Prima pagină » Actualitate » Un curier este anchetat după ce a furat banii încasați în urma livrării coletelor. La ce sumă se ridică prejudiciul
Un curier este anchetat după ce a furat banii încasați în urma livrării coletelor. La ce sumă se ridică prejudiciul

Un curier este anchetat după ce a furat banii încasați în urma livrării coletelor. La ce sumă se ridică prejudiciul

16 aug. 2024, 20:40,
în Actualitate

Un curier din Constanța este investigat de poliție după ce a livrat mai multe colete și a păstrat banii încasați de la clienți, fără a-i preda companiei pentru care lucra. Prejudiciul se ridică la aproape 80.000 de lei, informează News.ro.

Conform Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, un bărbat de 34 de ani a fost reținut sub acuzațiile de delapidare și înșelăciune în formă continuată.

”Astfel, în perioada iunie – august, bărbatul, curier în cadrul unei societăţi comerciale, ar fi livrat diferite colete clienţilor, încasând sumele de bani aferente, pe care nu le-ar mai fi predat ulterior societăţii. Prejudiciul cauzat este de peste 79.000 de lei”, au transmis reprezentanţii IPJ Constanţa.

Polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul bărbatului, de unde au confiscat mai multe bunuri.

Curierul a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Constanța. Ulterior, instanța a decis ca acesta să fie anchetat sub control judiciar.

Motivul pentru care un bărbat s-a deghizat în curier

Într-o altă ordine de idei, menționăm cum un bărbat de 28 de ani a fost condamnat la 18 luni de închisoare după ce s-a deghizat în curier Amazon pentru a-și ataca fosta iubită. El se află acum în spatele gratiilor.

Relația dintre cei doi a început după ce bărbatul a descoperit-o pe tânără cântând pe YouTube. Însă, odată ce a încercat să-i controleze diferite aspecte ale vieții, trimițându-i în mod constant e-mailuri și mesaje, relația lor s-a deteriorat.

După despărțire, bărbatul a continuat să o hărțuiască și a început să o amenințe cu violența. A fost arestat și eliberat pe cauțiune cu condiții stricte, inclusiv interdicția de a o contacta sau de a intra în orașul ei natal din Lanarkshire, Scoția.

În ciuda acestor restricții, bărbatul s-a dus la locuința fostei sale iubite, pretinzând că este un curier Amazon. El a apărut la ușa ei cu un colet, purtând o mască chirurgicală pentru a-și ascunde identitatea. Așteptând până când mama și sora victimei au plecat de acasă, acesta a forțat intrarea în locuință și a agresat-o.

Bărbatul din Glasgow a negat acuzațiile, dar a fost găsit vinovat de hărțuire, agresiune și încălcarea condițiilor de eliberare pe cauțiune pentru faptele comise între decembrie 2020 și iunie 2021. Pe lângă condamnarea la închisoare, i s-a interzis să ia legătura cu fosta sa iubită timp de 15 ani.

După condamnare, bărbatul și-a concediat avocatul, susținând că ultima sa vizită la locuința victimei a fost în decembrie 2020 și că aceasta ar fi fabricat dovezi împotriva lui, conform Mirror.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *