Prima pagină » Actualitate » Un elev a fost atacat cu spray lacrimogen de un agent de pază! Motivul este incredibil!
Un elev a fost atacat cu spray lacrimogen de un agent de pază! Motivul este incredibil!

Un elev a fost atacat cu spray lacrimogen de un agent de pază! Motivul este incredibil!

05 oct. 2023, 14:43,
în Actualitate

Un elev a fost atacat cu spray lacrimogen de un agent de pază, după ce ar fi călcat pe o porţiune de gazon. După acest incident, paznicul a fost concediat. Bărbatul a pulverizat spray lacrimogen în ochii unui elev al Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu, deranjat că băiatul a călcat pe iarbă.

Un elev a fost atacat cu spray lacrimogen de un agent de pază

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Cosmin Roşu şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Constantin Dincă, a declarat că incidentul a avut loc miercuri, 04 octombrie 2023.

Elevul ar călcat pe o porţiune de gazon, în timp ce portarul păzea un sediu al AJOFM Sibiu, aflat în curtea liceului. Portarul a fost filmat în timp ce a folosit spray-ul lacrimogen şi imaginile au fost difuzate în presa locală.

„Firma de pază ne-a transmis azi de dimineaţă (n.r. – joi, 05 octombrie 2023), că ieri a fost un incident între angajatul lor şi elevi, undeva în faţa liceului. În curtea liceului, noi avem un sediu într-o clădire separată, unde avem un centru de formare. Firma a zis că a fost un incident, că au cercetat cazul şi că l-au sancţionat disciplinar, că îl dau afară”, a precizat directorul AJOFM Sibiu, Cosmin Roşu.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu, Constantin Dincă, a precizat că, după incident, elevul a mers la cabinetul medical al şcolii şi pe urmă a fost în regulă.

„Am vorbit cu domnul director, pe elev l-au pişcat puţin ochii, a mers la cabinetul medical al şcolii şi pe urmă a fost în regulă. Acei copii erau în faţa corpului şcolii, nu AFOFM-ului”, a precizat reprezentantul IŞJ, Constantin Dincă.

Elev, agresat de un profesor

Un elev din Curtea de Argeș a fost agresat de un profesor. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați, prin apel la 112 de către un bărbat din localitatea Sălătrucu, cu privire la faptul că fiul său a fost agresat la școala din localitate, de către un cadru didactic, pe motiv că deranja ora.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni, care au efectuat verificări. În urma agresiunii, elevul nu prezenta leziuni și, în prezența polițiștilor, aparținătorii nu au solicitat acordarea de îngrijiri medicale”, au declarat reprezentanții Poliției Argeș.

Cercetările vor fi preluate de către polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

În cazul elevului atacat cu spray lacrimogen de un agent de pază, firma a decis demiterea paznicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *