Prima pagină » Titlurile zilei » Un condamnat pentru trafic de persoane terorizează familia unui constructor din Iași! Încearcă să pună mâna pe o vilă de lângă Grădina Botanică. Soția potlogarului, fostă judecătoare, s-a spânzurat de o țeavă de gaz – FOTO

Un condamnat pentru trafic de persoane terorizează familia unui constructor din Iași! Încearcă să pună mâna pe o vilă de lângă Grădina Botanică. Soția potlogarului, fostă judecătoare, s-a spânzurat de o țeavă de gaz – FOTO

25 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Un constructor din Iași acuză că un recuperator vrea să-i vândă casa, după ce a umflat datoriile firmei. Teodor Muntean susține că este escrocat. Gabriel Huideș neagă acuzațiile datornicului. Vila constructorului este scoasă la vânzare. Creditorul are un trecut sumbru, a fost condamnat pentru trafic de persoane după ce soția, fostă judecătoare, s-a spânzurat

Acuzații incredibile în lumea constructorilor din Iași. Asta, în contextul în care Teodor Miroslav Muntean, patronul firmei de construcții Austrocasa SRL, acum aflată în faliment, este urmărit de un individ dubios care vrea să-i vândă vila de lângă Grădina Botanică, în baza unor datorii. Este vorba despre un așa-zis afacerist din Vaslui, Gabriel Huideș, care a înființat o firmă de recuperare creanțe în anul 2014. Reporterii „BZI” au stat de vorbă cu Teodor Muntean, care a explicat că vasluianul a pus la cale o schemă destul de întortocheată pentru a pune mâna pe bunurile persoanelor cu datorii.

„Eu am avut o firmă de construcții cu care făceam lucrări mici. În 2016 aveam trei contracte în Brăila și București pentru construirea unor case, care nu costau mai mult de 25.000 de euro. Atunci, din cauză că nu aveam lichidități, nu am reușit să termin lucrarea. Asta nu înseamnă că le-am abandonat, îmi mai trebuia ceva timp. Nu știu cum s-a făcut, dar Gabriel Verdeș a aflat că am probleme. S-a dus direct la beneficiari și a preluat creanțele. El acum solicită 220.000 de euro.

Este imposibil să fie atât de mult. Suma era mult mai mică. Nici nu știu cum a avut acces la datoriile mele. Din păcate, nu am fost atent, iar instanța a decis să fiu tras la răspundere pentru datoria respectivă. Eu nu am avut până acum nicio legătură cu tribunalele, am făcut și o depresie. Repet, totul a început de la datorii care nu depășeau 5.000 de euro. Acum m-am trezit că executorii vor să vândă casa”, a precizat afaceristul ieșean.

Gabriel Huideș a fost condamnat pentru trafic de persoane, iar soția judecătoare s-a spânzurat de o țeavă de gaz

Trecutul lui Gabriel Huideș este destul de întunecat. În urmă cu 11 ani, vasluianul a fost trimis în judecată pentru trafic de persoane. În vara anului 2020, Curtea de Apel Târgu Mureș l-a condamnat la 2 ani cu suspendare. Soția acestuia a fost judecătoare la Curtea de Apel Iași, dar a fost nevoită să renunțe din cauza problemelor penale ale soțului. Cu câteva luni înainte de sentința primită de Gabriel Huideș, Manuela Huideș a recurs la o măsură disperată, s-a spânzurat de o țeavă de gaz în biroul de la Consiliul Județean Vaslui, acolo unde lucra ca juristă. Femeia avea 50 de ani.

Colegii de serviciu au susținut că a fost lăsat un bilet de adio prin care spunea că este înconjurată de singurătate. Cu câteva ore înainte de tragedie, femeia i-ar fi spus unei colege că i s-ar fi arătat Iisus. Manuela Huideș avea doi copii, o fată și un băiat. Recent, cotidianul „BZI” a prezentat și cazul unei avocate din Iași care a murit după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc din zona Târgu Cucu.

Afaceristul din Vaslui neagă acuzațiile și spune că va contesta condamnarea la CEDO

Contactat telefonic de reporterii „BZI”, Gabriel Huideș a negat vreo implicare în măsluirea datoriilor lui Teodor Muntean. Mai mult, în ceea ce privește ipostaza de condamnat penal, bărbatul a precizat că va face o contestație la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

„A ajuns să fie executat în baza unei hotărâri judecătorești. Nu este suma invocată de domnul Muntean. Îmi luam elicopter dacă aveam suma asta. Nu este adevărat. Probabil este suma rezultată din țepele pe care le-a tras. Nu că nu a terminat casele, ci nu a construit nimic. Nu i-am atras eu răspunderea. Pe domnul Muntean l-am văzut o singură dată”, a spus Gabriel Huideș.

Bărbatul activează prin societatea Trans Regional Recovery SRL, cu sediul în Vaslui, cu obiect „activități ale agențiilor de colectare și a birourilor (oficiilor) de raportare a creditului”. Prin această societate încearcă să recupereze sume de la debitorul Teodor Muntean.

Executorul judecătoresc scoate la vânzare vila lui Teodor Muntean din apropierea Grădinii Botanice

În acest moment, Gabriel Huideș, prin societatea Trans Regional Recovery SRL, vrea să obțină bani din valorificarea vilei lui Teodor Muntean, situată pe strada Banat, în apropierea Grădinii Botanice. Însă, întâietate are alt creditor, Claret Eurocredit IFN SA. Licitația pentru vânzarea proprietății este programată pe data de 29.07.2021, ora 12:00, la sediul executorului judecătoresc Andrei-Liviu Rădulescu. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 833.803 lei, aproape 170.000 de euro. Dacă la procedură nu se vor prezenta ofertanți, licitația va fi reluată cu un preț diminuat ce nu va depăși 25 de procente din valoarea inițială. Proprietatea este formată dintr-un teren cu suprafața de 541 de metri pătrați la care se adaugă vila cu regimul de înălțime P+1, cu o suprafață utilă de 197 de metri pătrați. În completare, apare și un garaj cu suprafața de 32,84 metri pătrați.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul urmărit silit să se prezinte la data, locul și ora stabilite pentru vânzare, având asupra lor cartea de identitate și până la această dată să prezinte oferte de cumpărare”, sunt obligațiile transmise de executorul judecătoresc.

Executorii ieșeni au programat și vânzarea proprietății lui Ioan Pârău, patronul Totalgaz Industrie din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *