Prima pagină » National » Un copil în vârstă de 13 ani s-a sinucis în Maramureș
Un copil în vârstă de 13 ani s-a sinucis în Maramureș

Un copil în vârstă de 13 ani s-a sinucis în Maramureș

16 feb. 2022, 10:07,
în National

Incă un copil a ales să se sinucidă în România. Copilul în vârstă de 13 ani domiciliat în localitatea Tăuții de Sus din judeţul Maramureș a fost găsit spânzurat în propriul dormitor. Medicii au ajuns la locul incidentului dar nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața minorului. Nu se cunosc cu exactitate cauzele care au dus la producerea tragediei.

În ultimii ani în România au apărut tot mai multe cazuri în care minorii aleg să-și pună capăt zilelor. Motivele sunt multe, psihologii susțin că anii de pandemie și-au pus amprenta pe aceștia mai ales din considerentul numărului de ore petrecute în online și de faptul că o bună perioadă, copiii au fost privați de socializare pe care o făceau în cadrul unităților de învățământ. Oricum,  nici nemulțumirile și certurile din familie nu sunt de neglijat, mai ales că și părinții au avut de suferit emoțional în pandemie.

Un copil în vârstă de 13 ani s-a sinucis în Maramureș

Tragedia a avut loc în seara zilei de marți în localitatea Tăuții de Sus din judeţul Maramureș. Copilul în vârstă de 13 ani s-a sinucis în propriul dormitor din locuință. Acesta a fost găsit spânzurat, iar medicii nu au mai putut face nimic ca să îl salveze. Criminaliștii prezenți la fața locului au constatat faptul că minorul s-aspânzurat cu cordonul de la halatul de baie.

Oricum, o anchetă s-a deschis de către procurorii care caută să afle cu exactitate care au fost motivele pentru care băiatul a recurs la acest gest reprobabil. Cadavrul acestuia a fost preluat de la locuinţa şi a fost transportat la IML pentru a efectua necropsia. Sursele din aproprierea familiei a precizat faptul că minorul a avut unele neînţelegeri cu părinţii mai ales din cauza temelor şcolare. Aceleași surse au transmis că la un moment dat, mama copilului care s-a sinucis i-a transmis acestuia să închidă televizorul şi să se apuce să înveţe.

Tot mai mulţi minori s-au sinucis în România în ultimii ani

Așadar, în România, în ultimii ani au fost înregistrate mai multe sinucideri. Mai mulţi minori au ales să-și pună capăt zilelor. Motivele au fost diverse, de la neînţelegerile cu părinţii până la neînţelegerile din cercul de prieteni. Amintim faptul că o minoră din Vaslui a ales să îşi pună capăt zilelor în contextul în care aceasta a ales să se spânzure. Totuşi, membrii familiei au ajuns la timp și au reuşit să îi salveze viața. Minoră a fost transportată la Spitalul Județean Vaslui iar ulterior a fost transportată la un spital din Iași. Fetița a intrat într-o comă hipoxică.

Un incident mai recent, din ianuarie 2022 s-a produs în localitatea Năvodari unde un adolescent şi-a pus capăt zilelor pentru că există riscul de a rămâne corijent la mai multe obiecte.

Oricum, astfel de sinucidere a minorilor pot fi văzute şi din perspectiva unor nemulțumiri în familie, dar şi din perspectiva că, din cauza pandemiei, copiii au fost foarte afectați. Lipsa de socializare poate fi considerat unul dintre motivele principale pentru care minorii ajung să fie depresivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024