Prima pagină » Local » Un drum comunal de lângă municipiul Iași va fi reabilitat! Investiția este de 1,6 milioane de euro – FOTO

Un drum comunal de lângă municipiul Iași va fi reabilitat! Investiția este de 1,6 milioane de euro – FOTO

20 sept. 2023, 02:00, 2 ,
Ciprian BOARU, în Local

Un drum comunal din Popricani va fi reabilitat. Primăria din localitate va folosi fondurile din bugetul local. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată la începutul lunii octombrie 2023. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Cu fonduri din bugetul local, Primăria comunei Popricani, județul Iași, intenționează să modernizeze drumul comunal DC13. Astfel, pe data de 04.10.2023 este programată licitația pentru execuția lucrărilor. Valoarea estimată a procedurii este 8.036.461 de lei, fără TVA, aproape 1,6 milioane de euro.

„Pentru protejarea lucrărilor de terasamente se va avea în vedere execuția șanțurilor de lucru pe toată lungimea tronsonului de drum comunal după reprofilarea platformei acestuia. Este interzisă utilizarea în ramblee a pământurilor organice, mâluri, nămoluri, pământurile turboase și vegetale, a pământurilor cu consistență redusă (care au indicele de consistență sub 0,75), precum și a pământurilor cu conținut mai mare de 5 la sută de săruri solubile în apă. Nu se vor introduce în umpluturi bulgări de pământ înghețat sau cu conținut de materii organice în putrefacție (brazde, frunziș, rădăcini, crengi, etc.)”, se arată în caietul de sarcini.

Mai mulți constructori vor să asfalteze și drumurile din comuna Heleșteni.

Un drum comunal din Popricani va fi reabilitat pe o lungime de 3,8 kilometri

Conform autorității contractante, se va interveni pe un tronson cu lungimea de 3.845 de metri. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor.

„Din punct de vedere al stării tehnice, tronsonul de drum comunal propus pentru modernizare se prezintă astfel: nu au capacitate portantă corespunzătoare pentru preluarea unui trafic rutier, care crește cu trecerea timpului, partea carosabilă existentă se află în stare tehnică rea, necesitând lucrări de întreținere, reparare sau modernizare; rigolele existente pentru evacuarea apelor pluviale sunt în mare parte colmatate; partea carosabilă nu se desființează de acostamente, nu are pante transversale spre rigole și apa stagnează în bălți pe platformă accelerând procesul de degradare; pe marginea drumului își fac prezența cavalieri din pământ care nu permit apei scurs de pe platformă să se scurgă în rigole”, se mai arată în documentația procedurii.

Și Compania Națională de Investiții (CNI) SA asigură fonduri pentru infrastructura rutieră din județul Iași.

Comuna Dumești va beneficia de fonduri guvernamentale

Prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny” sunt anunțate investiții și în alte comune din județul Iași. Recent, Primăria Dumești a lansat licitația pentru modernizarea drumurilor din localitate. Valoarea estimată a contractului este de 14.326.681 de lei, fără TVA, aproape 3 milioane de euro.

La sesiunea de deschidere a ofertelor s-au prezentat societățile Enviro Construct SRL, Con Ted Company SRL, Simmar Trans SRL, Eky-Sam SRL și asocierea Bogdy Trans SRL – Cornell”s Floor SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare, ce expiră pe data de 25.09.2023

Comentarii
  • Asa se scrie o știre ? In spre ce direcție se face drumul ? Cotul Morii ? Dar străzile din Comuna Victoria spre Lucieni până în Holboca când se asfaltează?

  • Când vor termina ăștia autostrada și poate Rusia va fi mai pașnică și mai educată, pe aici lucrurile se vor schimba. Iași este greu de schimbat, însă fata de alte orașe, este mult mai bine aranjat și organizat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *