Un criminal din Sri Lanka, prins după 33 de ani în Germania. Bărbatul este autorul crimei din 1991 e la Lacul Morii

Un criminal din Sri Lanka, prins după 33 de ani în Germania. Bărbatul este autorul crimei din 1991 e la Lacul Morii

06 ian. 2024, 16:40,
BZI.ro, în Actualitate

Un bărbat din Sri Lanka dat în urmărire internațională de Poliția Română în 1991, după ce și-a omorât un conațional în anul 1991 într-un bloc din București a fost prins abia acum, după 33 de ani. Bărbatul care acum are 52 de ani a fost prins de poliția din Germania.

Bărbatul fusese dat în urmărire în anul 2013, fiind condamnat la 19 ani de închisoare. Victima, ucisă într-un apartament din Capitală, a fost înfăşurată într-un covor, iar trupul i-a fost aruncat în Lacul Morii.

” La data de 3 ianuarie a.c., ora 21:45, în urma schimbului de informaţii realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R., cu Biroul Sirene Germania, a fost depistat, în localitatea Moers, Germania, un bărbat, de 52 de ani, din Sri Lanka, condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de omor”, anunţă, joi, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Sursa citată a precizat că, la data de 14 octombrie 2013, Biroul Sirene România a introdus o semnalare în Sistemul de Informaţii Schengen pe numele bărbatului, cetăţean din Sri Lanka, prin care se cerea arestarea lui în baza unui mandat european de arestare emis de către Tribunalul Bucureşti, pentru omor.

” În fapt, în decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetăţean străin, după care l-a legat şi înfăşurat în covorul din locuinţa sa, situată în Bucureşti şi l-a transportat în cartierul Crângaşi, aruncându-l în Lacul Morii. Pentru fapta comisă, cel în cauză a fost condamnat la 19 ani de închisoare”, a precizat Poliția.

Din 13 octombrie 2023 până în 3 ianuarie 2024, întrucât au existat informaţii că suspectul este în Germania, Biroul Sirene România a colaborat cu anchetatorii din Germania, pentru prinderea acestuia.

În prezent, au loc procedurile judiciare pentru punerea în executare a mandatului european de arestare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *