Țibu – coordonatoarea echipelor de robotică vor reprezenta liceul la competiția internatională First Tech Challenge World Championshi

Cine va fi prezent la competiția internațională First Tech Challenge World Championship din SUA

o echipa de elevi premiati la concursul de robotica

Politica educațională Science, Technology, Engineering, and Mathematics (STEM) dăruiește valori  pentru dezvoltarea forței de muncă și  preocupări aprofundate în domeniul IT

Gabriel Victor Tcaciuc din clasa a X-a F, membru al echipei CyLiis, și profesoara Mirela Țibu – coordonatoarea echipelor de robotică vor reprezenta liceul la competiția internatională First Tech Challenge World Championship din Statele Unite ale Americii.

Preocuparea constantă a companiilor IT ieșene, dar și a tuturor firmelor și instituțiilor care sprijină dezvoltarea competențelor elevilor, adaptate la tendințele de pe piața actuală a muncii s-a materializat în dotări cu echipamente, reamenajări de spații școlare, amenajări pentru atelierele de robotică și continuarea dialogului cu elevii, profesorii, directorii pentru a contribui la oferirea celor mai bune contexte de învățare.

Absolvent al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, Cristian Micliuc, CEO Heaven Solutions România, va susține participarea reprezentanților echipei CyLIIS la First Tech Challenge World Championship care se va desfășura în perioada 17 – 25 aprilie 2022 în Houston, Texas, Statele Unite ale Americii.

„Cele două echipe de robotică CyLiis și Peppers, prin energia creativă și inovativă care există în elevii noștri, sunt un adevărat hub de soluții colaborative și automatizate bazate pe noile tehnologii și adaptate industriei 4.0. Mediile dedicate dezvoltării competențelor elevilor trebuie să fie adaptate la mixul de mai multă digitalizare, analiză, inteligență artificială și robotică care să răspundă viitoarelor profesii de pe piața muncii. Una dintre provocările educației astăzi este pregătirea elevilor în școală pentru profesii care încă nu s-au inventat. Suntem onorați că Liceul Teoretic de Informatică «Grigore Moisil» Iași va fi reprezentat la competiția internatională First Tech Challenge World Championship din Statele Unite ale Americii de elevul Gabriel Victor Tcaciuc, din clasa a X-a F, membru al echipei CyLiis și doamna profesoară Mirela Țibu, coordonatoarea echipelor de robotică”, a declarat prof. dr. Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

elevi premiati pe scena la concursul de roboti

Un elev din Iași va participa la competiția internațională First Tech Challenge World Championsh

Mirela Tibu: „Vom dărui mai departe comunității forța ideilor inovative din domeniul roboticii”

Adina Romanescu directorul Liceului Teoretic Informatică „Grigore Moisil” Iasi

Directorul Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil”, Adina Romanescu încurajează activitățile extrașcolare care ajută la dezvoltarea profesională

Profesoara Mirela Tibu este coordonatorul echipelor de robotică, iar participarea la competiția din SUA este o adevărată bucurie pentru ea, având în vedere că pregătirea elevilor a fost una foarte intensă.

„Este un privilegiu și o bucurie să fiu în mijlocul lor, să-i încurajez, să-i susțin și să descopăr împreună cu ei cum se construiesc visele și cum se transformă în realitate. Vom dărui mai departe comunității forța ideilor inovative din domeniul roboticii, lecțiile învățate, caracterele frumos definte, profilele de lideri, deciziile mature, impactul profesional și recunoștința pentru valorile gravate adânc în ființa noastră, la LIIS”. Prof. Mirela Țibu -coordonatorul echipelor de robotică.

Directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Adina Romanescu încurajează activitățile extrașcolare care ajută la dezvoltarea profesională.

„Doar împreună putem crea medii vii de învățare, spații de experimentare hands-on și contexte de dezvoltare personală adecvate, care să completeze educația clasică. Răspundem astfel dorinței elevilor de a fi conectați și de a contribui în timp real la evoluția societății și la educația pentru schimbare”, a menționat Adina Romanescu.

Competiția internațională First Tech Challenge World Championshi este un pas important pentru elevii ieșeni.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *