Prima pagină » National » Un deținut periculos a evadat dintr-un spital din Bucureşti
Un deținut periculos a evadat dintr-un spital din Bucureşti

Un deținut periculos a evadat dintr-un spital din Bucureşti

11 mai 2022, 11:18,
BZI.ro, în National

Un deținut periculos, condamnat la 23 de ani pentru tâlhărie a evadat dintr-un spital din București. Bărbatul era internat la Spitalul Bagdasar-Arseni și încarcerat la Penitenciarul Rahova. În acest moment, autoritățile sunt în alertă și au pregătit filtre la ieșirile din Capitală.

Deţinutul a reușit să înșele vigilența gardienilor după ce a îmbrăcat haine de medic.

Un deținut periculos a evadat dintr-un spital din Bucureşti

Purtătorul de cuvânt de la Penitenciarul București-Rahova, inspectorul de poliție penitenciară Raluca Gheorghe a anunţat în această dimineaţă, 11 mai, ca un deţinut periculos a evadat din Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală.

„Marți, în jurul orei 07:17, deținutul Dincă Adrian Constantin în vârstă de 32 de ani , condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 23 de ani și 10 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată (234 NCP), clasat în regim maximă siguranță, a părăsit Spitalul “Bagdasar Arseni”din București, unde se afla internat pentru investigații medicale.

În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: sesizarea Secției 15 și 26 Poliție, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi Secția Urmăriri din cadrul Direcției Generale a Municipiului București, cooperarea cu Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească circumstanțele procedurii evenimentului.

Menționăm că părăsirea de sub escortă fără autorizare este asimilată evadării și se pedepsește conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

La momentul evadării, deținutul era îmbrăcat cu pantaloni scurți de culoare bleumarin, tricou bleumarin, halat alb și mască chirurgicală și purta adidași de culoare neagră cu talpă albă.
Pentru orice informație cu privire la persoana în cauz, apelați numărul unic de urgențe 112 sau Penitenciarul București-Rahova la numărul de telefon: 021/420 0810, 0752.090.229”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Penitenciarul București-Rahova, inspector de poliție penitenciară Raluca Gheorghe.

Precizăm că în Capitală au mai existat cazuri asemănătoare, mai precis, un bărbat cu cătușe a evadat din secția de poliție, chiar de lângă oamenii legii.

Un deținut a evadat și a coborât pe cearșafuri din celulă

Într-o altă ordine de idei, reamintim cazul prezentat în trecut, când un deținut din Penitenciarul Poarta Albă din Constanța, încarcerat în regim deschis, a fost acuzat de 21 de infracțiuni de evadare. Se pare că deseori bărbatul părăsea penitenciarul și se caza la un hotel, acolo unde avea parte de diverse plăceri în compania femeilor.

O evadare ca în filme a avut loc la penitenciarul Spital Poarta Albă, din judeţul Constanţa: un deținut a tăiat gratiile și a coborât de la etaj pe cearșafuri legate între ele. Bineînțeles că după câteva ore, bărbatul a fost prins.

Având un plan elaborat, deținutul a așteptat lăsarea întunericului și a pus ideea în aplicare. Acesta a reușit să taie, cu un obiect contondent, o gratie de la fereastră, suficient cât să se strecoare prin geamul exterior. Mai apoi, bărbatul a legat câteva cearșafuri și a coborât pe zidul clădirii fără să fie observat de polițiștii care erau de pază. De aici până la libertate a mai fost doar un pas. Deținutul a reușit iasă și din curtea penitenciarului, fără ca vreo alarmă să se declanșeze.

Reamintim că în aceste momente, polițiștii români sunt pe urmele unui deținut periculos ce a evadat dintr-un spital din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *