Prima pagină » Titlurile zilei » Un consilier județean din Iași deține o avere impresionantă. Imagini spectaculoase cu proprietățile medicului Răzvan Socolov, membru USR-PLUS – GALERIE FOTO

Un consilier județean din Iași deține o avere impresionantă. Imagini spectaculoase cu proprietățile medicului Răzvan Socolov, membru USR-PLUS – GALERIE FOTO

01 sept. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Răzvan și Demetra Socolov se numără printre cei mai înstăriți medici din Iași. Familia de doctori deține o avere impresionantă, formată în mare parte din proprietăți imobiliare. Soții Socolov dețin proprietăți în mai multe cartiere ale Iașului. O parte din avere a fost moștenită de la socrii, cunoscuți medici din Iași, cu o carieră de zeci de ani în spate

Este una dintre cele mai avute familii de medici din Iași. În ultimii ani au reușit să adune o avere impresionantă, formată nu numai din conturi bancare, ci și din diverse proprietăți în municipiu și în zonele din jurul orașului. Familia Răzvan și Demetra Socolov se numără printre cele mai înstărite din municipiu. Cei doi soți au beneficiat însă și de o moștenire fabuloasă, de pe urma părinților.

Conform declarației de avere, dr. Răzvan Socolov, medic la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași și membru USR-PLUS, deține patru suprafețe intravilane de teren, dobândite între 1992 și 2020. Un teren din municipiul Iași are o suprafață de 1.168 mp și este deținut de Răzvan Socolov împreună cu soția sa, Demetra, medic obstetrică-ginecologie la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași. Un alt teren din municipiul Iași deținut de cei doi are o suprafață de 668 de mp. În plus, cei doi soți mai au și alte două suprafețe de teren, ambele de câte 1.160 mp în satul Păun din Bârnova, dar și în localitatea cu același nume.

Locuințe impunătoare pentru una dintre cele mai bogate familii de medici din Iași

La capitolul clădiri, familia Socolov stă însă mult mai bine. Cei doi dețin o casă de locuit în Bârnova, cumpărată în anul 1993, casă în suprafață de 70 mp. În municipiul Iași, soții Socolov dețin o locuință în zona cartierului Tătărași, în suprafață de 160 mp, cumpărată în 2009. Tot în Tătărași, soția Demetra Socolov are o locuință în suprafață de 50 mp, moștenită de la mama sa, Elena Stratan, medic primar obstetrică-ginecologie. Familia Stratan este una dintre cele mai renumite pe linie medicală, Elena Stratan numărându-se și printre primii medici de obstetrică și ginecologie din Iași care și-au permis cabinet medical privat. Soții Socolov colaborează împreună și în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T.Popa” Iași.

Spații ultracentrale în municipiul Iași pentru familia Socolov

Pe numele său, Răzvan Socolov are și un spațiu comercial, în suprafață de 140 mp, în zona bulevardului Ștefan cel Mare, unde are și cabinetul de obstetrică și ginecologie. Cabinetul a fost cumpărat în anul 2018 și este trecut pe numele fiicei, Sofia Socolov. Un alt cabinet pe care îl deține în Iași este cel din strada Bacinschi, de numai 10 mp, pe care soția sa l-a primit de la Elena Stratan. De altfel, aceasta din urmă deține unele cabinete medicale în zona centrală, prin clinica Aventis. În plus, familia medicilor Socolov mai deține și alte imobile în zona municipiului Iași. În urmă cu câțiva ani, medicul Răzvan Socolov a fost acuzat de malpraxis.

Lista cu cele 11 apartamente deținute de soții Socolov în Iași și București

Răzvan Socolov și soția sa, Demetra, mai dețin și câteva apartamente în municipiul Iași. Cei doi soți au un apartament situat pe strada Petru Caraman, cartierul Copou, lângă Casa Armatei, apartament cumpărat în 1998 și care are o suprafață de 120 mp. Tot în 1998, soția sa a primit prin donație un apartament de 60 mp, situat în Aleea Decebal. Mai mult, familia Socolov are trecute unele locuințe și pe numele fiicei lor, Sofia. Un apartament de 85 mp, situat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, a fost luat de această familie în anul 2002 și trecut pe numele fetei.

Soții Socolov au un apartament de 65 mp, din anul 2006, pe strada Costache Negri. Alte șase apartamente sunt trecute pe numele soției, toate primite ca donație de la rudele acesteia. Este vorba de apartamente situate în Tudor Vladimirescu, Vovideniei, Bulevardul Carol, dar și Piața Unirii. Demetra Socolov a primit ca donație și un apartament în București, în suprafață de 35 mp, situat pe bulevardul Alexandru Obregia, din sectorul 4 al Capitalei.

Bijuterii în valoare de 60.000 de euro, primite prin donație

Familia Socolov deține și trei autoturisme. Dintre acestea, se remarcă un autoturism marca Suzuki Swift, fabricat în anul 2013, dar și un autoturism Audi Q2, fabricat în anul 2021. Acest tip de SUV are un preț de pornire de circa 25 de mii de euro pe piața auto. Pe numele fetei, Sofia Socolov, părinții au trecut un autoturism marca BMW 225 XE, fabricat în 2019. Un astfel de model ajunge și la 25 de mii de euro, conform pieței de specialitate. Medicul Socolov, consilier județean USR-PLUS, deține și bijuterii în valoare de 60 de mii de euro, acestea fiind trecute ca donație. În cursul anului trecut, Socolov a vândut un autoturism marca Audi A1 pentru 8.000 de euro.

Veniturile financiare ale medicului Răzvan Socolov din anul 2020

La capitolul active financiare, medicul Socolov deține unele conturi în valoare totală de 150 de mii de lei, dar și de 33 de mii de euro. În ceea ce privește salariile, Răzvan Socolov a ridicat în cursul anului trecut peste 127 de mii de lei din activitatea de cadru didactic de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T.Popa”. Acesta a încasat 171 de mii de lei de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Domna” din Iași, dar și alți 14 mii lei de la Clinica Avicena Profertis, clinica soacrei sale.

Medicul ieșean a mai obținut 600 de lei de la Medicaltex Botoșani, precum și alți 7.800 lei de la CMI Elena Stratan, cabinetul deținut tot de soacra sa, din zona centrală a orașului. De asemenea, acesta a mai ridicat 1.140 lei de la Institutul de Medicină Legală, dar și o indemnizație de 2.190 de la Consiliul Județean Iași. Dintr-o altă colaborare a mai ridicat circa 1.400 de lei.

Veniturile soției, medicul Demetra Socolov, din anul 2020

Pe de altă parte, Demetra Socolov a ridicat peste 122 de mii de lei în decursul anului trecut de la UMF Iași. Aceasta a mai obținut un venit de 145 de mii de lei de la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă”, precum și 4.500 de lei la cabinetul deținut de mama sa, dr. Elena Stratan. De la Clinica Avicena, aceasta a ridicat, în 2020, circa 8.200 lei. În urma unui simpozion medical la care a participat, Demetra Socolov a obținut 4.100 de lei. De pe urma a două proprietăți închiriate, pe parcursul anului 2020, cei doi soți au obținut 18.000 de lei. Soții Socolov au mai luat circa 200.000 de lei de pe urma unor dividente.

Medicul Răzvan Socolov spune că o parte din avere este moștenire de la părinți și socri

Doctorul Răzvan Socolov a precizat că averea pe care o deține alături de soția sa provine de pe urma moștenirii de la părinți și de la socrii, dar și din activitatea pe care o prestează în sistemul medical. În plus, Răzvan Socolov a ținut să precizeze că și alți medici din Iași se pot lăuda cu astfel de bunuri.

„Așa cum scrie și în declarație, o mare parte e din moștenirea părinților și socrilor. În rest, din activitatea profesională. Nu știu de consilieri, dar sunt mulți colegi care au activitate echivalentă”, a precizat medicul Răzvan Socolov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *