Prima pagină » International » Un copil de 12 ani a fost condamnat pentru apologia terorismului: „Ne-a spus că a fost recrutat””
Un copil de 12 ani a fost condamnat pentru apologia terorismului:

Un copil de 12 ani a fost condamnat pentru apologia terorismului: „Ne-a spus că a fost recrutat””

21 aug. 2024, 23:20,
în International

Un băiat de 12 ani, ale cărui activități online au stârnit suspiciuni în rândul autorităților, a fost declarat vinovat miercuri, 21 august, de promovarea terorismului, conform anunțului făcut de procurorul Paul-Edouard Lallois din Montbéliard, citat de AFP.

Începând din decembrie 2023, băiatul, care era considerat „extrem de vulnerabil,” a produs și distribuit peste 1.700 de videoclipuri cu propagandă jihadistă sau imagini de masacre. Acestea au fost împărtășite prin diverse platforme de mesagerie criptată, a precizat Lallois într-o conferință de presă.

Băiatul a fost plasat într-un centru de îngrijire judiciară

În timpul unei audieri cu ușile închise, care a durat aproape patru ore în fața judecătorului pentru copii, băiatul a recunoscut că inițial a fost interesat de islam, dar ulterior a fost atras în capcana unor canale de chat precum Discord și Telegram.

„A participat la discuții legate de islamul radical și ne-a spus de mai multe ori că a fost recrutat”, a declarat procurorul, care anunțase deja în iulie că vor fi inițiate proceduri legale împotriva copilului.

Datorită vârstei sale fragede, băiatul, rezident în Sochaux (Doubs), nu a putut fi plasat sub supraveghere judiciară. În schimb, el este supus unor măsuri educative provizorii până la pronunțarea sentinței, care va avea loc în șapte luni, conform procurorului.

În prezent, băiatul a fost separat de familia sa și plasat într-un centru de îngrijire gestionat de Serviciul de protecție judiciară a tinerilor, unde primește îngrijire și suport educativ.

Părinții săi, care au fost absolviți de orice responsabilitate, sunt separați. Băiatul locuia împreună cu mama sa și frații săi. Deși era un copil tăcut și retras, care nu a atras atenția la școală sau în comunitate, activitatea sa online a fost cea care a alertat autoritățile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
22 august 2024
22 august 2024