Un copil din Suceava a fost la un pas de moarte după ce a mâncat o conservă

Un copil din Suceava a fost la un pas de moarte după ce a mâncat o conservă

26 iul. 2022, 20:16,
BZI.ro, în Actualitate

Un copil de 7 ani a fost internat cu botulism după ce a consumat o conservă din comerț. Copilul a ajuns la Spitalul Județean Suceava în urmă cu o săptămână. El a fost adus de părinți la spital pentru disfonie, disfagie și ptoza palpebrală (căderea pleoapei), după ce a consumat o conservă din comerț.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, Dan Teodorovici (foto), a declarat că, în urma adiministrării serului antibotulinic, pacientul a avut o evoluție bună cu remiterea simptomelor. Copilul a fost externat în cursul zilei de luni, 25 iulie. Acesta nu a necesitat internare în secția de ATI.

O altă pacientă cu botulism, o femeie internată la ATI, a avut și ea evoluție favorabilă deși a ajuns în stare foarte gravă la spital. După aproximativ 3 saptamani de spitalizare în sectia de ATI, aceasta a fost transferată la Infecțioase și urmează să fie externată.

Toxiinfecție alimentară la Iași

A mâncat un produs de la ”Carul cu Burgeri” și a crezut că moare. Ieșeanul Bogdan Sandu a povestit că a avut parte de o sărbătoare cumplită de Paște. După ce a mâncat burgerul, s-a chinuit două zile, până a chemat ambulanța. Rezultatele analizelor erau previzibile.

Probleme de sănătate publică în municipiul Iași, în care a fost implicat ”Carul cu Burgeri”, afacere condusă de soții Mihai și Paula Dimitriu. Pe data de 21.04.2022 (joi), Bogdan Sandu s-a deplasat la punctul de lucru al societății de pe bd. Copou, vizavi de Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”. Clientul a solicitat doi burgeri pentru care a plătit suma de 73 de lei. A comandat ”Ultimate Feast”, ce conține chiflă cu susan, 2 x vită tocată, 2 x cheddar, bacon, ou prăjit, ceapă, roșii, mix salată, castraveți murați, maioneză cu usturoi, sos cocktail. Preparatul are 380g. După ce a plătit cu cardul cele două produse, la ora 16:33, a amânat consumul până seara, când ajungea la domiciliul din comuna Lețcani, județul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *