Prima pagină » Local » Un copil pierdut de 1 iunie, la Iași, ajutat de polițiștii locali să își găsească grupul! Prin ce peripeții a trecut băiatul

Un copil pierdut de 1 iunie, la Iași, ajutat de polițiștii locali să își găsească grupul! Prin ce peripeții a trecut băiatul

01 iun. 2022, 19:15, 6 ,
Violina GORCINSCHI în Local

Ștefan Moșuc, un polițist local din Iași, care se ocupa cu dirijarea traficului miercuri, 1 iunie 2022, a aflat despre un copil pierdut într-un parc din municipiul Iași. Acesta descoperit că băiețelul de 5 ani venise în excursie și s-a rătăcit, despărțindu-se de grup. Agentul de poliție locală a reușit, în final, să dea de învățătoarea care îl avea în grijă și să îl predea în siguranță.

Polițiștii locali au ajutat un copil pierdut să își găsească grupul cu care venise la Iași, cu ocazia Zilei Copilului. Băiețelul nu este din Iași, ci ar fi venit din județul Suceava, într-o călătorie cu învățătoarea și colegii. Un cetățean îngrijorat l-a anunțat pe Ștefan Moșuc, un polițist local care se ocupa cu gestionarea traficului, despre un copil care s-a rătăcit în Parcul Expoziției, municipiul Iași.

Ștefan Moșuc a avut inițiativă și a reușit să îi găsească grupul de care s-a separat accidental micuțul. Nu este prima dată când acest polițist local i-a ajutat pe cetățeni, în afara atribuțiilor de serviciu.

Stefan Mosuc, un politist local, cu un copil in brate langa un microbuz

Băiețelul era din județul Suceava și se afla într-o excursie de 1 iunie

Un polițist local a ajutat un copil pierdut să-și găsească grupul cu care venise la Iași

Stefan Mosuc, un politist local si un baiat intr-o masina

Ieșeanul a fost anunțat de un cetățean despre copil, care se afla în Parcul Expoziției din Iași

Cu prilejul Zilei Copilului, la Iași, au avut loc tot felul de activități dedicate micuților. Aceștia și-au petrec timpul la concerte, spectacole, petreceri, în parc sau în diverse locații, cu părinții sau cadrele didactice însoțitoare. În acest haos creat în spațiile aglomerate, există riscul ca unii copii mai neatenți să se rătăcească. Acest lucru s-a întâmplat și cu un băiețel de 5 ani, venit din Păltinoasa, județul Suceava, în excursie cu colegii. Micuțul s-a trezit singur și speriat, într-un loc necunoscut. Ștefan Moșuc, un polițist local care se afla în timpul serviciului, a fost anunțat de un cetățean despre pățania copilului, care se afla în Parcul Expoziției.

Ștefan Moșuc nu a stat pe gânduri și a mers în fugă la copil. Acesta a încercat să îl liniștească pe băiețel, i-a pus întrebări și a cerut informații de la diverse persoane despre el și despre grupul din care făcea parte. În final, a reușit să găsească microbuzul școlar cu care a venit, fiind recunoscut de cel mic. Din acel punct, a fost ușor să îl găsească pe șofer și pe învățătoarea care îl avea sub supraveghere.

„Este o poveste de 1 iunie cu final fericit”, spune Ștefan Moșuc, încântat de finalul poveștii.

Stefan Mosuc langa o masina de politie locala

Polițistul local se ocupa cu dirijarea traficului când i-a fost cerut ajutorul

Nu este prima dată când Ștefan Moșuc este lăudat pentru demersurile sale

 Stefan Mosuc iesind din masina de politie locala

Ieșeanul a ajutat în trecut un cetățean să își ducă la timp tatăl bolnav la urgențe

Cu aproximativ o lună în urmă, ieșeanul Dragoș Ceaușu a cerut ajutorul polițiștilor locali după ce a aflat că tatăl său este într-o stare gravă și are nevoie urgentă de îngrijiri medicale. Ștefan Moșuc a acționat rapid și i-a oferit sprijin bărbatului, ajutându-l să ajungă în timp util la urgențe.

„Când am ieșit în stradă la Belvedere, la benzinărie, am văzut un echipaj de poliție care era staționat și i-am cerut ajutorul agentului prezent acolo. I-am spus că tatălui îi este rău și salvarea nu ajunge, că trebuie sa ajung repede la spital cu el. Atunci, s-a uitat la tata, a pornit imediat sirena și a zis că pleacă în față, să mă țin după el. M-am speriat, speram să nu fi făcut accident vascular cerebral. Din fericire, era vorba de un hematom la piciorul drept. Acum este bine, nu își amintește tot ce s-a întâmplat, dar este stabil. 5 minute fac diferența! Mulțumesc domnului polițist datorită căruia tatăl meu este în viață”, a declarat Dragoș Ceaușu, recunoscător pentru gestul polițistului local.

Ștefan Moșuc a fost felicitat și de conducerea Poliției Locale a municipiului Iași, care i-a încurajat și pe colegii săi să ofere sprijin și ajutor oamenilor atunci când este nevoie.

Recent, ieșeanul a fost recunoscut din nou pentru susținearea oferită, după ce a reușit să ajute un copil pierdut să se întoarcă la grupul venit în excursie de Ziua Copilului.

Comentarii
  • Mihai Ciprian

    …este lingăul lui Zanfirescu …

  • @Mihai Ciprian: Si crapa pipota-n tine, bovino?

  • Infractorii sunt mai greu de „gasit” noroc ca se mai prinde un minor rătăcit .
    PS: cam des minori rătăciți

  • Tanti Mitza Biciclista!

    Anonim, infracțiunile sunt de competența Poliției române! Mihai Ciprian, care este de fapt un bou de polițist local care se folosește de numele unui coleg cu Ștefan, mai lasă gargara și treci la muncă martalogule….vă deranjează faptul că unii chiar își fac treaba și vă pun într-o lumină proastă, pe cei care o frecați la umbră? Lasă că o să scape instituția și de voi, sugativelor, se va face curat, să vă văd după aia cum o să stați să vă înecați amarul prin crâșme :))

  • Eu n-am perdut nici un copil. Da’ s-au suparat toti ca nu i-am lasat …”liberi” !!

  • Cred ca ar trebui documentat articolul. In fapt a fost anuntat 112, si pina la venitea politistilor de la sectia 2 de politie, minorul a fost lasat in supeavegherea politistului local. De asemenea, aceeasi persoana care a gasit copilul a gasit si a adus si grupul din Suceava. Frumoase poze domnule politist local… Respect personalului de la 112, respect colegilor de la sectia 2 politie iasi, si multumiri si politie locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *