Prima pagină » Actualitate » Un drog similar cocainei, vandut la liber in Iasi – VIDEO

Un drog similar cocainei, vandut la liber in Iasi – VIDEO

06 iun. 2011, 21:51,
Narcis Pohoata în Actualitate
Un drog similar cocainei, vandut la liber in Iasi - VIDEO
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:223679;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Amatorii de etnobotanice au de curand o noua alternativa de a ajunge in lumea viselor: un ingrasamant pentru plante, denumit NOS @ Produsul este extrem de nociv, avand efecte similare cocainei

In ciuda faptului ca mai multi politicieni si medici desfasoara ample campanii de starpire a etnobotanicelor, propunand chiar si pedepse cu inchisoarea pentru cei care comercializeaza ierburi halucinogene, fenomenul ia amploare de la o luna la alta. De curand, pe piata a aparut un nou drog de sinteza, comercializat drept ingrasamant pentru plante. Produsul este denumit NOS, iar specialistii in toxicologie sustin ca este extrem de nociv, avand efecte similare cocainei. „Intoxicatii cu astfel de produse etnobotanice relateaza ca, dupa consum, efectele apar mai rapid decat in cazul cocainei, iar «down»-ul, acea stare de anxietate, depresie si irascibilitate se instaleaza cu usurinta, ducand la dependenta. Consumul este frecvent asociat cu halucinatii vizuale, iar tactile neplacute asociate tahicardiei, cresterea temperaturii corpului si a presiunii arteriale, vasoconstrictie”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar de urgenta, specialist in toxicologie.
Psihologii spun ca efectele sunt foarte variate, depinzand de starea de spirit a utilizatorului si de asteptarile sale legate de consumul de etnobotanice, mergand de la stare de agitatie extrema, derealizare, depersonalizare pana la efecte euforizante. „Incercarea fara succes de obtinere a senzatiilor primei doze duce la consumul pe termen lung, naste dependenta si provoaca iritabilitate si schimbari bruste de dispozitie, paranoia sau halucinatii auditive. Consumul în doze din ce în ce mai mari creste toleranta consumatorului fata de starea de euforie, dar creste si sensibilitatea lui fata de efectele drogului, iar in astfel de momente pot surveni decese accidentale prin stop respirator si cardiac”, a adaugat medicul-deputat Tudor Ciuhodaru.
Ingrasamantul poate fi comandat pe internet, la mai multe magazine de profil, la pretul cel mai mic de 20 de lei gramul.

Sapte ore de resuscitare pentru un tanar de 25 de ani

In ultimele zile, trei tineri din Iasi au avut nevoie de asistenta medicala de urgenta dupa ce au consumat ingrasaminte pentru plante. Unul dintre ei, in varsta de 25 de ani, a ajuns in Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul Sf. Spiridon Iasi – sectia exterioara Copou in stare grava, necesitand resuscitare volemica timp de mai multe ore. „Speram ca initierea campaniei nationale «Nu toate frunzele sunt bune! Stop etnobotanicelor!», ce condamna la doua decenii de inchisoare pe comerciantii de etnobotanice, sa aiba succes, precum si demersurile pe care le vom face pe 29 iunie in Parlamentul European, iar in scurt timp fenomenul etnobotanic sa dispara. In paralel desfasuram actiuni de informare si educare, pe care le promovam in scoli, licee, universitati”, a precizat doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`