Un desert cu banane nu poate fi decât unul sănătos, ceea ce înseamnă că ai un motiv în plus să încerci această prăjitură. Dacă ai câteva banane mult prea coapte pe blatul din bucătărie și nu știi ce să faci cu ele poți încerca o prăjitură delicioasă. Se prepară în timp record, fără să ai nevoie de aptitudini culinare și alte ingrediente sofisticate.
Bananele sunt unele dintre cele mai populare fructe exotice de pe plaiurile mioritice și sunt consumate de multe persoane chiar mai des decât sunt fructele autohtone. Ele se pot mânca crude, însă pot fi incluse și într-o mulțime de rețete de prăjituri și dulciuri absolut delicioase.
Un desert cu banane foarte coapte
Bananele se numără printre fructele preferate ale românilor. Le poți consuma așa cum sunt, însă poți găti deserturi de-a dreptul delicioase, pentru toată familia, folosindu-le numai atunci când au coaja neagră. Dacă ai acasă mai multe banane coapte, care au deja coaja neagră, ai face bine să nu le arunci. Sunt extrem de sănătoase și poți face cu ele rețete delicioase.
Puțini sunt cei care știu că, în profida aspectului care poate fi nu tocmai atrăgător, banenele foarte coapte, care au coaja neagră, au substanțe excepționale pentru sănătatea noastră, care nu se găsesc în niciun alt produs. Acestea cresc imunitatea, ajută în dietele pentru slăbit, îți dau energie și protejează sistemul nervos.
Această budincă din această rețetă are o cremă răcoritoare stratificată cu banane felii, napolitane de vanilie și bezea. Nu ai cum să îi reziști unui astfel de desert, cu siguranță va fi și pe placul copiilor, dar și a celor mai învârstă membri din familie. Ai nevoie doar de 100 g zahăr, 120 g făină, 500 ml lapte 2%, 2 gălbenușuri mari, bătute ușor, 50 g unt, 1 linguriță de extract de vanilie, 1 pachet de foi de napolitane cu vanilie și 3 banane medii coapte, tăiate în felii. Pentru bezea ai nevoie de 2 albușuri mari, la temperatura camerei, 1 linguriță de extract de vanilie și 3 linguri de zahăr.
Pașii necesari pentru prepararea prăjiturii
Se preîncălzește cuptorul la 170°C. Într-o cratiță mare, se amestecă zahărul și făina. Apoi se încorporează laptele până se omogenizează. Se pune compoziția pe foc la foc mediu și se amestecă până se îngroașă. Se reduce focul și se mai lasă 2 minute, apoi se ia de pe foc.
Se încorporează o cantitate mică de amestec de lapte fierbinte în gălbenușuri, apoi se pune în oală amestecând continuu. Se aduce la punctul de fierbere blând. Se mai lasă încă 2 minute amestecând încet. Se ia de pe foc și se pun untul și vanilia. Apoi se amestecă ușor.
Într-o tavă de 20 cm se așează o treime din cantitatea de napolitane cu vanilie, banane și umplutură. Se repetă încă de două ori. Pentru bezea, se bat albușurile și vanilia la viteză medie până se întăresc.
Zahărul se încorporează treptat. Bezeaua se întinde uniform peste umplutura fierbinte. Se dă la cuptor 12-15 minute. Apoi se lasă o oră să se răcească. Se dă la frigider cel puțin 3 ore înainte de servire. Astfel vei obține un desert cu banane foarte gustos.