Prima pagină » Local » Un cuplu din Iași a deschis o afacere de succes, într-un domeniu tot mai căutat. La „Lucky me Tattoo”, în trend sunt tatuajele tribale

Un cuplu din Iași a deschis o afacere de succes, într-un domeniu tot mai căutat. La „Lucky me Tattoo”, în trend sunt tatuajele tribale

29 nov. 2024, 02:00, 6 ,
Georgiana TURCU în Local

„Lucky Me Tattoo” este un salon de tatuaje din Iași, o afacere de succes care a fost fondată de Maria și Florin Ciotină. Aceștia sunt uniți de pasiunea pentru artă și conduc o afacere care le aduce împlinire. În trend, în 2024, sunt tatuajele tribale, cât și cele realiste, ieșite din comun

Un cuplu din Iași a deschis o afacere de succes: „Lucky me Tattoo”

Maria și Florin Ciotină sunt doi tineri din Iași a căror pasiune pentru artă i-a îndrumat în a-și deschide o afacere de succes, căutată, de altfel, de tot mai multe persoane.

Este cunoscut faptul că arta tatuării pielii are rădăcini foarte vechi. Fie că vorbim de vechile triburi de peste tot în lume, unde tatuajele erau folosite în scop spiritual sau ne referim la cum erau folosite acestea pentru a identifica anumite persoane în Roma Antică, tatuajul a fost mereu o formă de artă. Tocmai de aceea, cei doi soți au fost împinși de pasiunea pentru artă, dar și de „norocul” care a jucat un rol foarte important în povestea lor. Potrivit acestora, tatuajele tribale revin în trend, acestea fiind foarte căutate de clienți.

„Ideile vin de la client, însă acum revin tatuajele vechi, tribale. Acum s-au actualizat denumirile, și de la «vechile tribale», se numesc «Cyber Sigilism Tribal», adică tribalele umplute. De asemenea, în trend mai sunt tatuajele Fine Line”, a declarat Florin Ciotină.

Acesta susține că este specializat în tatuaje realiste, tocmai de aceea reușește să realizeze câte un tatuaj pe zi, la care lucrează aproximativ 8 ore.

„Eu sunt specializat pe tatuaje realiste și, în marea majoritate a timpului, reușesc să fac doar un tatuaj pe zi, la care lucrez 7-8 ore doar la un design. Momentan, am un client cu care am început de la o brățară mică, într-un stil Polinezian Maori, și i-am făcut brațul, pieptul, coastele și urmează să îi fac și spatele. El vrea să se tatueze tot, inclusiv spatele, picioarele, tot, în stilul respectiv”, a mai menționat acesta.

Procesul de tatuare este unul complex, iar prețul variază în funcție de tatuaj

Deși de succes, afacerea a fost pusă mereu pe locul 2, atât proprietarii, cât și artiștii concentrându-se pe ceea ce livrează clientului, și anume arta. Potrivit acestora, procesul de tatuare este unul complex, iar atenția, produsele de calitate și igiena primează.

„Procesul de tatuare pornește chiar de la conversația inițială în care se discută o anumită tematică, însă noi, în calitate de artiști, avem responsabilitatea de a ne ocupa și de a crea ceva cât mai diferit față de ceea ce clientul vrea, ținând cont de poza de referință, deoarece preferăm să ne diferențiem prin ideea schimbării obișnuitului cu ceva interpretabil, unic. Înainte de procedura în sine, clientul semnează o declarație pe proprie răspundere că nu suferă de anumite boli cu transmitere. După ce și-a dat consimțământul, ca și prim pas, se printează un model, se lipește o schiță, iar în timp ce aceasta se usucă, artistul se asigură că toate ustensilele sunt dezinfectate, în-foliate pentru a evita contaminarea încrucișată”, a mai declarat acesta.

Tatuatul este un proces care, din punctul de vedere al durerii simțite de client, este subiectiv. Există oameni care percep durerea ca și o plăcere, un mod terapeutic, și sunt alți clienți care sunt surprinși de valul de durere pe care îl simt. Predominant, ca și zone dureroase, sunt coastele și orice zonă unde pielea este subțire, precum genunchii, gleznele și alte zone.

„Prețul unui tatuaj nu este ca și cum ar fi la o mașină, nu are un tarif standard, ci variază în funcție de complexitate, de dimensiune, de stilul realizabil. De exemplu, un tatuaj Line Art nu o să fie niciodată la același preț ca un tatuaj realistic color sau micro-realist. Prețul trebuie să fie discutat cu artistul pe baza proiectului și luarea în calcul a duratei. Se estimează un preț în momentul în care avem toate lucrurile stabilite”, a mai spus acesta.

Arta le-a unit destinele, Maria și Florin Ciotină fiind îndrăgostiți de ceea ce fac

„Eu lucram într-un alt salon din Iași și acolo m-am întâlnit cu Maria, care urma să devină viitoarea mea soție. Ea se cunoștea, la momentul actual, cu administratorul respectivului salon, prin prisma surorilor ei mai mari. Ea a venit cu scopul de a învăța și descoperi dacă îi place să tatueze. Între timp, noi ne-am apropiat mai mult decât niște simpli colegi, iar eu mi-am dat interesul în a o ajuta pe partea asta de tatuat. Iar ideea de «Lucky Me» a pornit de la faptul că noi am stat o perioadă și ne-am gândit cum să facem și ce proceduri ar trebui să luăm în calcul pentru a ne deschide un salon”, a declarat Florin Ciotină, proprietar Lucky Me Tattoo.

„În anul 2022, salonul de tatuaje pe care îl conduc a fost pentru prima dată deschis, chiar de ziua Mariei Ciotină. «Lucky me» a luat naștere în urma unor întâmplări nefericite. Eu am spus că niciodată nu am găsit un trifoi cu patru foi care să îmi poarte noroc, însă i-am spus Mariei că ea este trifoiul meu norocos, urmând ca amândoi să ne tatuăm câte unul. De aici a pornit ideea, de la «norocos eu», și se poate transpune și prin faptul că fiecare client care pășește în interiorul salonului poate să fie norocos că a nimerit un așa spațiu, așa artiști, așa oameni”, a susținut acesta.

Un cuplu din Iași a deschis o afacere de succes într-un domeniu tot mai căutat. „Lucky Me Tattoo” este un salon de tatuaje din Iași care se concentrează pe ideea exprimării artei de orice fel, într-un mod prin care clientul să fie cât mai satisfăcut de rezultat. De asemenea, Maria și Florin Ciotină pun tatuajele tribale înapoi în trend și nu numai. Florin Ciotină este specializat în tatuajele cât mai realiste, iar Maria Ciotină, pe cele care exprimă o unicitate și un talent aparte.

Comentarii
  • Exact asta ne mai lipsea …..

  • tribalele au fost si vor fi pentru tarani. daca ati fi artisti ati refuza sa tatuati asemenea mizerii. zero creativitate sau viziune.

  • Cu răpirea din Serai se poate?

  • Tot mai cautate? Depinde de orizontul tau. Daca se intinde pana la coltul strazii, iar din anturajul tau fac parte doar asemenea personaje, ti se pare ca toata lumea isi doreste asa ceva. Cand circuli cu faza scurta ti se pare ca e ziua peste tot.
    Partea buna este ca isi recunosc de tineri statutul de sclaveti, si chiar le place asta. Ati vazut vreodata un prim-ministru tatuat? Sau un sef de politie, de parchet, vreu judecator, general, ceva? Astia merg cu faza lunga.

    Tatuaje tribale, la taranoti? Din de trib fac parte? Al nicolinenilor sau al mircenilor? 🙂
    Daca nu esti artist consacrat (orice, dar nu manelist) ori fighter, tatuajele de pe tine sunt lame, iar tot ceea ce inspiri este ridicolul in starea lui pura.

  • Cand am aflat ca s a casatorit Maria nu am putut sa mananc 3 zile… love you babe..

  • Nu inteleg de ce sunt atatea comentarii de hate. Arta impartasita cu oamenii care o privesc in acelasi mod ca tine este aur pur, indiferent de modele cerute. Keep it up 🫶🏻🫶🏻

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`