Prima pagină » National » Un copil din Neamț, terorizat de bătăile tatălui, a fugit de acasă! Salvatorii au rămas șocați după ce l-au găsit

Un copil din Neamț, terorizat de bătăile tatălui, a fugit de acasă! Salvatorii au rămas șocați după ce l-au găsit

05 feb. 2021, 12:34,
BZI.ro, în National

Polițiștii au fost alertați joi dimineață de părinții minorului. Copilul ar fi dispărut fără urmă după ultima bătaie primită de la tatăl său.

A fost o adevărată desfășurare de forțe la Neamț! Părinții au alertat joi serviciul 112 după ce fiul lor, în vârstă de doar 10 ani, a dispărut miercuri, 3 februarie, de acasă, iar de atunci nimeni nu a mai știut ceva de el.

Polițiștii și membrii ai Asociației Rescue 4×4 au plecat în căutarea minorului, iar când l-au găsit aceștia au rămas de-a dreptul șocați.

A fugit de acasă, sătul fiind de bătăile tatălui

Copilul a dispărut fără urmă miercuri, 3 februarie, dar părinții i-au anunțat dispariția joi dimineață, iar oamenii legii au plecat imediat în căutarea copilului. În sprijinul polițiștilor din județul Neamț au venit și membrii de la Asociația Rescue 4×4, dar și voluntari ai primăriei.

Zeci de persoane au participat la căutările micuțului, mai multe echipaje de poliție și câteva mașini de teren, ale asociației.

Băiatul, în vârstă de doar zece ani, a fost găsit în aceeași zi în care au început căutările.

Salvatorii l-au găsit pe minor ascuns în magazia cu fând din grădina bunicului său, fiind de-a dreptul speriat și înfometat. Salvatorii au avut un șoc în momentul în care băiețelul le-a cerut: „Duceți-mă oriunde numai nu mă duceți acasă”.

„Era în grădina bunicului, ascuns într-o magazie cu fân, speriat și înfometat. Prima lui solicitare a fost să nu îl ducem acasă, oriunde l-am duce, să nu îl ducem acasă”, a declarat Ilie Cristian Timoficiuc, voluntar Rescue 4×4.

Copilul are în spate o poveste tulburătoare, în care cel care ar fi trebuit să-l ajute, să-l sprijine și să-l ocrotească îi aplica corecții cu palma.

„La data de 4 februarie, în baza investigațiilor desfășurate de polițiștii Serviciului Investigații Criminale, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, lucrători din cadrul ISU Neamț

și IJJ Neamț, voluntari din cadrul Primăriei Ștefan cel Mare și ai Asociației 4×4 Voluntari, a fost depistat minorul de 10 ani, dispărut la data de 3 februarie 2021, pe raza localității Bîrgăuani ”, potrivit unui comunicat al IPJ Neamț.

Povestea tulburătoare a copilului de zece ani

Băiatul a povestit că se juca în curte cu chibriturile, iar tatăl său s-a enervat la culme și i-a dat o lecție, însă nu una verbală, ci una pe care să o țină minte! În urma bătăii primite, copilul a fugit de acasă și și-a găsit scăparea la bunicul său acasă, într-o magazie.

Polițiștii l-au luat pe băiat și l-au lăsat în custodia DGASPC Neamț, iar în rezența unui asistent social acesta a povestit totul. De asemenea, autoritățile care l-au preluat pe micuț au observat că acesta are mai multe vânătăi pe suprafața corpului.

„Într-o zi mă bătea cu mătura peste picioare. A venit mama și s-a băgat între noi și a început să o bată și pe ea”, a povestit copilul de zece ani.

Părinții minorului sunt așteptați să dea explicații în fața polițiștilor vineri, 5 februarie.

„Minorul a fost audiat în prezența unui asistent social, ulterior acesta fiind preluat de către lucrători din cadrul DGASPC Neamț. În cauză polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului”, a declarat Dimitrie Mocanu, purtător de cuvînt IPJ Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *