Prima pagină » Titlurile zilei » Un cunoscut om de afaceri din Iași taie pădurea de la Ciric pentru a construi o sală de fitness. Specialiștii spun că zona este una vânată de investitori, de aceea terenurile se vând rapid, la prețuri mari
Un cunoscut om de afaceri din Iași taie pădurea de la Ciric pentru a construi o sală de fitness. Specialiștii spun că zona este una vânată de investitori, de aceea terenurile se vând rapid, la prețuri mari

Un cunoscut om de afaceri din Iași taie pădurea de la Ciric pentru a construi o sală de fitness. Specialiștii spun că zona este una vânată de investitori, de aceea terenurile se vând rapid, la prețuri mari

28 mai 2021, 02:00,
Raluca Costin, în Titlurile zilei

Adrian Bursuc, om de afaceri din Iași, a cumpărat un hectar de pădure în Ciric, unde vrea să construiască o sală de fitness în următorii 5 ani. Ieșeanul care deține mai multe centre de fitness în Iași spune că momentan închiriază terenul pentru cei care vor să investească în această zonă vânată în ultimii ani. Specialiștii în imobiliare susțin că aceste terenuri sunt tot mai căutate

Adrian Bursuc, om de afaceri din Iași care de 20 de ani deține mai multe săli de fitness, a cumpărat un hectar de pădure la Ciric, unde vrea să construiască tot un centru de fitness. Acesta susține că va respecta legislația impusă de Codul Silvic și își propune să finalizeze construcția în următorii 5 ani. Până atunci, închiriază terenul.

„Eu nu am cumpărat ca să vând, deși am primit o ofertă de 1 milion de euro pentru această suprafață. Vreau ca în următorii 5 ani să fac o sală de fitness aici, nu altceva, pentru că la asta mă pricep. Oricum în această pădure nu ai voie să construiești decât centre de agrement, pensiuni, corturi pentru nunți. Durează puțin partea de documentație, iar dacă vreau să construiesc, am voie să tai 1.500 de metri pătrați, dar trebuie să plantez pe o suprafață de 5 ori mai mare în județ. E ceva normal, pentru că dacă tai copacii, trebuie să îi plantezi din nou”, susține Adrian Bursuc, administrator al centrelor de fitness Body Line.

Adrian Bursuc, om de afaceri din Iași: „Acum am anunț pe OLX pentru închirierea terenului”

Omul de afaceri a fost reținut în ceea ce privește suma plătită pentru hectarul de pădure, însă surse de pe piața din Iași susțin că a plătit 200.000 de euro pentru această achiziție.

„Vecinul meu a cumpărat tot un hectar și a plătit 250.000 de euro. Da, aș putea spune că am plătit o sumă aproximativă, pentru că mai multe detalii nu pot să vă dau. Zona a fost vânată de dezvoltatorii imobiliari, dar au renunțat pentru că aici nu pot să construiască în regim de P+2. Ceea ce e aici e o zonă bună, cum spuneam, pentru investiții în centre de agrement, tiroliană. Acum am anunț pe OLX pentru închirierea terenului, unde se poate construi un parc de distracții, ceva pentru copii.

Putem spune, dacă se construiește, că vin ieșenii în centrul Iașului să se distreze. Eu nu construiesc, pentru că nu mai am forță. Dar repet, nu vreau să vând, chiar dacă am primit o ofertă foarte bună, ci închiriez cu 1 euro metrul pătrat, cu procent din business. Nu-s samsar imobiliar, nu urmăresc altceva”, mai spune Adrian Bursuc, administrator al centrelor de fitness Body Line.

Cifra de afaceri a companiei, în anul 2020, a fost de 2,7 milioane de lei, cu un profit de 270.000 de lei, datorii de 4,4 milioane de lei și 13 angajați.

Zona Ciric este una vânată de investitori în ultimii ani, spun specialiștii din domeniul imobiliar

Specialiștii din domeniul imobiliar susțin că terenurile în această zonă sunt tot mai căutate în ultimii ani.

„Oamenii care își permit, le cumpără fie pentru investiții, pentru a-și construi o locuință sau pentru a revinde terenul la un preț mai bun. Se vând la prețuri destul de mari, iar zona Ciric începe să fie o zonă căutată”, susține Angela, agent imobiliar din Iași.

În anul 2020 s-a observat o schimbare în piața imobiliară din Iași, din cauza pandemiei COVID-19 tot mai mulți ieșeni mutându-se în mediul rural, unde au cumpărat case sau terenuri. Pentru locuințe, ieșenii au plătit între 65.000 și 80.000 de euro. Trendul de a se muta într-o locuință spațioasă s-a menținut și anul acesta, tot mai multe persoane optând pentru mutarea în apartamente cu 3 sau 4 camere.

SUMAL 2.0 este ultima aplicație lansată de Ministerul Mediului prin care pot fi prinși hoții din păduri

Hoții de lemne pot fi prinși cu ajutorul aplicației SUMAL 2.0 (Sistemul de Urmărire a Materialului Lemnos), sistemul care împiedică furtul din pădurile din România. Aplicația prin intermediul căreia pot fi urmărite prin GPS camioanele, imagini din satelit de înaltă rezoluție și camere de supraveghere la ieșirea din principalele drumuri forestiere, ar trebui să facă imposibilă ascunderea și punerea pe piață a lemnului tăiat ilegal. SUMAL 2.0 a fost operațional începând cu data de 1 februarie 2021. În anul 2020 a fost lansată și aplicația SUMAL, tot cu scopul utilizării de toți cei care vor să reclame un transport ilegal de lemne din Iași sau din alte zone ale țării. Autoritățile de mediu pregătesc și un sistem informatic de monitorizare a exploatării și transportului de agregate minerale, asemănător cu SUMAL. Aplicația este în faza de testare, iar până la sfârșitul anului ar putea fi deja operațională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *