Prima pagină » Local » Un demers managerial care dezvoltă actul educațional în școlile ieșene

Un demers managerial care dezvoltă actul educațional în școlile ieșene

10 mart. 2022, 07:45,
Ana Crețu, în Local

Inspectoratul Școlar Județean Iași a organizat miercuri, 9 martie 2022, un demers managerial, „Consfătuirea semestrială a directorilor și directorilor adjuncți ai unităților de învățământ preuniversitar din județul Iași”, alături de vicepreședintele, Consiliul Județean Iași, Sorin Afloarei. În cadrul întâlnirii au fost discutate mai multe aspecte importante având în vedere nevoile actuale ale profesorilor și elevilor.

ISJ organizează după încheierea fiecărui semestru o întâlnire cu toți directorii adjuncți din rețea, dar și cu autoritățile locale care sunt parteneri în actul educațional. În cadrul întâlnirii se prezintă starea învățământului printr-un raport sintetic.

 inspector scolar judetean, Luciana Antoci

În cadrul întâlnirii au fost amintite mai multe aspecte importante pentru a găsi soluții și resurse pe măsura cerințelorprofesorilor și elevilor

Luciana Antoci: „Educația online a fost mai mult un experiment pedagogic”

vicepresedintele, Sorin Afloarei

Vicepreședintele Consiliului Județean, Sorin Afloarei a precizat că doar printr-o colaborare strânsă pot fi realizabile unele proiecte cum ar fi modernizarea toaletelor

Luciana Antoci, inspector școlar general, a precizat că au fost prezenți reprezentanți din cadrul mai multor insituții: Jandarmeria, primăria, sindicatele, Prefectura, reprezentanți ai elevilor și ai părinților.

„Aproximativ 40 de unități de învățământ care nu sunt cu personalitate juridică vor putea beneficia de o modernizare a toaletelor. Fiecare în parte are un statut distinct, fie că vorbim despre șoli pentru care au fost începute proiecte pentru modernizare a toaletelor, dar nu s-au finalizat încă, pentru că nu au fost bani suficienți. În urmă cu o lună și jumătate Consiliul Județean a alocat 2 milioane de lei cu titlul de cofinanțare pentru acele primării care nu au început niciun proiect pentru rezolvarea acestei probleme“, a menționat Luciana Antoci.

Chiar dacă masca nu mai este obligatorie, în școli atât cadrele didcatice, cât și elevii rămân foarte prudenți. Luciana Antoci, inspector școlar general Iași, a spus că masca se poartă de cei care doresc să fie precauți.

„Ne-am bucurat cu toții când am fost anunțați de relaxare măsurilor de protecție, dar suntem conștinți de faptul că pericolul nu a dispărut, în clase încă există elevi care poartă mască, fie că se simt răciți, fie că au acasă persoane vulnerabile care au anumite afecțiuni. Aceștia au dreptul de a alege dacă doresc să poarte mască. Râmân în continuare regulile de igienă pe care le-am deprins în acești ani”, a subliniat Luciana Antoci.

Elevii sunt foarte bucuroși că revin la școală în format fizic. La nivelul preuniversitarului toată lumea își dorește să vină la scolă cu prezență fizică.

„Educația online a fost mai mult un experiment pedagogic, dar nu a dat rezultatele pe care le-am așteptat. La acest moment este un interes foarte mare din partea elevilor pe zona competițională, din această săptămână intrăm pe organizarea de olimpiade și concursuri școlare” a menționat Luciana Antoci.

mai multi elevi in curtea unei scoli

Elevii sunt foarte bucuroși că revin la școală în format fizic

Cum a fost văzut acest demers managerial de către vicepreședintele Consiliului Județean Iași

toaleta in stil turcesc la curte

Există proiect de modernizare a toaletelor în școlile din județul Iași

Pe pagina de Facebook, Sorin Afloarei a menționat într-o postare că acest demers managerial de analiză a procesului educațional preuniversitar și personal este o activitate importantă pentru dezvoltarea actului educațional în școlile ieșene.

„Este necesar să avem cât mai des astfel de dialoguri constructive între toți partenerii educaţionali, fie că vorbim de autorități publice locale sau centrale, fie că vorbim de cei implicați direct în procesul educational pentru că doar în acest fel putem sprijini cu adevărat educația ieșeană, pornind de la identificarea nevoilor actuale pentru a găsi soluții și resurse pe măsura cerințelor profesorilor și elevilor”, a menționat Sorin Afloarei.

Vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Sorin Afloarei, a precizat că doar printr-o colaborare strânsă pot fi realizabile unele proiecte cum ar fi modernizarea toaletelor.

„Împreună susținem primăriile din județ în procesul de modernizare a toaletelor, astfel încât să putem oferi elevilor o infrastructură școlară modernă și să nu mai existe unități de învățământ cu grupuri sanitare în curte”, a subliniat Sorin Afloarei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *