Prima pagină » Actualitate » Un cunoscut biostatistician dă vești proaste! În ritmul ăsta, pragul de 10 milioane de vaccinaţi va fi atins în 2023

Un cunoscut biostatistician dă vești proaste! În ritmul ăsta, pragul de 10 milioane de vaccinaţi va fi atins în 2023

05 iul. 2021, 09:41,
George Cristian în Actualitate

Dr. Octavian Jurma dă o veste extrem de proastă pentru autorităţile centrale. Cunoscutul biostatistician a calculat faptul că, pentru a atinge un prag de 2 milioane de imunizări pe lună, România are nevoie de 70.000 de vaccinări pe zi. Presupunând că vom avea atâtea persoane vaccinate pe zi, pe 1 septembrie nu vom atinge pragu de 60% din totalul de persoane imunizate. De altfel, dacă pragul actual se va menţine, medicul susţine că vom avea 10 milioane de persoane vaccinate abia în februarie 2023.

Pe teritoriul României s-a observat o scădere constantă a persoanelor care doresc să se vaccineze. De altfel, ultima dată când 70.000 de persoane s-au vaccinat a fost pe data de 5 iunie 2021.

Pe 1 septembrie 2021 nu vom avea nici măcar 30% din populaţie vaccinată

Într-o postae publicată, dr. Octavian Jurma susţine că dacă pragul actual se menţine, ţinta de vaccinare cu cel puţin o doză a 10 milioane de persoane va fi atinsă abia în 13 februarie 2023. Pe data de 1 septembrie 2021 nici măcar 30% din populaţie nu va fi vaccinată:

„Dacă rată de vaccinare din ultimele 7 zile se menţine constantă, ţinta de vacinare cu o doză a 10 milioane de persoane (52% din populaţia rezidenţă) stabilită pentru 1 septembrie 2021, va fi atinsă abia în 13 februarie 2023! În 1 septembrie 2021 nu vom avea nici măcar 30% din populaţie vaccinată cu minim o doză. Cred că ne putem mândri că am avut cel mai mare succes la ratarea ţintei de vaccinare din lume”, a spus dr. Octavian Jurma, citat de adevărul.ro

Poporul este prost şi nu e edicat şi nu merită vaccinul

În continuarea intervenţiei, medicul susţine faptul că poporul este slab educat şi prin urmare nu merită vaccinul. Altfel spus, România vinde vaccinul către alte țări:

„Evident, poporul e de vină că e prost şi nu e educat prin urmare nu merită vaccinul adus cu mărinimie de autorităţi. Din fericire pentru autorităţi, mai multe ţări ne-au anunţat că sunt încântate să preia dozele de vaccin care ne prisosesc în România, deci nu va fi nici o problemă să schimbăm aurul vaccinului pe hârtia banilor. În vreme ce milioane de români vulnerabili aşteaptă o vizită de la o echipă de vaccinare care le poate salva viaţă, autorităţile din Danemarca ne mulţumesc pentru că vaccinul nostru îi va ajută să îşi vaccineze mai repede cetăţenii”, mai spune biostatisticianul.

Câte persoane s-au vaccinat până pe data de 4 iulie în România

Conform datelor emise de autorităţi, în România până pe data de 4 iulie s-au vaccinat cu cel puţin o doză peste 4.5 milioane de persoane. În ultimele 24 de ore s-au vaccinat peste 11.000 de persoane, mult sub tinta Guvernului de cel puţin 100.000 de persoane.

În altă ordine de idei, pe fondul apariţiei variantei Delta de COVID-19 şi a campaniei de vaccinare, în Iași şi nu numai, apar îngrijorările medicilor. Medicii ieșeni sunt îngrijorați din cauza numărului crescut de cazuri COVID-19 din județ

„Din nefericire, a început să crească și numărul cazurilor din secțiile de ATI! În ultimele zile, au fost raportate tot mai multe cazuri. Numărul crește lent, dar constant. Toate acestea sunt efectele ratei scăzute de imunizare din județ din ultima perioadă și a relaxării necontrolate. Oamenii nu se mai vaccinează, nu mai respectă măsurile de protecție, nu mai poartă mască”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`