Prima pagină » Local » Un deputat ieșean condamnă genocidul de la Hodjali, din Azerbaidjan
Un deputat ieșean condamnă genocidul de la Hodjali, din Azerbaidjan

Un deputat ieșean condamnă genocidul de la Hodjali, din Azerbaidjan

03 mart. 2022, 12:14,
în Local

Un deputat ieșean a fost prezent zilele trecute la o întâlnire legată de comemorate victimele genocidului de la Hodjali, din Azerbaidjan, din urmă cu 30 de ani. Deputatul AUR Iași, Cristian Ivănuță, membru al Grupului parlamentar de prietenie dintre România şi Azerbaijan, a arătat că la această întâlnire au participat reprezentanți ai Ambasadei Republicii Azerbaidjan, dar și alți demnitari.

”Luni, 28 februarie 2022, la invitația domnului ambasador al Republicii Azerbaidjan, Dr. Huseyn Najafov, am participat împreună cu membrii Grupului parlamentar de prietenie dintre România și Azerbaijan la o întâlnire în care au fost comemorate victimele genocidului de la Hodjali, la împlinirea a 30 de ani de la uciderea celor 613 de civili, a peste 1.000 de persoane rănite și dispărute, atacuri săvârșite cu bestialitate de către grupuri armate armene și a Regimentului 366 al fostei armate sovietice, în anul 1992, în noaptea de 25 spre 26 februarie”, a spus Cristian Ivanuță, deputat AUR Iași.

Deputatul ieșean a menționat că masacrul din Azerbaidjan va fi cercetată de o comisie internațională specială și recunoscută ca act de genocid.

”Parlamentele mai multor țări au recunoscut genocidul de la Hodjali drept o crimă împotriva umanității, întrucât întrunește toate elementele pe care genocidul le conține, potrivit Convenției Națiunilor Unite pentru prevenirea și reprimarea genocidului, adoptată prin Rezoluția 260 a ONU din 9 decembrie 1948. Această crimă va fi cercetată de o comisie internațională specială și recunoscută ca act de genocid, astfel încât organizatorii și făptuitorii acestor atrocităţi să fie sancționați cu respectarea normelor și principiilor dreptului internațional”, a mai spus demnitarul ieșean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`