Prima pagină » Local » Un descreierat din Iași a încercat să-i taie gâtul mamei sale! Clipe de groază pentru o femeie de 70 de ani! Ieșeanca, la un pas de moarte! (Exclusiv)
Un descreierat din Iași a încercat să-i taie gâtul mamei sale! Clipe de groază pentru o femeie de 70 de ani! Ieșeanca, la un pas de moarte! (Exclusiv)

Un descreierat din Iași a încercat să-i taie gâtul mamei sale! Clipe de groază pentru o femeie de 70 de ani! Ieșeanca, la un pas de moarte! (Exclusiv)

08 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O femeie de 70 de ani a trecut prin clipe de groază, fiind la un pas de moarte. În urma teribilului incident, fiul ieșencei va fi nevoit să dea explicații în instanță. Procurorii l-au trimis ieri în judecată pe Marian Cucoș, pentru tentativă de omor asupra unui membru de familie

O septuagenară din județul Iași a fost la un pas de moarte, din cauza propriului fiu. Femeia a trecut prin clipe de groază după ce a fost atacată cu un cutter de către individ.
Marian Cucoș, în vârstă de 40 de ani, s-a enervat teribil după o ceartă cu mama sa. Individul a pus mâna pe un cutter și a încercat să-i ia zilele tocmai celei care i-a dat viață. Acum, ieșeanul va fi nevoit să dea socoteală în Justiție.

Marian Cucoș, acuzat că a încercat să-i taie gâtul propriei mame!

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis ieri în judecată pe Marian Cucoș. Individul din localitatea ieșeană Moțca este acuzat de tentativă de omor asupra unui membru de familie. Oamenii legii au afirmat că ieșeanul a încercat să își ucidă mama după un conflict spontan între cei doi.

„Incidentul a avut loc în ziua de 13 septembrie 2020, în jurul orei 14:00, în timp ce inculpatul și victima se aflau în locuința comună, situată în satul și comuna Moțca, din județul Iași. Astfel, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan, inculpatul M.C. i-a aplicat propriei mame, în vârstă de 70 de ani, o lovitură cu un obiect tăietor / înțepător (lamă metalică cutter) la nivel gâtului”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Septuagenara, dusă în stare gravă la spital

În urma incidentului, aburii de alcool i-au sărit individului din cap. Autoritățile au fost alertate printr-un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112 despre faptul că o septuagenară este în stare gravă. La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj medical, care i-a acordat victimei primul ajutor. Ulterior, femeia în vârstă de 70 de ani a fost transportată la spital.

În urma unei intervenții chirurgicale, ieșeanca a fost stabilizată, în ciuda vârstei înaintate și a rănii suferite. De altfel, medicii care au consultat-o au ajuns la concluzia că viața acesteia a fost pusă în pericol din cauza leziunilor suferite. Așadar, specialiștii au constatat că femeia a suferit o plagă tăiată în regiunea cervicală anterioară, fără interesare vasculo-musculo-nervoasă, de aproximativ 15 centimetri. Această leziune a necesitat pentru vindecare un număr de 9-10 zile de îngrijiri medicale.

Procurorii: „Intenția agresorului a fost de a produce rezultatul letal!”

La scurt timp de la producerea teribilului incident, un echipaj de Poliție a demarat cercetările. Nu a durat foarte mult până ce oamenii legii au ajuns la concluzia că Marian Cucoș este principalul suspect în acest caz. Individul a fost săltat și dus la audieri.
Ulterior, ieșeanul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind dus în Arestul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Acesta era suspectat că el a fost cel care a încercat să-i taie gâtul propriei mame. Apoi, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Procurorul criminalist a reținut că, din modalitatea concretă de comitere a faptei, din actul efectiv de executare comis de către inculpat, a rezultat atitudinea subiectivă, intenția agresorului de a produce rezultatul letal, în condițiile în care, la aplicarea loviturii, a folosit un obiect vulnerant, respectiv lama unui cutter, apt de a provoca moartea, asupra unei zone vitale, gâtul, la nivelul căruia se află importante vase de sânge. Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situație, nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen de judecată al procesului penal. Mai apoi, magistrații vor asculta ce au de spus procurorii, victima, dar și inculpatul Marian Cucoș, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024