Prima pagină » Actualitate » Un consilier judeţean din Vaslui și doi dintre copiii lui sunt acuzați de camătă
Un consilier judeţean din Vaslui și doi dintre copiii lui sunt acuzați de camătă

Un consilier judeţean din Vaslui și doi dintre copiii lui sunt acuzați de camătă

16 mai 2024, 23:59,
BZI.ro, în Actualitate

Un consilier județean din Vaslui, arestat preventiv pentru camătă alături de doi fii ai săi, a fost plasat sub control judiciar, a decis, joi, Tribunalul Vaslui, hotărârea fiind definitivă, transmite Agerpres.

Potrivit deciziei instanţei vasluiene, unul dintre fiii consilierului rămâne în arest preventiv şi altul a fost plasat în arest la domiciliu.

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de către inculpatul Lupu Elvis Iosif, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de camătă şi şantaj, cu aplicarea art. 38 alin. (1) C. pen., împotriva încheierii nr. 21 din 11.05.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi al Judecătoriei Vaslui, pe care o menţine în ceea ce îl priveşte. (…) Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Lupu Narcis, cercetat pentru comiterea infracţiunii de camătă, şi Lupu Costică, cercetat pentru comiterea infracţiunii de camătă, împotriva încheierii nr. 21 din 11.05.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Vaslui, pe care o desfiinţează în parte şi rejudecând, respinge ca nefondată propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor Lupu Narcis şi Lupu Costică, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoriei Vaslui. (…) Iar faţă de inculpatul Lupu Narcis, măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă cuprinsă între 16.05.2024 şi până la 09.06.2024, inclusiv şi faţă de inculpatul Lupu Costică măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile”, se arată în decizia instanţei.

Recent, cei trei bărbaţi, cu vârste între 23 şi 54 de ani, din oraşul Negreşti, au fost arestaţi

Recent, cei trei bărbaţi, cu vârste între 23 şi 54 de ani, din oraşul Negreşti, au fost arestaţi preventiv pentru comiterea infracţiunilor de şantaj şi camătă.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în perioada 2021-2024, ei acordau sume de bani cu titlu de împrumut, fără a fi autorizaţi, percepând dobânzi ilegale de până la 100% din valoarea împrumuturilor.

„Mai mult, aceştia recurgeau la şantaj, ameninţând cu acte de violenţă pentru nerestituirea banilor în termenul stabilit. În data de 10 mai, poliţiştii au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, la adrese din oraşul Negreşti, fiind indisponibilizate mai multe arme albe şi sume de bani, în valoare de peste 26.000 de lei. În aceeaşi zi, ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat faţă de persoanele cercetate măsura reţinerii, pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, bărbaţii au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a arestării preventive pentru 30 de zile”, precizau reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *