Prima pagină » Local » Un drum din comuna Victoria, județul Iași, va fi reabilitat! Investiția este de 400.000 euro – FOTO
Un drum din comuna Victoria, județul Iași, va fi reabilitat! Investiția este de 400.000 euro – FOTO

Un drum din comuna Victoria, județul Iași, va fi reabilitat! Investiția este de 400.000 euro – FOTO

16 mai 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Primăria comunei Victoria va reabilita drumul comunal 16. Licitația este programată la finalul lunii mai 2022. Execuția lucrărilor trebuie realizată în termen de 10 luni de la semnarea contractului. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Noi investiții sunt realizate în județul Iași. Recent, Primăria comunei Victoria a anunțat organizarea unei licitații pentru reabilitarea DC 16. Procedura este programată pentru data de 31.05.2022. Valoarea estimată a contractului este de 1.981.000 de lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro.â

„Perioada de garanție este de 36 de luni de la terminarea lucrărilor și se prelungește cu perioada remedierii defectelor calitative constatate în această perioadă. În perioada de garanție, executantul are obligația, în urma dispoziției date de achizitor, de a executa toate lucrărilor de modificare, reconstrucție și remediere a viciilor și altor defecte a căror cauză este nerespectarea clauzelor contractuale. Decontarea lucrărilor se face pe baza situațiilor de plată confirmate de dirigintele de șantier”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările trebuie executate în termen de 10 luni, nu mai târziu de 31 decembrie 2022. La începutul anului au fost alocate fonduri pentru reabilitarea altor drumuri din comună.

Un drum din comuna Victoria, județul Iași, va fi reabilitat după ce s-au identificat alunecări de teren

Autoritatea contractantă intervine după ce drumul a fost afectat de alunecări de teren.

„Conform temei de proiectare și a studiilor de specialitate realizate, s-a identificat faptul că cele trei amplasamente au fost afectate în trecut de forme de tasare și alunecări de teren cu risc ridicat de reactivare și dezvoltare către partea de amonte. Raportat la identificarea în plan și profil longitudinal a color trei zone se poate afirma faptul că există risc ridicat de producere a accidentelor rutier datorită vizibilității reduse. Se recomandă montarea indicatoarelor de avertizare și limitare a vitezei de deplasare”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic. Și Compania Națională de Investiții a organizat o licitație pentru construirea unui complex sportiv în comuna Holboca.

A fost alocată suma de 2 milioane de euro pentru drumurile din comuna Șipote

Primăria comunei Șipote, județul Iași, a lansat licitația pentru modernizarea drumurilor sătești din localitate. Recent, la sesiunea de deschidere a ofertelor s-au prezentat mai mulți constructori: asocierea Obitory Construct SRL – Drum Pod Invest SRL – Alpenside SRL, asocierea Danlin XXL SRL – Geo Myke SRL, Vulturi SRL – Infraconcept SRL, asocierea Eky-Sam SRL – Topgeosys SRL, Crepuscul Project SRL și asocierea Conest SA – Simpla Consult SRL. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor. Valoarea estimată a contractului este de 10.755.842 de lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro.

„Traseele drumurilor sunt sinuoase, cu elemente geometrice impuse de limitele proprietăților în localități. Rețeaua de drumuri are specificul așezărilor rurale, cu ulițe înguste și cu intersecții în unghiuri drepte sau foarte ascuțite. Lățimea părții carosabile balastate variază de la 3,00 la 5,50 m, aceasta nefiind întotdeauna bine definită. Platforma drumurilor variază între 4,00 și 7,00 m. Lățimea între limitele de proprietate variază între 3,00 și 12,00 m. Acostamentele sunt din pământ, parțial acoperite cu iarbă”, se arată în descrierea situației actuale.

Procedura beneficiază de o clauză suspensivă, contractul va fi semnat după obținerea finanțărilor. Un drum din comuna Victoria, județul Iași, va fi reabilitat doar dacă ofertele constructorilor vor fi validate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *