Prima pagină » Stiri si curiozitati » Un dovleac Atlantic Giant “se pregătește” pentru a intra în Cartea Recordurilor
Un dovleac Atlantic Giant “se pregătește” pentru a intra în Cartea Recordurilor

Un dovleac Atlantic Giant “se pregătește” pentru a intra în Cartea Recordurilor

20 sept. 2023, 15:31,
în Stiri si curiozitati

Un dovleac Atlantic Giant din Lockwood, Australia cântărește aproape 600 de kilograme, iar fermierul Joe Nigro speră că va doborî recordul înregistrat de statul Montana.

Fermierul Joe și dovleacul Atlantic Giant

Fie că se joacă cu cățelul său, Jiffy, fie că merge la vânătoare, Nigro, în vârstă de 30 de ani, are o mulțime de pasiuni în viață.

„Cred că pozitivitatea va hrăni acest dovleac”, a spus Nigro, la casa lui din Lockwood, marți.

Cu toate acestea, niciuna dintre pasiuni nu este mai neobișnuită decât cea pentru cultivarea de dovleci gigantici.

„Toată viața am fost intrigat de asta. Cum aș putea să nu fiu?” a spus Nigro.

Au trecut 3 ani de când vânzătorul de asigurări a dat o utilitate pasiunii pentru creșterea dovlecilor.

„Primul meu dovleac a avut 400 de kilograme și s-a crăpat, așa că l-am dus și l-am cântărit. Dovleacul de anul trecut a avut 554 și a obținut locul 5 într-un concurs pentru cel mai greu dovleac din Wyoming. Iar acesta ar fi al treilea an”, a spus Nigro.

Însă el nu încearcă să crape dovlecii, ci să bată un record.

„Pe 5 iulie a fost polenizată această floare și a crescut atât de mare. Deci, acesta este un dovleac vechi de 77 de zile”, a spus Nigro.

Bărbatul estimează că dovleacul din acest an cântărește peste 600 de kilograme.

„A întrecut recordul statului. Trebuie doar să rămână fidel măsurătorilor, asta este tot. Și trebuie să ne asigurăm că nimeni altcineva nu crește un dovleac mai mare anul acesta”, a spus Nigro.

Deoarece recordul actual al celui mai mare dovleac din Montana este de 570 de kilograme, Nigro are șansele de partea sa cu dovleacul Atlantic Giant din acest an.

„Provine dintr-un dovleac din Connecticut care a crescut să aibă 930 de kilograme. Cu siguranță știe cum să crească mare, trebuie doar să ajungă acolo”, este optimist Nigro.

Va fi o mare ispravă cu transportarea uriașului dovleac în Rapid City, Dakota de Sud, pentru Festivalul Dovlecilor Giganți care va avea loc sâmbătă, 23 septembrie 2023.

„Se născocește un coș din curele și funii. Și apoi băieții de la Case Construction, vor aduce un tractor și sperăm că îl vor ridica și îl vor plasa într-un camion sau într-o remorcă”, a spus Nigro.

Iată câteva curiozități amuzante despre dovlecii gigantici

Pe perioada dezvoltării, dovlecii pot crește și cu până la 50 de kilograme pe zi.
Culoarea palidă a dovlecilor a fost selectată genetic pentru că fermierii consideră că arată frumos.
Fiecare dovleac conține aproximativ 800 de semințe.
Cultivatorii se așteaptă la un dovleac de o tonă în următorii câțiva ani.
Dovlecii uriași sunt cultivați pentru greutate, nu neapărat pentru dimensiune. De fapt, dovleacul care deține recordul mondial este de fapt mai mic decât frații săi mai puțin grei.
Acestea fiind spuse, cel mai înalt dovleac din lume, în mod neoficial, a fost cultivat și de Chris Stevens (conform soției sale).
Dovlecii sunt cultivați pe un pat de nisip pentru a preveni crăparea cojii care ar putea fi cauzată de frecarea cu pământul.
Toți dovlecii expuși la Grădina Botanică din New York au fost cultivați folosind practici durabile, în mare parte organice. Toți cultivatorii își atribuie succesele îngrijirii minuțioase a solului, utilizând o mulțime de îngrășăminte organice și ajutându-se de ciuperca Mycorrhizae pentru a ajuta la creșterea unor rădăcini sănătoase.
Toți crescătorii sunt de acord că această activitate de cultivare a dovlecilor Atlantic Giant acasă este distractivă pentru întreaga familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *