Prima pagină » Actualitate » Un cutremur de suprafaţă s-a produs în România! Ce magnitudine a avut
Un cutremur de suprafaţă s-a produs în România! Ce magnitudine a avut

Un cutremur de suprafaţă s-a produs în România! Ce magnitudine a avut

10 iul. 2024, 22:59,
în Actualitate

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea 3 pe Richter s-a produs miercuri seara, la ora locală 19:07, în Crişana, judeţul Satu Mare, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul, de intensitate II, a avut loc la adâncimea de 1,7 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 43 kilometri sud-vest de Satu Mare, 51 km nord-vest de Zalău, 66 km est de Debrecen, 66 km nord-est de Oradea, 79 km sud-est de Nyiregyhaza, 81 km vest de Baia Mare.

Acesta a fost al treilea cutremur înregistrat miercuri, după cel consemnat la ora locală 8:44, în judeţul Buzău, cu magnitudinea 3,6 pe Richter, şi al doilea, de 2 grade pe Richter, care a avut loc la ora 10:18, în Transilvania, judeţul Braşov, la adâncimea de 5 kilometri.

De la începutul lunii iulie, în România s-au produs zece cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,4.

În acest an, cea mai puternică mişcare tectonică, de magnitudine 4,3, a avut loc în judeţul Vrancea, în data de 15 ianuarie, la o adâncime de 74 de kilometri, iar anul trecut în data de 14 februarie s-a produs un seism de 5,7 în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *