Prima pagină » Titlurile zilei » Un cunoscut restaurant din Iași lansează un meniu la „doar” 10.000 de lei, în acest weekend. Nu lipsesc șampania scumpă și carnea de crocodil
Un cunoscut restaurant din Iași lansează un meniu la „doar” 10.000 de lei, în acest weekend. Nu lipsesc șampania scumpă și carnea de crocodil

Un cunoscut restaurant din Iași lansează un meniu la „doar” 10.000 de lei, în acest weekend. Nu lipsesc șampania scumpă și carnea de crocodil

14 iun. 2024, 02:00, 1 ,
Raluca COSTIN în Titlurile zilei

Crevețeria la Casa Pogor, un cunoscut restaurant din Iași, lansează, în acest weekend, un platou unic ce conține atât fructe de mare, cât și steak de crocodil. Preparatul din carne de crocodil va fi gătit live la Ofyr. Prețul platoului este de 10.000 de lei

La Crevețeria la Casa Pogor, din Iași, se va desfășura un eveniment inedit în acest weekend. Persoanele care vor să încerce preparate noi, precum steak de crocodil, pot să participe la un show de live cooking, organizat de proprietarul restaurantului, vineri și sâmbătă, pe 14 și 15 iunie 2024, începând cu ora 18:00.

„În acest weekend, la Crevețeria la Casa Pogor, o să avem un preparat inedit. Pentru prima dată în Iași, și foarte rar îl găsiți în România, vom pregăti file de crocodil. Intenționăm să îl gătim pe un grătar care se numește Ofyr, un grătar de spectacol, special conceput pentru pește și fructe de mare, dar la care se poate găti orice tip de carne și legume. Funcționează cu lemn de esență tare, cu foc pe mijloc și se gătește pe margini. Fileul de crocodil este adus din Africa. La crocodil se consumă doar coada și mușchii de la picioare, dar de principiu coada. Noi o să avem file de coadă de crocodil.

Îl gătim la sous vide înainte, la temperatură scăzută, aromatizat cu unt și mirodenii, după aceea o să-l gătim să prindă un pic de crustă, de rumeneală. Îl vom servi cu niște cartofi zdrobiți, aromatizați cu unt și frigărui din legume și un sos special”, susține Alex Bodea, proprietarul Crevețeria la Casa Pogor, vicepreședintele Asociației Ospitalității din Iași.

Steak-ul de crocodil va fi gătit la un cunoscut restaurant, pentru prima dată în Iași

Antreprenorul va lansa, în premieră, un platou unic în România.

„Aducem și stridii Gillardeau în fiecare săptămână și tot timpul căutăm preparate noi și inedite pentru restaurantul din Iași. Weekendul acesta, avem preparate speciale la Crevețeria. Vom lansa un platou unic și astfel continuăm seria extravaganțelor. Va fi lansat cel mai scump platou cu fructe de mare, care există acum pe piață. Este vorba de Platou Extravaganzza, care costă 10.000 de lei. Este pentru 10 persoane, are o greutate de 25 de kilograme și conține homar mare, adus din Cuba, creveți gigant, de calibrul 1-2, aduși din Thailanda, caracatiță gigant, file din coadă de crocodil, scoici Saint Jacques, 1 sticlă de Dom Perignon, mix de garnituri și salate la alegere. Platoul este valabil cu precomandă de 24-48 de ore”, mai spune antreprenorul din Iași.

Vicepreședintele Asociației Ospitalității din Iași a discutat și despre modificările din HoReCa, din acest an. Una dintre acestea este ca oaspeții să primească apă gratis când sunt la restaurant.

Antreprenorii din Iași au înființat Asociația Ospitalității

Antreprenorii din domeniul HoReCa au înființat prima Asociație a Ospitalității din Iași. Asociația Patronală are scopul de a funcționa ca un liant între reprezentații din industria HoReCa din Iași, autoritățile locale și naționale, dar și de a facilita o bună cooperare a acestora. Antreprenorii au fost prezenți la Misiunea Economică pentru Turism, din Barcelona și Palma de Mallorca.

Pe de altă parte, cei care vor să încerce steak de crocodil pot participa la un show live de cooking în acest weekend, la un cunoscut restaurant din Iași.

Comentarii
  • Va multumesc ca ati dat data si ora. Merg relativ des acolo, dar evenimentul e de evitat.
    Cu siguranta va fi si sampanie la roaba, cu artificii. In cel mai pur stil cocalaresc. Si manele. Cine plateste 10.000 ron pe o cina, nu o face de foame ci de spectacol, validare sociala si ingamfare. A doua zi va infuleca sigur niste sarmale. Trimise de ma-sa.

  • Păcatul lăcomiei

    Sunt copii care se culcă flămânzi în timp ce alții dau 10.000 lei pe un platou cu mâncare. Ne merităm soarta dar Dumnezeu îi va judeca pe toți.

  • Se rostogolește Vasile Pogor în mormânt când vede ce a ajuns Casa Junimii. Dintr-o celebră societate culturală pe vremuri, a ajuns crevețerie, un alt kitsch marca Chirica, făuritorul urinii în centrul istoric și cultural al Iașului.

  • Snobismul cu tentă de nebunie temporară !, probabil că se vor găsi citiva retardați să facă un show filmat să moară prietenii și dușmanii !, apoi vor minca din sacoșă din portbagaj citeva zile salam cu ceapă și dacă îi verifici au datorii la stat și la utilități și la alți oameni mai necăjiți

  • @pacatul lăcomiei

    Se culca flamanzi? Atunci sa mănânce!

  • Pentru Pacatul lacomiei, 8.03: Sunt copii care se culca flamanzi, in timp ce tu iti comanzi pizza, in loc sa ti-o prepari singur, la un sfert de pret. Ei, cum e???

  • Mulți din âia care se culcă flămînzi ar trebui să ia cîteva lecții de la furnică ! ( conform Bibliei ) , stilul de viață in mare este reflectat de calitatea mentalității , forța de gîndire și capabilitatea de a schimba ceva in viață

  • Oamenii - cea mai josnica specie

    Vai de mama voastră cum ați ajuns: să mancați carne de crocodil in 2024.

    Cei mai mulți dintre oameni țin morțiș să demonstreze că se poate mult mai rău decât este deja.

  • dE PLUA DE ELEFANT TRASA PRIN KUR DE mAIMUTZA CIND FACETI????????

  • @Realitatea 11.56 a.m: Daca taceai filozof ramaneai. Ce lectii despre furnica gaseti tu in Biblie? Greierele si furnica este o fabulă scrisa de La Fontaine. Si oricum comentatorul se referea la copii care se culca flamanzi. Lumineaza-ne si pe noi, doctule, ce „calitatea mentalitătii , forta de gîndire si capabilitatea de a schimba ceva in viată” vrei tu sa aiba un copil de 3, 5, 7, 10, 12 ani. Mare este gradina ta Doamne, si mic este gardul, de reusesc sa il sara toti proștii !!!!!

  • Ieșene dacă tăceai te credea lumea deștept!
    Proverbe cap.6; vers 6-11 !
    In privința copiilor nu sa specificat virsta ! Ai inventato tu !, nu crezi că cineva ar ar trebui să raspundă de ei ? În afară de mine , tine și societatea ? Și da, ei își vor face viitorul , dar 90% nu e ăla care visezi tu !
    Întreabă Cordunenii că și ei copii fiind se culcau flămînzi și cerșeau pe jos în centru , la pasajul din Piața Unirii , pe scări la fostul magazin Moldova ! Hai că intrăm in alt subiect și nu are rost !, gîndește mai adînc baiatule inainte de a zice ceva

  • Mă duc să mă plimb și eu pe acolo…Să mă vadă lumea…

  • @Realitatea 4:23pm : esti mai prost decat prevede legea, si ai si spirit de mahalagioaica de etnie. In comentariul care a generat acest dialog, intr-adevar nu se dadea nici o varsta, se specificau copii la modul general. Eu ti-am dat exemplu de varste, concret, pentru ca tu , desteptule, te astepti de la un copil sa ia decizii pe care multi adulti nu sunt in stare sa le ia, si chiar as putea sa spun ca multi dintre ei nici nu stiu ce insemna: „calitatea mentalitătii , forta de gîndire si capabilitatea de a schimba ceva in viată”. Ai citit si tu intr-o pagina de ziar niste cuvinte, ti-au placut, si consideri ca lumea te considera destept daca le folosesti in comentarii. Si trimiterea la Corduneni , este intr-adevar „bomboana de pe coliva” cometariului tau !!! Asa este Cordunenii niste copii amarati, care se culcau flamanzi, au avut „calitatea mentalitătii , forta de gîndire si capabilitatea de a schimba ceva in viată” si au ajuns niste vestiti interlopi cu multi ani de puscarie la activ, mai multi decat anii de libertate. Probabil in prostia ta , astia sunt „eroii” pe care ii admiri. Succes in realizarea dorintelor si la mai multi ani ! (pe dr Vicol)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`