Prima pagină » National » Un deputat PSD anunță o posibilă hoție făcută de PNL! Prin PNRR au fost alocate sute de milioane de euro unei firme fără să se facă vreo licitație
Un deputat PSD anunță o posibilă hoție făcută de PNL! Prin PNRR au fost alocate sute de milioane de euro unei firme fără să se facă vreo licitație

Un deputat PSD anunță o posibilă hoție făcută de PNL! Prin PNRR au fost alocate sute de milioane de euro unei firme fără să se facă vreo licitație

03 iun. 2021, 12:01,
George Cristian, în National

PNRR-ul în forma actuală este aspru criticat de opoziţia PSD-istă. După ce Marcel Ciolacu, președile social democrat spunea că miliarde de euro sunt date către clientela politică a PNL-ului şi a USR-ului, un al deputat face dezvăluiri incredibile. Deputatul Radu Popa afirmă faptul că, prin PNRR au fost alocate sute de milioane de euro doar unei singure firme fără să existe nici măcar o licitație în acest sens.

Gabriel Comănescu primește, conform lui Radu Popă, suma de 600 de milioane de euro fără absolut nicio licitație iar Ministerul Energiei a alocat întreaga sumă fără să organizeze vreun concurs.

Romgaz, firma deţinută de Gabriel Comănescu primeşte 600 de milioane de euro fără licitație

În textul publicat pe o reţea de socializare, deputatul Radu Popa lansează acuze fără precedent. Acesta susţine că, deja controversatul PNRR este o hoție pentru clientala şi pentru sponsorii PNL-ului. Radu Popa menţionează faptul că Ministerul Energiei condus de Virgil Popescu a alocat fără nici cea mai mică jenă sau licitație, o sumă fabuloasă.

Context: Compania magnatului Gabriel Comănescu va fi beneficiara unor proiecte de aproape 600 de milioane de euro din PNRR, alături de Romgaz. GSP este singura firmă privată aleasă de Ministerul Energiei să primească bani europeni fără licitație, potrivit economedia.ro.
„PNRR a devenit ceea ce eu am spus mereu că e: o hoție pentru clientela și pentru sponsorii PNL.

PSD cere imperativ guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis că doar o SINGURĂ firmă particulară – GSP Power, implicată puternic în susținerea candidaturii și alegerea actualului primar PNL de la Constanța – să fie beneficiara a sute de milioane de euro din fondurile PNRR alocate capitolului energie.

Sunt 600 de milioane de euro din PNRR, bani fără licitație, dați cu dedicație de guvernul PNL, sponsorului PNL din campania să electorală.

Practic aproape o treime din fondurile alocate capitolului Energie al PNRR merg cu dedicație către compania magnatului Gabriel Comănescu;

Cîțu îl surclasează astfel pe Orban, care în dec 2019 se grăbea să dea 300 de milioane de euro din fondul de rezervă al guvernului unui alt sponsor notoriu al PNL – frații Micula – fapt ce a contribuit la aruncarea în aer a deficitului bugetar, a accelerat îndatorarea țării la costuri mărite.

Acum se explică de ce guvernul Cîțu a ținut ascuns PNRR!

Românii nu trebuiau să afle despre combinațiile sulfuroase dedicate finanțatorilor de partid înainte de depunerea oficială a documentelor la Comisia Europeană, pentru că scandalul public generat le-ar fi compromis”, scrie deputatul PSD Radu Popa pe Facebook.

Marcel Ciolacu lansa, în urmă cu o săptămână aceleaşi acuze

Președintele PSD, Marcel Ciolacu spunea de la tribună din Parlament faptul că PNL și USR alocă sume importante pentru companiile de casă. Liderul social democrat vorbea despre suma totală de 2 miliarde de euro care sunt trecuţi pentru studii de fazabilitate etc.

(…) Apropo, domnule Barna, câte rude aveţi pe lista de aşteptare la proiectele PNRR. Tot ce a cerut PSD a fost transparentă, descentralizare, reformă. Proiectele ar trebui implementate la oraș şi la sat. V-am dat soluţiile necesare. Am vrut să fim contructivi pentru că am înţeles că aceasta este cea mai importantă oportunitate a României de a interveni în decalajele de dezvoltare a zonelor din România. V-aţi bătut joc! De asta aţi fost refuzat de Comisia Europeană. De asta veţi fi ultimul Guvern din UE care depune PNRR. Nu ştiu dacă ştiţi, dar unii dintre miniştrii dumnevoastră au ajuns să fie subiect de bancuri în Parlamentul European. a menţionat Marcel Ciolacu(…).

Județul Iași nu primește mai nimic prin PNRR

De altfel, în timp ce la nivel central sunt redirecționate sume consistente de bani pentru o singură firmă sau pentru mai multe firme din siajul PNL, USR, județul Iași nu prea există în planul guvernanților. Vorbim despre faptul că, așa cum au explicat jurnalistii BZI.RO, la Iași marile proiecte din bani europeni au ocolit și de această zona. Alte zone din țară au reușit să obțină o bună parte din aceste fonduri. Județul Cluj va beneficia de proiect pentru metrou, dar și de modernizarea liniei de cale ferată spre Episcopia Bihorului. Detalii despre proiect puteți afla aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *