Prima pagină » Actualitate » Un copil cu sindrom Down, discriminat de educatoare la serbare. Mama: „Singurul copilaș necostumat a fost Vladimir”
Un copil cu sindrom Down, discriminat de educatoare la serbare. Mama: „Singurul copilaș necostumat a fost Vladimir”

Un copil cu sindrom Down, discriminat de educatoare la serbare. Mama: „Singurul copilaș necostumat a fost Vladimir”

20 iun. 2024, 14:28,
BZI.ro, în Actualitate

Ultima zi de grupă mare la Grădinița cu program prelungit Novaci din Gorj trebuia să fie plină de bucurii și surprize. Însă, Vladimir, un copilaș cu sindrom Down a fost discriminat de educatoarele ce aveau obligația să-i ofere clipe memorabile.

Ana Maria Necsoiu, mama lui Vladimir, a publicat un mesaj pe pagina personală de Facebook prin care trage un semnal de alarmă asupra unui incident. Aceasta povestește cum Vladimir nu a primit rolul pe care trebuia să-l interpreteze la serbare, iar ceilalți copii da. Așadar, Vladimir a fost singurul copil exclus de la festivitate.

Postarea a devenit rapid virală și mii de oameni s-au arătat revoltați.

„Cam aşa s-a ținut serbarea la Grădiniţa cu program prelungit Novaci, grupa mare!!! Singurul copilaș necostumat pentru serbare a fost Vladimir, pe ce motiv, nu știu ,dar bănuiesc! Domnișoarele educatoare Adelina Popica și Georgiana Vacaru nu au avut bună plăcere să îmi spună și mie cum să-l îmbrac pe copil, potrivit pentru serbare! Când le-am întrebat, mi s-a răspuns aşa, mai de sus, că puteam să-l îmbrac și eu, adică ceva de genul, tot eu sunt vinovată că ceilalți părinți au primit în ghiozdanele copilașilor rolurile și cum să-i îmbrace, numai noi nu!!! Sincer, am rămas cu un gust amar, despre ce s-a întâmplat astăzi, adică, pe mine ca mamă m-a durut, dar asta nu rămâne aşa, că nu e ok!!!”, a transmis Ana Maria Necsoiu, mama lui Vladimir.

Potrivit presei locale, ISJ s-a autosesizat în urma postării făcute și urmează să stabilească dacă cele descrise de mamă se confirmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *