Prima pagină » Titlurile zilei » Un elev de clasa a V-a fost la un pas de a deveni cel mai tânăr criminal al Iașului. Deși a participat la o crimă oribilă, a scăpat de orice acuzație. Tatăl și unchiul său au luat asupra lor totul

Un elev de clasa a V-a fost la un pas de a deveni cel mai tânăr criminal al Iașului. Deși a participat la o crimă oribilă, a scăpat de orice acuzație. Tatăl și unchiul său au luat asupra lor totul

29 iun. 2024, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Crimă oribilă, la Iași. Un elev de clasa a V-a a fost la un pas de a deveni cel mai tânăr criminal din Iași. El a participat alături de tatăl și unchiul său. Judecătorii ieșeni l-au iertat pentru că este minor

O poveste de dragoste eșuată a dus la o crimă odioasă la Iași. Claudiu Mugurel Acatrinii, în vârstă de 39 de ani, și Samuel Acatrinii, în vârstă de 20 de ani, sunt frați și locuiau în Boureni, comuna Moțca. Primul a avut, la un moment dat, o relație cu o rudă de-a celui pe care urma să-l ucidă. Relația nu a mers, iar Mugurel a căutat mereu să se răzbune.

„În seara de 28.07.2023, în jurul orei 18:00, persoana vătămată împreună cu cei doi frați ai săi și cumnata culegeau prune în grădină, când prin fața porții, cu bicicleta a trecut, de mai multe ori, inculpatul Acatrinii Claudiu Mugurel. La un moment dat, acesta s-a oprit în dreptul porții și a inițiat un comportament agresiv verbal la adresa persoanelor din curtea victimei («Să vă faceți sicrie»), după care a luat câteva pietre de jos, aruncându-le în curtea persoanei vătămate, fără însă a lovi vreo persoană. Victima i-a solicitat verbal inculpatului să înceteze atât cu amenințările, cât și cu aruncarea pietrelor, pentru a nu fi  nevoit să solicite intervenția organelor de poliție, însă acest fapt a potenţat starea de nervozitate a inculpatului Acatrinii Claudiu Mugurel, care a continuat să arunce cu pietre în direcția persoanei vătămate. Victima a mers la gard și a pulverizat cu un spray lacrimogen în direcția inculpatului mai întâi din curte, după care a ieșit în drum și a continuat acțiunea, în scopul de a-l îndepărta pe inculpat de domiciliul său”, au stabilit anchetatorii.

A venit cu fratele și fiul

Nu s-a mulțumit doar cu atât. Individul a plecat spre casă și a venit cu întăriri.

„În acest context, inculpatul Acatrinii Claudiu Mugurel și-a abandonat bicicleta în drum, plecând spre locuința sa, însă nu înainte de a-l amenința că va reveni împreună cu fratele său și îi va omorî pe toți. Acest lucru s-a concretizat câteva minute mai târziu, când inculpatul Acatrinii Claudiu Mugurel, însoțit de fratele său, inculpatul Acatrinii Samuel, și fiul său, în vârstă de 12 ani, fiecare înarmat cu câte un par de lemn, au escaladat gardul persoanei vătămate și au pătruns în curtea locuinței, unde se afla victima, însoțit de sora lui. În spatele curții, inculpații Acatrinii Claudiu Mugurel și Acatrinii Samuel, însoțiți de fiul minor al celui dintâi, au agresat victima care s-a prăbușit la pământ, lovind-o fiecare în mod repetat, atât cu pumnii, cât și cu parul din lemn, chiar sub privirile surorii sale, care a încercat să se interpună între fratele său și inculpați, în speranța aplanării conflictului, insistând să «nu-i mai dea cu parul în cap că îl omoară»”, au mai precizat oamenii legii.

Un elev de clasa a V-a fost la un pas de a deveni cel mai tânăr criminal al Iașului

Vrând să scape de eventualele probe care ar fi putut fi folosite împotriva sa, a distrus o cameră de supraveghere.

„Inculpatul Acatrinii Claudiu Mugurel s-a retras din curtea victimei împreună cu inculpatul Acatrinii Samuel și fiul său minor, îndreptându-se spre propriul domiciliu, însă la ieșirea în stradă a observat camera de supraveghere instalată în exteriorul locuinței martorului, fapt ce l-a determinat să se întoarcă în curtea locuinței victimei, spunându-i fratelui său că «mai am ceva de făcut». Reîntors în curtea persoanei vătămate, a luat parul din lemn de pe jos, s-a îndreptat în direcția camerei de supraveghere și a distrus-o, în speranța că astfel va șterge orice dovadă a faptelor petrecute în acea zi, după care a ieșit din curte și a plecat spre casă, însoțit de inculpatul Acatrinii Samuel și fiul său minor. Ulterior acestui moment, persoana vătămată a solicitat intervenția unui echipaj de ambulanță prin serviciul de urgență 112, fiind mai târziu transportat la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, unde a fost internat și supus unor intervenții chirurgicale de urgență, starea sa de sănătate degradându-se treptat în următoarele două săptămâni, decesul survenind la data de 10.08.2023, ca urmare a complicațiilor apărute”, au mai stabilit anchetatorii.

Cei doi frați au fost trimiși în judecată, în timp ce minorul a fost scutit de orice vină datorită vârstei.

„Dispune clasarea cauzei privind pe minorul (în vârstă de 12 ani), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, violare de domiciliu, lovirea sau alte violențe, amenințare și distrugere, raportat la existența unei cauze de neimputabilitate, respectiv starea de minoritate a făptuitorului”.

Au fost condamnați la închisoare cu executare

Cei doi frați au de stat ceva ani după gratii.

„Condamnă pe inculpatul ACATRINII CLAUDIU MUGUREL, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Iaşi, la pedeapsa de 11 (unsprezece) ani și 3 (trei) luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Condamnă pe inculpatul Acatrinii Claudiu Mugurel (cu datele de stare civilă menționate anterior), la pedeapsa de 1 (un) an și 6 (șase) luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de violare de domiciliu. Condamnă pe inculpatul Acatrinii Claudiu Mugurel la pedeapsa de 9 (nouă) luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Contopește pedepsele stabilite în prezenta cauză și aplică pedeapsa cea mai grea, de 11 (unsprezece) ani și 3 (trei) luni închisoare, la care adaugă un spor obligatoriu de o treime din totalul celorlalte două pedepse stabilite (2 ani și 3 luni închisoare), respectiv un spor în cuantum de 9 (nouă) luni închisoare. Total pedeapsă aplicată inculpatului Acatrinii Claudiu Mugurel prin prezenta sentință penală – 12 (doisprezece) ani închisoare. Condamnă pe inculpatul ACATRINII SAMUEL, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Iași, la pedeapsa de 10 (zece) ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Condamnă pe inculpatul Acatrinii Samuel (cu datele de stare civilă menționate anterior), la pedeapsa de 1 (un) an și 6 (șase) luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de violare de domiciliu. Contopește pedepsele stabilite în prezenta cauză și aplică pedeapsa cea mai grea, de 10 (zece) ani închisoare, la care adaugă un spor obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită (1 an și 6 luni închisoare), respectiv un spor în cuantum de 6 (șase) luni închisoare. Total pedeapsă aplicată inculpatului Acatrinii Samuel prin prezenta sentință penală – 10 (zece) ani și 6 (șase) luni închisoare”, au decis judecătorii ieșeni.

Elevul de clasa a V-a fost la un pas de a deveni cel mai tânăr criminal al Iașului, însă a scăpat de acuzații.

Comentarii
  • Trebuie păstrat locul I în Europa cu orice preț.

  • De ce pedepse atat de mici? Astia ies afara peste 5-6 ani.

  • Că de obicei, judecătorii români nu se dezmint. Niște jeguri,niște gunoaie plătite cu sume uriașe. Sunt curios daca mortul era vreun frate al judecătorului… Ăștia trebuiau condamnați la închisoare pe viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *