Prima pagină » International » Un deputat din Pennsylvania, Antony DeLuca, care a murit de cancer luna trecută, a câștigat cu succes în alegerile din SUA
Un deputat din Pennsylvania, Antony DeLuca, care a murit de cancer luna trecută, a câștigat cu succes în alegerile din SUA

Un deputat din Pennsylvania, Antony DeLuca, care a murit de cancer luna trecută, a câștigat cu succes în alegerile din SUA

11 nov. 2022, 22:00,
BZI.ro, în International

Un deputat din Pennsylvania, Antony DeLuca, care a murit de cancer luna trecută, a câștigat cu succes în alegerile din SUA, potrivit Vanguard.

DeLuca, care a murit de limfom pe 9 octombrie, la vârsta de 85 de ani – potrivit Daily Mail – a reprezentat ca democrat o suburbie din Pittsburgh în camera inferioară a legislativului statului.

După numărarea buletinelor, DeLuca și-a păstrat locul cu 86

Moartea parlamentarului a survenit prea târziu pentru ca numele său să fie șters din buletinul de vot la alegerile legislative naționale de marți din SUA.

După numărarea buletinelor, DeLuca și-a păstrat locul cu 86 la sută din voturi din 98 la sută din buletinele numărate.

„Deși suntem incredibil de întristați de pierderea reprezentantului Tony DeLuca, suntem mândri să vedem că alegătorii continuă să-și arate încrederea în el și angajamentul său față de valorile democratice prin realegerea lui postum”, a spus Partidul Democrat din Pennsylvania.

Cu toate acestea, vor avea loc acum alegeri speciale pentru a decide în cele din urmă cine va primi locul lui DeLuca.

New York Post îl caricaturizează pe Donald Trump

Tabloidul newyorkez New York Post al lui Rupert Murdoch, care deţine şi televiziunea conservatoare Fox News, care-l susţine pe Donald Trump neclintit din 2016, îl atacă pe miliardar pe prima pagină, etichetându-l „Trumpty Dumpty” după rezultatul obţinut de republicani marţi, în alegerile de la junmătate de mandat şi îl susţine pe Ron DeSantis.

Alegerile americane de la jumătate de mandat sunt întotdeauna un fel de referendum privind administraţia la putere, dar în acest an „midterms” au fost un moment al adevărului şi pentru fostul locatar al Casei Albe, care a susţinut numeroşi candaţi înainte de scrutin şi care visa la un adevărat tsunami republican atât în Congres, cât şi la conducerea statelor, care să-i faciliteze întoarcerea la Casa Albă în 2024.

Titlul şi explicaţia sunt acerbe

„Trumpty Dumpty”, proclamă titlul, iar într-un paragraf explicativ tablloidul scrie că „Don (care nu a reuşit să construiască un zid) a luat o căzătură mare – oare oamenii din GOP vor putea să refacă Partidul (Republican)?”.

Este vorba despre parodierea unei zicale foarte familiară publicului anglo-saxon, care pune în scenă un personaj reprezentat sub forma unui ou – „Humpty Dumpty stătea pe zid, Humpty Dumpty a căzut rău, toţi caii regelui şi toţi oamenii săi n-au putut să-l adune pe Humpty Dumpty”.

Acest personaj de tot râsul apare în „Alice în Ţara Minunilor” a lui Lewis Carroll.

New York Post s-a întors împotriva lui Donald Trump prima oară miercuri, când a sărbătorit pe prima pagină triumful republicanului Ron DeSantis în Florida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *