Prima pagină » Local » Un copil de 4 ani are nevoie urgentă de sânge! Cel mic este internat la Spitalul Clinic „Sf. Maria”
Un copil de 4 ani are nevoie urgentă de sânge! Cel mic este internat la Spitalul Clinic „Sf. Maria”

Un copil de 4 ani are nevoie urgentă de sânge! Cel mic este internat la Spitalul Clinic „Sf. Maria”

26 sept. 2024, 02:00,
Cătălina IURAȘCU în Local

Un copil de 4 ani are nevoie urgentă de sânge. Acesta este internat la Spitalul Clinic de Urgență Iași pentru Copii „Sf. Maria” Iași. Acesta are nevoie de grupa A2 Rh negativ, însă poate dona orice grupă

Tatăl unui copil de 4 ani și 6 luni cere ajutorul pentru copilul său care este internat la Spitalul Clinic „Sf. Maria” Iași. Donatorii care vor să ajute pot merge la Centrul de Transfuzie Sanguină Iași. Copilul de 4 ani are nevoie urgentă de sânge, în Iași.

Un copil de 4 ani are nevoie urgentă de sânge, în Iași

Pentru a dona sânge, trebuie să îndeplinești anumite condiții. Pot dona sânge doar persoanele cu vârstele cuprinse între 18 și 60 de ani. În ceea ce privește greutatea, bărbații trebuie să cântărească cel puțin 60 de kilograme, iar femeile, minim 55 de kilograme.

„Vă rog din suflet! Vin cu rugămintea de a mă ajuta, pentru cei care pot dona sânge, grupa A2 rh negativ (dar se poate dona orice grupă) pentru îngerașul meu de 4 ani și 6 luni. Vă mulțumim”, anunță tatăl copilului de 4 ani.

Copilul este internat la Spitalul „Sf. Maria” Iași, iar în momentul în care mergeți să donați, trebuie să menționați numele acestuia, Chirica Eric Cristian.

Donarea de sânge nu numai că este esențială, dar este singura sursă pentru acest tip de situații în care este nevoie pentru că nu există un substitut pentru sânge. Donarea, totodată, trebuie să fie un proces continuu din cauza faptului că elementele celulare din unitatea de sânge, celulele roșii și trombocitele sau proteinele din plasmă, au o valabilitate bine stabilită. În acest sens, dacă unitatea de sânge nu a fost folosită, aceasta trebuie reînlocuită.

Donatorii de sânge se pot bucura și de beneficii. Acest lucru nu numai că ajută persoanele în nevoie, dar are avantaje și pentru pacienții care se confruntă cu hipertensiune arterială sau pentru femeile aflate în menopauză.

Criterii pentru donarea de sânge

Pentru a dona sânge, este necesar ca persoana să îndeplinească anumite condiții: să aibă vârsta între 18 și 60 de ani, să fie într-o stare generală bună de sănătate și să nu sufere de boli cronice sau infecțioase. Intervalul minim între două donări este de 8 săptămâni pentru bărbați și de 12 săptămâni pentru femei.

De asemenea, donatorul nu trebuie să fi consumat alcool sau medicamente în ultimele 48 de ore. Femeile însărcinate, care alăptează sau sunt în perioada menstruației nu pot dona sânge. De altfel, femeile care iau anticoncepționale nu pot dona sânge. În ziua donării, aceștia trebuie să consume un mic dejun fără grăsimi.

Donatorii trebuie să aibă tensiunea arterială cuprinsă între 120/70 și 180/100 mmHG, respectiv între 60 și 100 de bătăi pe minut. De asemenea, trebuie să nu fie în evidență cu boli cronice și să nu sufere de alergii severe. Alergiile sezoniere, minore, nu sunt criteriu de excludere. Aceștia trebuie să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore, în ultimele 3 luni sau intervenții stomatologice mici, în ultimele 7 zile. Un alt aspect important de menționat este faptul că donatorii nu trebuie să aibă tatuaje sau pierce-uri făcute în ultimele 6 luni.

Astfel, cei care au posibilitatea sunt îndemnați să îi ajute pe cei în nevoie, printre care și copilul de 4 ani care are nevoie urgentă de sânge, în Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`