Prima pagină » Titlurile zilei » Un copil de zece ani a ajuns la Spitalul „Sf. Maria” din Iași după ce a fost bătut de colegii de clasă la școală. Băiatul acuza dureri de câteva zile – FOTO

Un copil de zece ani a ajuns la Spitalul „Sf. Maria” din Iași după ce a fost bătut de colegii de clasă la școală. Băiatul acuza dureri de câteva zile – FOTO

Copilul în vârstă de zece ani, elev la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Iași, a ajuns la spital după ce a fost bătut de mai mulți colegi. Întâmplarea a avut loc în unitatea de învățământ pe data de 20 noiembrie 2023. Problema cea mai mare este faptul că băiatul a acuzat dureri de burtă după incident, timp de mai multe zile. Din acest motiv, ieri, 7 decembrie, mama acestuia s-a prezentat cu el în Unitatea de Primiri Urgențe pentru investigații, fiind însoțită de doi polițiști.

Mama a afirmat faptul că nu este prima dată când se întâmplă acest lucru

Spitalul „Sf. Maria” din Iași

Problema cea mai mare este faptul că după bătaie, băiatul a acuzat dureri de burtă mai multe zile

Situația este alarmantă, iar reprezentanții IPJ transmit că cercetările continuă pentru clarificarea situației. Mama copilui a hotărât să nu depună plângere.

„La data de 07 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că un minor ar fi fost victima unei agresiuni fizice. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, la data de 20 noiembrie a.c, minorul, în vârstă de 10 ani, ar fi fost agresat fizic de către colegii săi în timp ce se afla în incinta unei unități de învățământ de pe raza municipiului Iași. Mama minorului a declarat că nu dorește să depună plângere pentru lovire sau alte violențe. Cercetările continuă pentru clarificarea situației de fapt, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale”, declară reprezentanții IPJ Iași.

Fiind de față, reporterii BZI au observat că băiatul de zece ani era speriat și fără posibilitatea de a se apăra din cauza condiției fizice. Aceștia au auzit și cum mama le spunea polițiștilor faptul că nu este posibil așa ceva, pentru că nu este prima dată când copilul său este bătut, agresat și umilit.

Directoarea a negat faptul că elevul de zece ani a ajuns la spital din cauza unei altercații

 Nicoleta Crețu, director la Școala Gimnazială „Ion Creangă”, Iași

Directoarea neagă tot

Nicoleta Cristina Crețu, directoarea Școlii Gimnaziale „Ion Creagă” Iași, susține că nu este vorba despre o agresiune fizică, ci de un incindent minor care s-a produs în timp ce doi elevi se jucau.

„Nu a fost vorba, în niciun caz, de o agresiune, nu este nimic ce ar putea duce la asta, a fost pur și simplu un incident, nici măcar un incident nu poate fi numit. Nu s-a întâmplat în data de 27 noiembrie, ci în 20 noiembrie, iar dacă ar fi fost vorba despre un traumatism, oricum nu ar fi putut demonstra cineva că s-a întâmplat în școală, dacă s-a întâmplat în urmă cu aproape 20 de zile”, a transmis Nicoleta Cristina Crețu, directoarea Școlii Gimnaziale „Ion Creagă” Iași.

Reprezentanții ISJ au luat legătura cu conducerea unității de învățământ. În momentul de față se fac verificări.

„Conducerea unității școlare ne-a transmis că a discutat, astăzi, cu părintele copilului. Acesta menționează un incident din data de 20 noiembrie, pe care l-a prezentat, în acel moment, doamnei învățătoare fără să îl considere un act de  violență. La nivelul unității școlare se desfășoară verificări. Totodată, se vor organiza activități pentru conștientizarea riscurilor generate de comportamentul agresiv”, a transmis Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al ISJ Iași, în legătură cu copilul care a ajuns la spital.

Comentarii
  • E cam așa:
    – E adevărat că lui Vanea Iosipovici i s-a dat o Volgă albă?
    – Da, e adevărat, cu trei mici corecții: nu era albă, era neagră; nu era Volgă, era bicicletă; nu i s-a dat, i s-a luat.

  • Directoarea trebuie demisă.Mincinoasa ordinară.
    Sa vedem cum o tine în brațe ISJ ul.
    Asa cum face cu toți directorii ticăloși .

  • ,,oricum nu ar fi putut demonstra cineva că s-a întâmplat în școală, dacă s-a întâmplat în urmă cu aproape 20 de zile” zise minunata doamna directoare..scoala nu are nici o raspundere, ei nu stiu nimic…ei stiu sa faca bulling, nu se implica emotional, copii sunt in ringul de box, se bat, se taie, iar ei astupa ca pisica, rahatul sub pres..parintii platesc bani grei pentru pregatirea copiilor, iar ei semneaza diplomele de absolvire ca indrumatori…sunt primii care ar trebui trimisi sa faca cursuri de socializare, empatizare, de implicare si comportament in raport cu elevii.Sistem infect si putred.

  • Nu, doamna director, nu este vorba de un accident minor, copilul acela tămâie cu sechele emoționale pe viață, știți foarte bine ce spun(oare știți?!?).

  • Este în derulare o anchetă la Colegiul Mihai Eminescu pentru aceeași chestiune, cu copil lovit în clasă de un coleg extrem de violent, Iftimoaia ai cărui părinți sunt prieteni de familie cu învățătoarea Savu .Deocamdată directoarea Săndulescu se face că plouă ca să mușamalizeze cazul, poliția anchetează de zor, ISJ anchetează e zor dar totul se îndreaptă către românescul obicei de a pune batista pe țambal. De ce nu prezentați și acest caz??????????

  • un fost profesor...

    este strigator cum se incearca musamalizarea incidentului,, cadrele didactice sunt principali vinovati de agresiunile din scolii, pt ca sunt f.slab pregatiti nu au nici o treaba cu educatia si psihologia scolara, niste taranci parvenite de la coada vaci.In inspectorat o gasca de politruci si de yes-manii, care asigura un climat de incertitudine si nesiguaranta copiiilor nostri. Drogurile si violenta verbala si fizica este la ordine zilei in scolile din iasi .ce se asteapta ? sa se intimple o nenorocire ca sa se ia masurile normale ?

  • Minciuna gogonata! Rusine

  • Ce va agitati asa ? Inca e bine ba baiatule ,in America e fracezit bine in prima zi oricine trece la liceu de aia mai mari.Asta cica e ,,initierea,,pentru o noua etapa a vietii loc in scoala americana.Tot la ei e ,,traditie,,ca aia mai mari sa bage pustii cu capetele in wc-urile scolii si sa traga apa.Chiar nu vad unde e prooblema aici, cateva palme si un sut in fund nu strica niciodata.Trebuie sa ne ghidam dupa principiul .Un sut in fund e un pas inainte,ca sa scoatem meseriasi din ei.

  • iesean …..esti un retardat, ai copiii ? sa te vad cand iti vine copilul batut acasa cum reactionezi ?

  • Pentru Iesean.Daca ai crezul ca un sut un fund va scoate pe viitor meseriasi din el,cred ca ai visat urat.Dintotdeauna au fost ghionteli intre elevi,dar nici la acest nivel cum se poarta prin alte scoli sa vii cu arme albe la scoala si prafuri alaturi de „verdeturi”olandeze sau chiar autohtone cultivate pe pamanturile patriei.Profesorilor trebuie sa le spui direct ca datorita legislatiei,mediului familial si multor cauze(nu mai vorbesc de media care dau tot ce este mai urat nu si cauzele-faptele- bune) au pierdut din start lupta si controlul lor in mediul scolar.Singurele clase care climatul este ok unde profesorii au avut ca obiectiv sa-i tina aproape de carte si diferite activitati extrascolare.Si sunt putine clase de acest fel in judetul nostru.Totul vine de la profesor sa-i monitorizeze atitudinea catre activitatea scolara,cum se comporta in timpul pauzelor si functie de aceste lucruri sa i-a masuri.Bravo profesorilor care isi dau silinta si pentru 10 copi intr-un sat uitat de lume in varf de deal sa-i invete a scrie si citi!

  • Serios??? Sunteti fost profesor??? Ce ati predat??? Ca din felul in care scrieti…

  • Mizerie de articol! Nu ati vrea intai sa verificati toate datele si apoi sa va apucati sa scrieti??? Asa ar face un jurnalist adevarat…Dar, probabil, cand ramai fara subiecte, stai la usa spitalului si astepti sa pice ceva. Iar daca nu pica, inventezi stiri senzationale!

  • Protecția copilului

    Așa fac toți proști copii , e și vina mamei dar și directoarea trebuie demisă.

  • ✌💞 0 (zero) performanță la testul PISA...sau ultimul loc din Europa ! Ăsta e adevărul, restul e ...vrăjeală🙃

    Ha,ha….la testul PIZZA, învățămàntul
    ( aici se includ si cadrele didactice) a iesit pe ultimul loc din (H)Europa
    Ps: în curând vine greva domnilor profesori, profesori care vor leafă mai mare pe motiv că …este de unde. 🤭

  • De ce comentati daca nu stiti exact ce s-a intamplat? Doamna Directoare nu are absolut nici o vina ca elevii se lovesc. Se intampla in f multe clase din scoli si nimeni nu zice nimic. Acest copil ”agresat” terorizeaza aceasta clasa inca de la inceputul clasei 0. Si asta o pot confirma si parintii celorlalti copii, chiar si copiii. De cate ori a provocat si lovit alti copii nu s-a mai zis. Cand acest copil acuzat s-a aparat( a fost strans de gat)- gata…l-a lovit la ureche si dupa 20 de zile are timpanul fisurat. Numai bazaconii…Mama acestui copil ”agresat” cauta atentie si va primi.

  • Ba,tu ala Anonim care ma musti de fund .Talentatule.Ai sa ma rogi in genunchi sa te salvez cand pustiulica o sa mai creasca si te va fugari prin ograda sa ti ia pensia pentru droguri si pacanele.Mai vedem noi peste cativa ani dasteptule care esti tu dastept.Of Doamne ce oameni bai. batuti in cap care vor sfarsi aruncati prin azile de odraslele lor ..N ai cu cine…

  • Într-adevăr, doamna directoare nu are nici o vină că elevii se lovesc, dar are o altă vină mult mai mare, și anume că încearcă să mușamalizeze cazul.

  • Bună ziua! Cu respect, aveți copil în clasa respectivă?

  • Nu musamalizeaza nimic Doamna Directoare, a facut sedinta cu ambii copii si parintii si incearca sa rezolve situatia. „Cazul” este mult spus. Este o situatie minora care a degenerat si a luat amploare din cauza ambitiei mamei ”agresatului”, care de fapt este principalul motiv al divergentelor. Rog sa imi spuneti ce ati fi facut in locul Doamnei Directoare… ati fi putut fi prezent/a in fiecare clasa la toate orele simultan? Puteti preveni astfel de situatii?

  • Buna seara. Eu sunt tatăl unui copil din respectiva clasa . Din ce îmi povestește copilul meu toată vina o poarta copilul “agresat “ și nu este prima data când “agresatul” crează probleme in clasa și la adresa celorlati copii . După respectivul incident a fost organizata și o ședința cu părinții și ni sa adus la cunoștința despre eveniment . Nu mi se pare corect ca din cauza unui copil problema sa aibă de suferit doamna profesoara, colegii din clasa si o scoala intreaga .

  • Doamna Director este un om extraordinar. Unele cadre didactice de la aceasta școala sunt un dezastru, nu au ce cauta în învățământ. Daca ar vorbi toți părinții s-ar muta ISJ ul în Pacurari.

  • O mare minciuna

  • Sunt mama unui copil din clasă, și mă uimesc comentariile acestui articol. Cu toții avem dreptul a ne exprima, dar să o facem corect și cu adevăr. Eu îmi trimit copilul la școală să învețe la ore, nu să fie deranjat, iar pauza nu este pentru bătaie, scuipat, strâns de gât colegi, așa cum procedează acest copil de când a fost transferat la noi în clasă. S-a scris acest articol cu date eronate și neverificate, de la o palmă s-a ajuns la otită și dureri de burtă. Nu are nicio treabă învățătorul sau directorul unei școli, cu educația și respectul pe care ar trebui să le învețe un copil în primii ani, până să ajungă la școală. Ar fi bine să ne supraveghem copiii mai îndeaproape.

  • Un articol de mizerie..sunt mama unei fetite din aceasta clasa și vreau sa va spun ca nimic nu este adevărat din ceea ce a declarat aceasta „mama,”. Nu înțeleg de ce a procedat asa, mai ales ca s-a discutat acest subiect la ședința cu părinții. Ea știe destul de bine ca, copilul ei este „problema” clasei , nu invers.

  • Când susțineți că dacă doi copii se îmbrâncesc pe holurile unei școli e de vină directorul, e ca și cum ați susține că dacă se bat doi oameni pe stradă e de vină primarul… Halal jurnalism, halal mentalitate!

  • observ ca efectul de turma functioneaza perfect, , un ,,,copil problema ” inseamna ca invatatorul nu este un profesionist ,pt.ca la xeasta virsta copiii pot foarte usor modelati,,,doamna” nu si-a facut treaba, din diverse motive dar cel mai sigur lipsa de profesionism.maine pot fi alti copiii ,,problema” nu l-e faceti rau , acceptind asemene educatori.

  • Buna ziua! Am fost elevul acestei scoli. Am avut învațător care m-a învățat să scriu corect, profesori care m-au îndrumat să ajung la un liceu foarte bun, dar am învățat. Observ că mare parte a criticilor sunt scrise greșit gramatical, ceea ce mă duce cu gândul că nu ați învățat la această școală. Trebuie făcută diferența, că școala se preocupă de însușirea cunoștințelor copiilor, iar părinții de educația lor, asta dacă la rândul lor au primit-o.

  • Andrei slugoi ordinar pupincurist, suntem pe ultimele locuri in Europa la educatie si datorita unora ca tine ,,inteligentul familiei „,In loc sa cautam solutii si sa rezolvam problemele , noi de fapt cei ca tine MUSAMALIZAM si ascundem gunoiul sub pres.Cadre didactice slab pregatite vez iexamenul de titularizare.

  • Ce mama sta cu copilul 10 zile cu dureri…..si dupa 10 zile merge la spital ? Care e faza? Ceva nu se leagă.

  • Super tare! Am fost astăzi la întâlnirea cu directoarea școlii. Adevărul este că „copilul victimă” a fost diagnosticat cu otite și acesta este motivul pentru care a avut dureri la ureche. ce alte concluzii se facem? Mai căutăm vinovat?

  • Poate chiar mama l-a bătut și da vina pe școala. Un copil este violent la școala atunci când vede violenta acasa, când este agresat. Ce mama normala la cap își lasă copilul cu dureri atâtea zile? E mai simplu sa găsești vinovați in loc sa recunoști ca undeva greșești și tu.

  • Protecția copilului s-a sesizat in acest caz? Parintii sunt iresponsabili!!!!
    Mulți nu înțeleg un lucru, la școala copilul își petrece câțiva ani, tu ca părinte ești alături de el toată viața. Ești responsabil de educația lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *