Prima pagină » Local » Un drum județean din Iași va fi declasificat. Soseaua între comunele Mădârjac și Țibana arată că după război
Un drum județean din Iași va fi declasificat. Soseaua între comunele Mădârjac și Țibana arată că după război

Un drum județean din Iași va fi declasificat. Soseaua între comunele Mădârjac și Țibana arată că după război

11 iul. 2022, 02:00, 5 ,
Vlad Rotaru în Local

Un drum județean din Iași a fost declasificat pentru a putea fi preluat și refăcut de o comună. Șoseaua care leagă comunele Mădârjac și Țibana a fost retrogradată la statutul de drum comunal, pentru că Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași nu a alocat fonduri în reabilitarea acesteia

O șosea din județul Iași, gestionată de Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor Județene (DJADP) Iași, a fost declasificată, recent, de Consiliul Județean. Drumul județean DJ 282E: limita UAT Mădârjac (Bojila) – Runcu – Poiana de Sus – Țibana (DJ 248A), de la kilometrul 29+963 la kilometrul 35+758, a fost declasificat în drum comunal, drum cu indicativul DC 58A: Țibana (DJ 248A) – Poiana de Sus – Runcu – UAT Mădârjac (Bojila), de la kilometrul 0+000 la kilometrul 5+795. Decizia celor de la Consiliul Județean (CJ) Iași a fost luată ca urmare a unei solicitări venite de la Consiliul Local din comuna Țibana.

Un drum județean din Iași a fost declasificat

În județul Iași, sunt peste 957 de kilometri de drumuri județene, reprezentând una din cele mai mari rețele de infrastructură locală din țară.

„Consiliul Județean Iași, prin Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași, are în administrare, conform H.C.J. Iași nr. 134/18.03.2020, privind reactualizarea domeniului public al județului Iași, aflat în administrarea DJADP, un număr de 53 de drumuri județene, cu o lungime totală de 975,030 kilometri”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre, avizat de către Consiliul Județean Iași. Recent, CJ Iași a alocat fonduri pentru reabilitarea unui drum din apropiere.

Drumul va trece în administrarea unei comune din județul Iași

Odată cu hotărârea aprobată de Consiliul Județean Iași, drumul va trece în administrarea comunei Țibana, autoritate locală care va putea depune un proiect de modernizare al acestuia.

„Declasificarea tronsonului de drum județean DJ 282E implică și modificarea H.C.J. lași nr. 134/18.03.2020, privind reactualizarea domeniului public al județului lași. La hotărâre, în vederea reclasificării drumurilor județene din Iași, se modifică, după cum urmează: DJ 282E: Bălțați (DN 28) – Lungani – Sinești – Mădârjac (Bojila), de la kilometrul 0+000 la kilometrul 29+963, iar DJ 282E: Mădârjac (Bojila) – Runcu – Poiana de Sus – Țibana (DJ 248A), de la kilometrul 29+963 la kilometrul 35+758, se clasifică în DC 58A: Țibana (DJ 248A) – Poiana de Sus – Runcu – UAT Mădârjac (Bojila), de la kilometrul 0+000 la kilometrul 5+795. Drumul va trece, din domeniul public al județului lași și din administrarea Consiliului Județean lași, prin DJADP Iași, în domeniul public al comunei Țibana și în administrarea Consiliului Local Țibana”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Șoseaua între cele două comune este pietruită

Șoseaua dintre cele două localități este pietruită și nu urma să fie inclusă, prea curând, într-un program de modernizare.

„Clasificarea drumurilor de interes județean, precum și clasificarea ca drum de interes județean a unui drum din categoria drumurilor de interes local, se face prin hotărârea Consiliului Județean respectiv. Prin hotărârea nr. 7 din data de 31.01.2022, Consiliul Local al comunei Țibana solicită declasificarea tronsonului de drum județean DJ 282E, pe porțiunea de la km 29+963 la 35+758, în drum comunal”, se arată în nota de fundamentare emisă de Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași.

Nu este singurul drum județean din Iași care a fost declasificat.

Comentarii
  • Cum se poate ca domnul Mihaleanul Laurentiu sa ocupe in primaria comunei Tibana, trei funcții ( secretar, șef urbanism, șef achiziții publice) ? in condițiile in care nu are studii de specialitate.

  • Pentru Alex. Șeful grupului infracțional in UAT Tibana este consilierul local Spita Valentin, el este creierul furăciunile din bugetul primăriei , impreuna cu primarul si viceprimarul.

  • Primarul com Tibana , Gheorghe Rotaru, nu are nici macar 12 clase insa semnează si încasează indemnizație ca si cum ar avea studii superioare de economist.

  • Asa e , consilierul local Valentin Spita și-a angajat propriul fiu la primaria Tibana , la compartimentul mediu iar primarul Rotaru, nu are studii superioare , umbla cu diplome de studii false. Mihalceanu Laurentiu de 8 ani semnează acte ca si secretar, achiziții si urbanism dar nimeni nu-i controlează.

  • Poate se vede și drumul chicerea comarna care din moftul și cheful primarului din tomesti și prostiei a celui din comarna plus indiferența lui Popa au lăsat vreo 500 de metri neasfaltati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`