Prima pagină » Razboi în Ucraina » Un copil din Kiev se joacă într-un parc lovit de rachetele rusești! Imagini cu puternic impact emoţional – FOTO

Un copil din Kiev se joacă într-un parc lovit de rachetele rusești! Imagini cu puternic impact emoţional – FOTO

25 feb. 2022, 13:49,
în Razboi în Ucraina

Sunt imagini cu puternic impact emoţional cu un copil din Kiev care se joacă într-un parc lovit de rachetele rusești. Imaginile războiului sunt din ce în ce mai dure în Kiev dar și pe tot teritoriul țării. Războiul din Ucraina a făcut, potrivit celor de la ONU, zeci de victime în rândul civililor – 25 de oameni au murit și alţii peste 100 răniți.

Trupele ucrainiene au eliminat restricțiile de vârstă pentru înrolarea civililor, aceștia aşteptându-se la un viitor conflict deschis în Kiev unde trupele rusești au intrat deja. Oricum, Ministerul Apărării a declarat faptul că toți civilii trebuie să reacționeze pentru a-și apăra patria.

Un copil se joacă într-un parc lovit de rachetele rusești în Kiev

Jurnaliștii de la BBC au surprins imagini cu un puternic impact emoțional. De exemplu un copil se dă pe un leagăn într-un parc care a fost lovit de rachetele rusești. Poza a fost făcută la Kiev unde există o rezistență imensă a soldaților ucrainieni în fața trupelor rusești. Imaginile realizate de jurnaliștii internaționali au mai surprins și alte momente cheie din Ucraina. De exemplu, civilii s-au adăpostit în gări sau la metrou, considerând zonele ca a fi sigure împotriva unui eventual atac aerian.

Alte imagini arată faptul că sunt persoane care stau printre dărămiturile din propria locuință și par să nu dorească să plece și să-și lase în urmă agoniseala de o viață. La fel, reporterii BBC transmit în timp real povești de viață a persoanelor care călătoresc din Kiev sau spre Kiev:

Majoritatea oamenilor încearcă să iasă din Kiev, nu să intre în ea. Unele vagoane sunt aproape goale. Câțiva dintre pasageri mi-au spus de ce se îndreptau acum spre capitală, în ciuda atacurilor aeriene rusești care au lovit Kievul. Valentyna, o profesoară, călătorește cu nepoata ei de 12 ani și cu pisica lor Bonia.

Ea spune că locuiește la aproximativ 80 km (50 mile) de Dnipro în Pavlograd, unde există o uriașă fabrică chimică. Se teme că ar putea fi următoarea țintă a Rusiei. Așa că familia a decis să ducă copilul înapoi la părinții ei din centrul Kievului. Mai târziu plănuiesc să se mute în altă parte. se arată într-o poveste publicată de Oleg Karpyak, corespondent BBC

Gardienii de pe Insula Șerpilor au fost uciși pentru că au refuzat să se predea

O altă poveste parcă desprinsă din filmele cu eroi s-a produs în partea de sud a Ucrainei. Toți gardienii de pe Insula Șerpilor au fost uciși pentru că nu au dorit să se predea militarilor ruși. Pe înregistrările AUDIO se arată clar faptul că forțele armate inamice îi somează pe paznici să predea insula. Mesajul final al gardienilor este cu totul surprinzător pentru trupele rusești și il vom reda:

Nava rusă le spune ucrainenilor:

„Sugerez să vă predați armele și să capitulați, altfel voi deschide focul, recepționați?”

Gărzile ucrainene pot fi auzite spunând „asta este”, înainte de a răspunde cu: „Navă de război rusească, du-te la naiba”.

Președintele ucrainean Zelensky a lăudat curajul gardienilor, spunând că toți vor primi titluri postum de eroi de război.

Așadar, copil care se joacă într-un parc lovit de rachetele rusești, clădiri distruse, oameni morți și zeci de mii de persoane care fug din fața războiului. Toate acestea fac parte dintr-o realitate care nu s-a mai văzut de peste 70 de ani în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *