Prima pagină » Actualitate » Un consilier important al lui Donald Trump ar putea fi condamnat la închisoare! Iată ce acuzaţii i se aduc

Un consilier important al lui Donald Trump ar putea fi condamnat la închisoare! Iată ce acuzaţii i se aduc

20 oct. 2021, 07:35,
BZI.ro, în Actualitate

Un comitet al Camerei Reprezentanților SUA care investighează revolta Capitolului din 6 ianuarie a susținut în unanimitate deținerea unui consilier de vârf al fostului președinte Donald Trump în disprețul Congresului.

Steve Bannon a fost chemat să depună mărturie în fața comisiei, dar a refuzat să facă acest lucru. Dacă se va aproba această chestiune joi, aceasta va fi trimisă la departamentul de justiție, care are ultimul cuvânt cu privire la introducerea acuzațiilor.

Steve Bannon, fost consilier al lui Donald Trump ar putea fi condamnat la închisoare

Dacă ar fi condamnat, Bannon ar putea primi o amendă și până la un an de închisoare. Bannon – un fost executiv de presă de dreapta care a devenit strategul șef al lui Trump – nu a comentat public votul de marți în comisia selectată a nouă membri ai Camerei. Toți cei doi republicani și șapte democrați din panou au susținut-o, ținându-l în dispreț.

În declarațiile sale de deschidere, congresmana Liz Cheney, republicană din Wyoming și vicepreședinte al comisiei, a declarat că Bannon a avut „cunoștințe avansate substanțiale despre planurile” pentru protestul din 6 ianuarie și despre planurile dlui Trump de a discredita rezultatul alegerilor prezidențiale. Bannon, în vârstă de 67 de ani, a fost demis de la Casa Albă în 2017 și nu era în guvern la momentul revoltei.

Trump a cerut foștilor asistenți să respingă solicitările comitetului Camerei, reclamând dreptul de a reține informații din cauza privilegiului executiv – un principiu legal care protejează multe comunicări de la Casa Albă.

El a intentat luni un proces pentru a împiedica ancheta House să obțină înregistrări de la Arhivele Naționale ale SUA.

Administrația președintelui Joe Biden spune că Trump nu are nicio pretenție legitimă de privilegiu.

Revoltă fără precedent în clădirea Capitoliu

În timpul unui protest în mare parte pașnic, susținătorii lui Trump au asaltat clădirea Capitolului pentru a perturba certificarea victoriei electorale a lui Biden asupra lui Trump.

Peste 670 de persoane au fost acuzate de participarea la revolte. Documentele citației l-au citat pe Bannon spunând în emisiunea sa radio din ajunul revoltei „mâine se va dezlănțui iadul”. Bannon a spus în repetate rânduri că nu intenționează să se prezinte în fața comisiei.

Conform bbc.com, în urma protestelor desfășurate în Washington DC și-au pierdut viaţa patru persoane.Primarul DC Bowser și șeful poliției Robert Contee tocmai au ținut un preser despre protestul din Capitol Hill. Poliția din Washington DC spune că patru persoane au murit în timpul asaltului clădirii Capitol.

Cel puțin 14 membri ai departamentului de poliție Metro au fost răniți. Doi au fost internați la spital, unul cu răni grave după ce a fost târât în ​​mulțime, iar celălalt a fost lovit de un proiectil în față. Până în prezent, peste 52 de persoane au fost arestate – 47 dintre ele pentru încălcări ale legii. Printre cei arestați s-a numărat și un român care voia să se ducă cu o mașină cu încărcătură explozibilă în clădirea Capitoliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *