Prima pagină » Local » Un elev din Iași a fost prins în timp ce conducea o mașină! Minorul a fost pedepsit de judecători
Un elev din Iași a fost prins în timp ce conducea o mașină! Minorul a fost pedepsit de judecători

Un elev din Iași a fost prins în timp ce conducea o mașină! Minorul a fost pedepsit de judecători

24 feb. 2022, 02:00,
Iustina Groza în Local

Elevul Rareș Marian D., din Iași, a fost prins fără permis la volanul unei mașini marca Dacia Solenza. Minorul în vârstă de 17 ani și 10 luni a încercat să fugă de la locul faptei, dar a fost identificat după telefonul personal pe care l-a uitat în mașină. Adolescentul va fi asistat timp de 3 luni de către Serviciul de Probațiune Iași.

În Iași, un elev de liceu a fost prins în flagrant în timp ce șofa în mod ilegal. Cel care l-a prins la volan a fost chiar proprietarul mașinii. Minorul în vârstă de 17 ani și 10 luni nu deținea permis de conducere auto la momentul faptei. De asemenea, acuzatul Rareș Marian D. a recunoscut în instanță cele întâmplate și a spus că el conștientizează gravitatea incidentului provocat. Adolescentul își justifică infracțiunea comisă prin influența nefastă a anturajului pe care îl frecventează. În acest sens, ca măsură educativă, Serviciul de Probațiune Iași îl va asista zilnic, timp de 3 luni.

Bordul unei masini, pe timp de noapte, cu o vedere incetosata prin parbriz

A pornit mașina, dar nu a apucat să circule decât aproximativ 5 metri

Un elev din Iași a fost prins la scurt timp după ce a urcat la volan

 Trei bărbați îmbrăcați în uniforme de polițiști stau pe carosabil pe timp de noapte, cu 2 masini de interventie in plan secund

Proprietarul mașinii l-a prins în flagrant pe suspect și a anunțat Poliția

Un elev din Iași a fost pedepsit după ce a urcat ilegal la volanul unei mașini marca Dacia Solenza. Judecătoria Iași i-a aplicat recent acuzatului Rareș Marian D. o măsură prin care va fi asistat zilnic timp de 3 luni. Măsura legală va fi exercitată sub coordonarea Serviciului de Probațiune Iași.

Autoturismul era parcat pe o stradă din oraș, iar acuzatul în vârstă de 17 ani și 10 luni a fost prins în flagrant chiar de către proprietarul mașinii. Bărbatul a anunțat de îndată Poliția, iar minorul a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis. Asta, după ce el s-a împăcat cu proprietarul mașinii privind infracțiunea de furt.

Anchetatorii au descoperit că, pe data de 5 aprilie 2020, Rareș Marian D., în vârstă de 17 ani și 10 luni, a ieșit să se plimbe în toiul nopții pe străzile din oraș. În timp ce se plimba, minorul a observat o mașină parcată care avea cheile în contact. După ce a analizat zona străzii câteva momente, elevul a urcat la volanul autoturismului fără să aibă un permis de conducere. A pornit mașina, dar nu a apucat să circule decât aproximativ 5 metri, fiindcă a fost prins în flagrant de proprietarul autovehiculului.

Bărbatul a început să strige, iar Rareș Marian D. a oprit mașina, după care a fugit. În timp ce încerca să fugă de la locul faptei, acestuia i-a alunecat și i-a căzut în Dacia Solenza telefonul mobil care îi aparținea. În acest fel, elevul a putut fi ușor de identificat de către anchetatori.

Recent, în cotidianul BZI a fost prezentat un caz similar.

Imagine cu verso unui permis de conducere auto

Minorul a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis

Cum va răspunde minorul în fața legii

Umbrele unui grup de persoane care se deplaseaza pe timp de noapte pe un drum pavat

Rareș Marian D. și-a justificat comportamentul prin frecventarea unui anturaj care i-a adus influențe

Pentru că a urcat la volanul unei mașini fără să aibă permis de conducere, Rareș Marian D. a primit din partea magistraților ieșeni o măsură educativă. Minorul va fi asistat zilnic pe durata a 3 luni. Măsura emisă de către judecători va fi pusă în aplicare sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Iaşi.

După ce a condus fără permis, Rareș Marian D. și-a recunoscut fapta în fața magistraților. Elevul a declarat, de asemenea, că regretă ce a făcut. El este cunoscut ca fiind  independent financiar. Acesta frecventează cursurile unui colegiu tehnic din Iași, pentru a deveni mecanic auto. În timpul liber efectuează lucrări de construcții și de curățenie în oraș. Mama minorului a decedat în anul 2013, iar acesta a rămas în grija tatălui. Cadrul familial al elevului a fost prezentat ca fiind unul echilibrat, cu influențe pozitive în educație.

Comportamentul infracțional dovedit de Rareș Marian D. a fost justificat prin frecventarea unui tip de anturaj care i-a adus urmări nefaste în ultimul timp. Adolescentul își dorește să devină mecanic auto.

„Inculpatul nu obişnuieşte să consume alcool sau alte substanţe, consideră că influenţa anturajului de la momentul respectiv a constituit un factor important în luarea deciziei infracţionale, conştientizează gravitatea conduitei infracţionale şi are o reprezentare corectă asupra implicaţiilor socio-morale ale acesteia”, au adăugat magistrații Judecătoriei Iași.

Cazul elevului din Iași care a fost prins în timp ce șofa un autoturism fără să aibă permis este similar unui alt incident, publicat într-o ediție anterioară a cotidianului BZI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *