Prima pagină » Local » Un director de școală din Iași a dat în judecată Agenția Națională de Integritate! Ieșeanul, acuzat de conflict de interese de către inspectorii ANI!
Un director de școală din Iași a dat în judecată Agenția Națională de Integritate! Ieșeanul, acuzat de conflict de interese de către inspectorii ANI!

Un director de școală din Iași a dat în judecată Agenția Națională de Integritate! Ieșeanul, acuzat de conflict de interese de către inspectorii ANI!

09 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un director de școală din Iași a decis să acționeze în judecată Agenția Națională de Integritate. Recent, inspectorii ANI au precizat că Sorin Simion s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ. Reprezentanții Agenției au menționat că vor sesiza procurorii în acest caz

Agenția Națională de Integritate (ANI) a fost dată în judecată la Iași. Un director de școală le cere magistraților să dispună anularea unui raport de evaluare întocmit pe numele său de inspectorii de integritate. Astfel, Sorin Simion vrea să scape de acuzația de conflict de interese administrativ, adusă recent de către reprezentanții Agenției. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al cauzei. De asemenea, magistrații vor stabili dacă instanța este competentă pentru soluționarea acestui litigiu sau dacă el ar trebui să ajungă la Curtea de Apel Iași. Ulterior, judecătorii vor asculta ce au de spus ambele părți implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Sorin Simion a dat în judecată Agenția Națională de Integritate

Recent, Sorin Simion a dat în judecată ANI. Directorul de școală le cere magistraților să anuleze raportul de evaluare întocmit de inspectorii de integritate pe numele său.
La mijlocul lunii noiembrie 2020, reprezentanții Agenției Naționale de Integritate au afirmat că au găsit în incompatibilitate și/sau în conflict de interese administrativ 15 persoane. Printre acestea se regăsea și numele lui Sorin Simion, director al Școlii Gimnaziale Dolhești și fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Dolhești, din județul Iași.

Ce au spus inspectorii de integritate cu privire la directorul de școală din Iași

Cei de la ANI au susținut că Sorin Simion s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ.

„În perioada exercitării mandatului de consilier local, acesta a participat la deliberarea și adoptarea unor Hotărâri ale Consiliului Local al comunei Dolhești privind un proiect finanțat prin Programul Operațional „Capital Uman”, în cadrul căruia soția sa ocupa funcția de cadru didactic. Acesta nu a anunțat la începutul dezbaterilor interesul personal pe care îl avea în adoptarea proiectelor de hotărâre și nu s-a abținut de la vot. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile Legii nr. 393/2004, precum și cu dispozițiile din Legea nr. 215/2001″, au susținut cei de la ANI.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a anunțat că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni, cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Sorin Simion a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

„Asta, întrucât, în calitate de director al Școlii Gimnaziale Dolhești, a îndeplinit acte necesare implementării proiectului în care soția sa ocupă funcția de cadru didactic și prin intermediul căruia aceasta a obținut un folos patrimonial. Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, au încheiat reprezentanții ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024