Prima pagină » Actualitate » Un cunoscut preot îi trimite pe oameni la doctor, nu la biserică: „Oricât de corect ar cânta părintele rugăciunile…”

Un cunoscut preot îi trimite pe oameni la doctor, nu la biserică: „Oricât de corect ar cânta părintele rugăciunile…”

05 feb. 2024, 12:06, 2 ,
în Actualitate

Un cunoscut preot îi trimite pe oameni la doctor, nu la biserică. Părintele Crin-Triandafil Theodorescu este de părere că dependenţele apar în viaţa noastră atunci când, nefericiţi cu propria existenţă şi deconectaţi de la ea, căutăm refugiu. Fie că este vorba despre alcool, tutun, droguri, jocuri de noroc sau sex, singurul care ne paote ajuta este medicul și nu preotul, indiferent de cât har ar avea acesta.

Un cunoscut preot îi trimite pe oameni la doctor, nu la biserică

Părintele Crin-Triandafil Theodorescu îi trimite pe cei care se confruntă cu diferite dependenţe la doctor, nu la biserică.

„Oricât de binefăcătoare ar fi venitul la biserică pentru a pune o rugăciune, de cele mai multe ori este nevoie şi de intervenţia medicului. Şi chiar mulţi preoţi recomandă prezentarea la medic atunci când dependenţele devin prea apăsătoare. Niciodată nu mi-a fost dat să privesc în ochi un diavol atât de imponderabil ca jocurile de noroc: Păcănealofilia. Sindromul pariatului compulsiv“, spune părintele Crin-Triandafil Theodorescu.

Preotul este de părere că îi simte pe cei care au vicii și că pe aceștia nu-i poate ajuta decât trimițându-i la medic.

„Când fumezi, ți se vede pe degete, pe viteza cu care te scuzi ca să ieși la fumat. Mi se mai întâmplă să iau în brațe haina unui invitat, să i-o agăț de cuier. Se simte. Alcoolul. Și toate celelalte, cumva se simt, lasă urme palpabile. Un preot bun este cel care știe să te trimită și la medic dacă e cazul. Oricât de corect ar cânta părintele rugăciunile, asta nu-ți pune centură de siguranță peste viață!”, susține părintele Crin-Triandafil Theodorescu pe Facebook.

Ce îi cer enoriașii preotului

La părinte au venit, de-a lungul timpului, mulți oameni pe care aveau patima jocurilor de noroc. Unii voiau să se sinucidă, alţii se îndatoraseră la cămătari.

„Îmi ziceau «Părinte, dacă aș muri ar fi mai simplu!» «m-a sunat soția că îi bat cu picioarele în ușă creditorii. Soția vrea să divorțeze». Aceste dependențe sunt ca un drog pentru ei. Altul îmi zicea că se visează apăsând chestiile luminoase, învârtind zarul, cărțile colorate de pe masa de joc. E ca o beție, mă înțelegeți? «Simt că de data asta voi câștiga, mă voi îmbogăți. O să cumpăr mașini tuturor celor pe care îi iubesc. Să mă ierte pentru anii ăștia de infern în care i-am ținut», îmi zcea altul.

În special pentru dependenții de jocuri de noroc din arealul BN/ Năsăud; nu sunteți singuri! Cereți ajutor, căutați-mă, știu unde găsiți sprijin!”, le recomandă părintele Crin-Triandafil Theodorescu celor aflaţi sub jugul păcănelelor.

Cunoscutul preot îi trimite pe oameni la doctor, nu la biserică deoarece consideră că dependenţele apar în viaţa noastră atunci când, nefericiţi cu propria existenţă şi deconectaţi de la ea, căutăm refugiu și doar un medic specializat poate fi de ajutor.

Comentarii
  • pai de aceea i-a lasat Dumnezeu pe pamant si pe medici-doctori, psihiatri, psihologi sa-i ajute pe cei cazuriti in patimi, nu numai ca preotul sa se roage pentru ei

  • O glumă… Harul Duhului Sfânt, este o realitate. Găselniță unor minți bolnave de vanitate, mândrie, orgolii, nu au cum să pătrundă tainele învățături creștin ortodoxe. 😊🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *