Prima pagină » Titlurile zilei » Un copil din Bucium a fost la un pas de o nenorocire. Un indicator de pe un stâlp a devenit pericol public pentru comunitate: „Când m-am uitat mai bine, m-a cuprins groaza” – FOTO

Un copil din Bucium a fost la un pas de o nenorocire. Un indicator de pe un stâlp a devenit pericol public pentru comunitate: „Când m-am uitat mai bine, m-a cuprins groaza” – FOTO

07 dec. 2023, 02:00,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

În seara zilei de marți, 5 decembrie, un copil din Bucium a fost aproape de o nenorocire, în timp ce mergea pe stradă cu tatăl său. Din cauza unui indicator de pe un stâlp, acesta s-a împiedicat și s-a rănit în zona capului și la picioare

Primăria Iași a început, în acest an, lucrările pe Șoseaua Bucium, iar de atunci s-au creat numeroase situații în care traficul a fost dat peste cap. Însă acum a apărut o altă situație, chiar lângă Școala „Veronica Micle” din Bucium, un semn prin care se anunță că drumul este în lucru a devenit un real pericol. Indicatorul a fost prins de stâlp, însă meseriașii s-au gândit să îl mai ancoreze și de pământ cu niște sârme.

Copilul din Bucium a fost aproape de o nenorocire

Iulian Neamțu mergea, în seara de marți, 5 decembrie, cu fiul său spre casă, când cel mic a căzut deodată și s-a lovit. Când a observat de ce s-a împiedicat, bărbatul s-a îngrozit și s-a gândit la ce era mai rău.

„Aseară, pe la ora 19:00, eram cu băiatul meu de 8 ani, ne îndreptam spre casă. Era întuneric afară, iar, în timp ce mergeam pe stradă, fiul meu, deodată, s-a împiedicat de ceva și a căzut cu capul de pavele. După, când m-am uitat mai bine, m-a cuprins groaza. Dacă ar fi căzut cu capul la 3-4 centimetri într-o parte, atunci se întâmpla o nenorocire. Prima dată m-am speriat, dar după m-am înfuriat. Lucrarea pe care au făcut-o meseriașii acolo este pericol public. Ei au pus un semn că sunt lucrări, l-au prins de stâlp, dar după s-au gândit să îl ancoreze și în pământ. Au pus 4 bucăți de fier beton în pământ, nici nu le-au îndoit măcar, și au legat semnul cu sârmă, de cele 4 bucăți. Seara nici nu le observi, că e întuneric, fiul meu aproape a căzut cu capul într-o bucată de fier beton de aia”, povestește Ionuț Neamțu.

Lucrările au creat disconfort în zonă

Traficul din zonă a fost dat peste cap de la începerea lucrărilor pe Șoseaua Bucium. Mulți se întreabă de ce nu s-au efectuat multe dintre lucrări pe timpul verii, când orașul era mult mai liber. Acum se va lucra și la Pasajul Socola și este posibil să se aglomereze și mai mult. Acum a mai apărut și această situație în care constructorul a lăsat semnul pe stâlp, amenajat total necorespunzător, iar oamenii se pot răni din cauza unui lucru relativ stupid.

„Poate cineva să treacă din nou pe acolo, un copil sau un bătrân, să se accidenteze serios, dar nu interesează pe nimeni, asta mă înfurie mai tare. Cine e responsabil de drumul acesta și de lucrare ar trebui să fie tras la răspundere serios. Acum, băiatul meu este vânăt la picioare și la cap, am avut noroc că nu a fost ceva mai grav, dar poate alții nu o sa aibă noroc”, a încheiat Ionuț Neamțu.

Primăria Iași consideră că verificările trebuie făcute de compania care are contractul.

„Compania este obligată să se asigure că zona de intervenție trebuie să fie asigurată așa cum prevede contractul și legislația în vigoare specifică unor astfel de lucrări”, a precizat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Din cauza unui indicator pus de lucrătorii de la drum, un copil din Bucium a fost aproape de o nenorocire.

Comentarii
  • „să se asigure că zona de intervenție trebuie să fie asigurată”
    „Deștept” rău Buraga ăsta!!!…

  • Sarmele de ancorare sunt la marginea trotuarului, pe pământ. Trotuarul are o lățime suficienta în zona respectiva, știu pentru ca merg des pe jos pe acolo. Ce cauta copilul pe marginea trotuarului, pe pământ, printre rahati de câine, în condițiile în care putea fi acroșat și de o mașină care poate circula cu viteza? Mi se pare un fel de domnul Goe copiilul. În alte tari civilizate se făcea însă și o ancheta pentru neglijenta părintelui.

  • Corect, trotuarul este foarte lat, ancorele de care zice gigel nelijentul, sunt pe spatiul verde spre strada.
    Asa ca mai lasati o ca macane.
    Lasati firma sa si faca treaba pana la capat si o sa iesim din mizerie si noroi in acest Bucium uitat de catre toata lumea

  • Nu se asigura zona cu sârme. Numai la noi merge treaba cu sarma.Eracles cred ca ai sarma în loc de creier

  • Reclama mascată la super f u n.

  • Ar trebui sa vina cineva sa scoata acele capcane pentru cetateni sau mai bine sa intervina cine trebuie si sa aplice regulile organizarii unui santier, a amplasarii semnelor…etc…. AIA NU SE CHEAMA ORGANIZARE–-SE CHEAMA MIZERIE….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *