Prima pagină » Local » Un consilier local USR face scandal pe Facebook! Ștefan Timofte: „Are mintea odihnită și nu știe cum se fac aceste proiecte!”

Un consilier local USR face scandal pe Facebook! Ștefan Timofte: „Are mintea odihnită și nu știe cum se fac aceste proiecte!”

18 mai 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Scandal pe Facebook făcut de un consilier local de la Tomești. Marius Herghelegiu face parte din USR și atacă prin orice mod administrația actuală. Marius Herghelegiu îl acuză pe primarul Ștefan Timofte că nu spune adevărul din pricina unor documente

Primarul din Tomești a decis să repare acoperișurile blocurilor din cartier prin fonduri europene. A fost făcut un anunț la nivel de asociație de locatari, cum că fiecare proprietar trebuie să aducă anumite documente. Marius Herghelegiu, consilier local din partea USR, a început un scandal pe Facebook prin care încearcă să inducă ideea că primarul are interese ascunse. Ștefan Timofte explică ferm că documentele sunt necesare pentru documentația proiectului de accesare a fondurilor europene.

Scandal pe Facebook, marca USR

Marius Herghelegiu este consilier local în comuna Tomești. Acesta caută constant motive să aducă în spațiul on-line tot felul de acuzații la adresa administrației locale sau chiar direct către primarul Ștefan Timofte.

Cel mai recent scandal este pe tema unui proiect pe care primăria Tomești l-a adoptat în ședință pe 4 aprilie 2022. Proiectul privește reabilitarea și repararea acoperișurilor blocurilor din cartierul Tomești. Consilierul local este „sâcâit” de faptul că primăria, prin asociațiile de locatari, solicită copii ale mai multor acte de la proprietarii apartamentelor.

„Dacă ne sunt cerute documente pentru intrarea în legalitate în acest fel, tind să cred că ni se ascunde adevărul. Comunicarea trebuie să conțină informații și nu dezinformații. Așadar cer ca delegatul din partea primăriei cu asociațiile de locatari/proprietari să informeze corect proprietarii de apartamente cu etapele ce trebuie îndeplinite în vederea aplicării la proiecte eligibile pentru fonduri europene. Nu se poate ca la fiecare asociație de locatari ori de proprietari să existe cereri și informații diferite, în funcție de cât de apropiat este președintele de asociație de alesul (mai marele) comunei noastre”, transmite Marius Herghelegiu, consilier local Tomești.

Explicația din partea primarului

Primarul Ștefan Timofte a dat de înțeles că nu ar fi văzut postările consilierului local, dar s-a arătat deranjat de faptul că acesta pare să nu înțeleagă procesul privind proiectele ce vizează absorbția de fonduri europene.

„Eu nu intru pe Facebook, nu știam. E nebun, e USR-ist, e împotriva la orice, habar nu are cum se fac proiectele europene. Actele trebuie pentru accesarea fondurilor europene, trebuie incluse în documentație. Am depus deja două proiecte, unul de 1,6 milioane și unul de 2 milioane de lei. În septembrie o să  mai fie o sesiune, avem nevoie de actele acestea, trebuie făcute dosarele. Eu cred că omul acesta nu știe procedura, nu înțeleg care este problema dumnealui. Dacă nu ai toată documentația nu ți se iau dosarele în calcul. Lucrăm să înființăm asociații de proprietari, lucrăm cu angajații primăriei, cu cei de la asociațiile de locatari, trebuie îndeplinite anumite condiții pentru accesarea de fonduri europene”, a declarat primarul comunei Tomești, Ștefan Timofte.

Comuna Tomești se numără printre comunele cu cel mai mare procent de absorbție de fonduri europene de când este la conducerea primăriei Ștefan Timofte. Consilierul Marius Herghelegiu periodic face scandal pe Facebook în stilul consacrat al partidului USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *