Prima pagină » Titlurile zilei » Un deținut din Iași a fost pus în libertate pentru bună purtare în urma unui viol care s-a petrecut în închisoare! Scandalul a ieșit la iveală după ce un deținut a reclamat că a fost bătut și batjocorit (Exclusiv)
Un deținut din Iași a fost pus în libertate pentru bună purtare în urma unui viol care s-a petrecut în închisoare! Scandalul a ieșit la iveală după ce un deținut a reclamat că a fost bătut și batjocorit (Exclusiv)

Un deținut din Iași a fost pus în libertate pentru bună purtare în urma unui viol care s-a petrecut în închisoare! Scandalul a ieșit la iveală după ce un deținut a reclamat că a fost bătut și batjocorit (Exclusiv)

11 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Titlurile zilei

Trei indivizi au fost pedepsiți de judecători după un incident extrem de grav care a avut loc în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași i-au condamnat pe Mihai Roman la 4 ani și 9 luni de închisoare pentru viol și lovire sau alte violențe, pe Traian Luca – la 1 an și o lună de închisoare pentru lovire, iar pe Dragoș Paul Bălteanu – la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru lovire

Un incident de o gravitate extremă s-a petrecut în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași! Un deținut susține că a fost bătut și violat cu sălbăticie. Agresiunea a avut loc în urmă cu mai bine de un an, însă, acum, a venit „nota de plată” pentru 3 colegi de-ai victimei. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus recent condamnare lui Mihai Roman la 4 ani și 9 luni de închisoare pentru viol și lovire sau alte violențe.

În același dosar, Traian Luca a primit o pedeapsă de 1 an și o lună de închisoare pentru lovire, el fiind achitat pentru complicitate la viol. Totodată, Dragoș Paul Bălteanu a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru lovire. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată de procurori și de către unul dintre inculpați. Dosarul va fi analizat, astfel, de Curtea de Apel Iași, primul termen fiind stabilit pentru data de 11 octombrie 2021.

Mihai Roman, Traian Luca și Dragoș Paul Bălteanu, acuzați în scandalul de la Penitenciarul Iași

Procesul celor 3 deținuți, Mihai Roman, Traian Luca și Dragoș Paul Bălteanu, a început în urmă cu câteva luni. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în fața instanței sub acuzațiile amintite. Conform oamenilor legii, scandalul a izbucnit după ce un deținut ieșean li s-a plâns autorităților că a fost agresat fizic și violat. Anchetatorii au demarat cercetările și au ajuns, astfel, la cei 3 suspecți. Astfel, la mijlocul lunii iulie 2020, oamenii legii au făcut primele rețineri în acest caz.

Surse judiciare au afirmat că agresiunea sexuală a avut loc la mijlocul lunii martie 2020. Un bărbat încarcerat în pușcăria din Copou li s-a plâns oamenilor legii că a fost bătut și violat cu ferocitate de către Mihai Roman, în timp ce cei doi se aflau în spatele gratiilor. Din cauza pandemiei de COVID-19 și a Stării de Urgență, cercetările s-au desfășurat cu dificultate. La finalizarea Stării de Urgență, ancheta a fost reluată, sesizarea ajungând la oamenii legii. De pe 25 iunie 2020, unul dintre suspecți a fost dat în căutare, pentru că se sustrăgea de la cercetări. Asta, deoarece, la începutul lunii aprilie 2020, individul a fost liberat condiționat pentru bună purtare.

Incident extrem de grav în Penitenciarul Iași: un deținut a fost bătut și violat cu sălbăticie

După incidentul din Penitenciarul Iași, oamenii legii au început să îl caute pe suspect, pentru a-l aduce la audieri. Pe 15 iulie 2020, Mihai Roman a fost prins de polițiști în județul Prahova. Acesta se ascundea într-o casă dintr-un sătuc. La scurt timp, individul a fost reținut pentru 24 de ore. El a fost încătușat și adus la Iași. Ulterior, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au propus arestarea preventivă a lui Mihai Roman pentru lovire și viol. Magistrații din cadrul Judecătoriei au admis propunerea și au dispus arestarea preventivă a individului pentru 30 de zile. Mai apoi, respectiv miercuri, 23 iulie 2020, judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele lui Traian Luca.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la inculpatul Traian Luca, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la viol și a infracțiunii de lovire sau alte violențe. Dispune arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Traian Luca. Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”, au precizat atunci magistrații ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *